Mange snakker omkring forskellen på de 2 helt store medier: Facebook & Google

Dette er 2 forskellige kanaler, og derfor vil jeg anbefale, at du ikke sammenligner disse. Hvis du alligevel vælger at sammenligne, skal du huske på, at du skal sortere brandsøgninger FRA på Google Ads, og yderligere skal du huske, at du skal tjekke den rigtige ROAS.

Google er en søgemaskine, der bruges, når en bruger gerne vil købe et produkt eller en ydelse eller undersøge noget omkring netop et produkt. Vedkommende er allerede i købsmode og befinder sig altså længere nede i købstragten.

Men hvad med Facebook?

Hvilket mode er brugeren i, når denne surfer rundt på Facebook? Tænk dig om engang.

Hvorfor går du på Facebook? For at købe noget eller for at catche up med dine venner samt scrolle ned ad dit feed for at finde ud af, hvad den nyeste sladder er, og hvad Anders Hemmingsen har postet, siden du tjekkede sidst for omtrent én time siden?

Jeg gætter på det sidste.

Du kommer ikke ind på Facebook, fordi du vil købe noget; du kommer ind på Facebook af andre årsager, men pludselig bliver du ramt af en annonce.

Måske er det en annonce for tennisbolde… Men du har jo lige vrikket om på foden…

Hvad f***** skal du med tennisbolde? Nysgerrigheden vinder dog, og du trykker på annoncen. Men! I samme øjeblik, som du klikker på annoncen, ringer din mor for at snakke om ligegyldige ting, og du glemmer alt om tennisbolde… Du er, med andre ord, ude af mode. Men du har i virkeligheden aldrig været i ’det der ægte købsmode’. Du syntes dog alligevel, at tilbuddet var godt.

Senere på ugen Googler du derfor “Ketshop tennisbolde”, og du klikker på en Google annonce, som så smukt popper frem med 50%, og du ser så, at de stadig har tennisbolde på udsalg. Du køber dem.

I dette tilfælde får Google kredit for salget

Min pointe er: Facebook & Instagram er gode til at inspirere, og medierne er gode til at fange brugerne, når de glemmer at købe noget. Facebook, især, er et godt medie, når du kører udsalg, fordi du spiller på brugernes ’frygt for at misse et tilbud’, men omvendt rundt er Facebook også et dødt medie, når du ikke kører med skarpe tilbud.

Kanalsammenspil er nøgleordet, og dem, der lykkedes med at forstå det, har forstået hele pointen – efter min mening.

Lad mig stille dig et spørgsmål… Størstedelen af den gode omsætning med høj ROAS på Adwords kommer fra folk, der søger på brand på alle 3 forretninger: Hvordan tror I, at de bliver påvirket til at søge på et brandnavn?

Prøv at lade spørgsmålet sive ind, og læs så svarene herunder:

  • God kundeservice
  • Sociale medier
  • Influencers
  • Mund til mund
  • Tv-reklamer
  • Radio reklamer
  • Konkurrencer
  • Sponsorater
  • Offline print

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vil du ikke gå ikke glip af noget?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få alle mine tips og tricks gratis i din indbakke.