Hvornår kommer Amazon til Danmark?

Hvornår kommer Amazon til Danmark? Det er muligvis ét af de spørgsmål jeg har fået over én million gange her på bloggen, specielt efter jeg skrev blogindlægget omkring markedsføring på Amazon.

Spøg til side.

Det korte svar er: Jeg ved det ikke, og det er der nok ikke rigtigt nogen der gør, heller ikke Amazon.

Mit bud er at de hele tiden oplever at der er stor forskel på de forskellige lande i Europa og derfor er det sværere at skalere end det har været for dem i USA.

Valuta, sprog, e-handelsadfærd – der er mange forskellige variabler som de nok først er ved at være helt på plads med for nyligt, derfor må det være et logistik helvede på tværs af så mange landegrænser.

Vi ved dog at Amazon er i gang med at åbne i Sverige, det har de selv meldt ud og i deres jobannoncer for det svenske marked, er det tydeligt de også søger folk der kan være med til at udvide til det danske marked.

Amazon er dog allerede i Danmark

Det der i mine øjne er lidt komisk er at vi venter på at Amazon lancerer deres platform på dansk, altså vores kære modersprog.

Men hvorfor? Amazon er jo allerede i Danmark.

Ifølge analysen for hvilke webshops danskerne handlede mest på sidste år, ligger Amazon allerede nr. 7 over de webshop vi handler mest på i Danmark, og det er uden en dansk version.

Det var også en af grundene til at jeg for nogle år siden valgte at teste platformen med flere brands, for at lære hvordan Jeff Bezos, har bygget verdens største e-commerce maskine.

Og jeg kan godt love for at det er strømlinet – næsten så meget at det er en længere process at komme i gang med at sælge på platformen. 

Mine råd til dig der overvejer Amazon er derfor:

  • Start en Amazon seller konto i dag
  • Test platformen evt. i Tyskland eller United Kingdom (se hvorfor lidt længere nede)
  • Opret jeres produkter, eller start med 1 produkt for at få metodikken
  • Lær af Amazon’s måde at skalere deres platform på – du kan med garanti tage elementer med retur til jeres egen shop

Min erfaring er at man lærer utrolig meget af deres interface system som man kan tage med i ens egen platform, samtidigt får man også maksimalt viden som man med garanti får brug for når Amazon vælger at gå ind på det danske marked.

Amazon er kommet for at blive – og det er markedspladser generelt – både Souq, Alibaba og Wish vinder også frem, så derfor er hele tanken bag disse en stærk viden at have fremadrettet.


Som det kan ses herunder er Tyskland og UK de største 2 markeder efter USA.
Kilde: Statistica 

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »