Micky, hvilken platform er den bedste at annoncere på?

Det er et spørgsmål, jeg ofte bliver stillet – selv af erfarne marketers. Og det er heller ikke et dårligt spørgsmål. For vi ønsker alle at få det størst mulige afkast på vores markedsføring.

Desværre er det ikke lige sådan at give et endegyldigt svar på.

Det simple svar er: Den platform, der giver dig det bedste afkast.

Men lad os lige dykke lidt dybere ned i det.

Attribuering og kunderejsen

En hyppig fejl er, at du som marketer bare kigger på, hvilke platforme konverteringerne kommer fra – og skruer op for dem og ned for de andre.

Men hvad hvis brugeren er blevet eksponeret for en Facebook-annonce, klikket sig ind på hjemmesiden og efterfølgende er blevet ramt af en retargeting-kampagne på Google?

Så ville du skrue ned for Facebook, og den endelige konvertering ville aldrig have fundet sted.

Hvordan skal jeg så måle på mine platforme

Som marketers er vi egentlig ikke interesseret i at have den højeste ROAS – det, vi er interesseret i, er den størst mulige omsætning. Har vi en skyhøj ROAS, betyder det, at vi kan skrue endnu mere op for budgetterne, få en lavere ROAS, men en højere omsætning.

Men Micky, hvad er den bedste platform?

Hvis du kan se, at din markedsføring ikke er profitabel på en platform, så prøv enten noget nyt eller skru ned. Der findes ikke et definitivt svar på, hvad der er den bedste platform at annoncere på.

Dyk i stedet ned i din attribution og se, hvor lang kunderejsen er – og hvilke kanaler der bidrager til jeres konverteringer.

Med andre ord: Kanalsammenspil er måske nøgleordet for markedsføring i 2021.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »