CRO – Conversion Rate Optimization

google analytics 4

Jeg har i min digitale ordbog ganske kort berørt begrebet konverteringsrate, og jeg tænkte, at jeg i dette indlæg vil gå et spadestik dybere og sætte fokus på konverteringsoptimering – eller på engelsk Conversion Rate Optimization også kendt som “CRO”.

Hvad er Conversion Rate Optimization?

Konverteringsoptimering er, som navnet antyder, en optimeringsproces, der skal til for at forbedre et websteds eller en annonces performance med det endelige mål om at optimere konverteringsraten.

Konverteringsraten beskriver den procentandel af brugere, der konverterer eller udfører en ønsket handling på en hjemmeside, en kampagne, en annonce etc.

Dette kunne eksempelvis være købet af et produkt, at skrive sig op til et nyhedsbrev, downloade en app eller noget helt fjerde.

Jeg anbefaler her at opstille en række KPI’er, der beskriver hvilke konkrete målsætninger, du har for de besøgende.

Disse KPI’er vil i sidste ende guide din optimeringsproces i forbindelse med analyse og evaluering af dine indsatser.

For at optimere konverteringsraten kigger man eksempelvis på, hvorledes den allerede eksisterende trafik til en hjemmeside kan optimeres, således at flere besøgende ender med at konvertere.

Det handler i bund og grund om at optimere de besøgendes kunderejse og sørge for, at de ud fra din hjemmesides opbygning helt automatisk og intuitivt bliver ledt hen til den handling, du ønsker, de skal udføre.

Sådan optimeres konverteringsraten

Der findes en række metoder, der kan anvendes for at optimere konverteringsraten fx:

  • Optimer indholdet på din hjemmeside, således at de besøgende bliver overbevist om at skride til handling.
  • Call-to-action bør fremgå tydeligt og have en overbevisende effekt for de besøgende.
  • Sørg for at din hjemmeside er nem at navigere rundt i for at undgå eventuelle barrierer for konvertering og for at optimere den generelle brugeroplevelse.

I dit optimeringsarbejde vil der formentlig være anledning til at teste forskellige versioner af din hjemmeside, kampagne eller annonce af.

Det kan her være særligt fordelagtigt at anvende A/B splittesting, der giver dig overblik over, hvilke elementer i de enkelte versioner, der giver anledning til flest konverteringer.

OBS: CRO bør ikke anskues som en engangsprocedure. Der er i stedet tale om en kontinuerlig proces, der med jævne mellemrum kræver analyse og test for at sikre en så optimal performance som muligt.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »