Hvad betød Corona for e-commerce?

Efter flere år med nedlukninger, mundbind og afstandtagen lader det til, at Corona virussen, der hærgede verdenen i 2020, ikke længere har den samme magt til at lukke et helt lands butikker og varehuse ned, og i stedet kan vi med et nyt perspektiv kigge tilbage på Corona tiden som et overstået kapitel.

Når man kigger på Corona-tiden med nye 2023 briller, så er det tydeligt, at krisen nåede at have en stor indvirken på forbrugernes adfærd og på populariteten af e-commerce. Webshops af alle slags; store som små, internationale såvel som lokale, fik besøgende som aldrig før og opnåede stor succes.

Selvom Corona-tiden for mange butikker betød komplet nedlukning, var det ikke ensbetydende med, at salget styrtdykkede. På de online platforme blev efterspørgslen stor og de virksomheder, der nåede at satse på deres webshops og online salgskanaler var også ultimativt dem, der kom bedst ud af pandemien.

Hvad betyder det for fremtiden?

Corona pandemien satte om noget tingene i perspektiv for mange, og det at vi som samfund kraftigt blev frarådet at gå uden for vores egen dør, gjorde det ganske enkelt nødvendigt for mange at kunne ty til butikkernes online platforme.

For fremtiden spår flere erhvervsrapporter, at denne nødvendighed for online handel blive omsat til en bekvemmelighedsfaktor, der fortsat vil gøre webshops og online platforme attraktive for forbrugerne.

Nu hvor forbrugere fra alle målgrupper har været nødsaget til at handle på nettet og på denne måde oplevet, hvorledes e-commerce er med til at forenkle handelsprocessen, vil de danske webshops uden tvivl fortsat opleve stor støtte.

Efter min mening bør tilliden til e-handel fra forbrugerens side af, der kom som følge af pandemien, ikke undervurderes. Dette gælder for både større mere etablerede webshops såvel som lokale butikker, der med deres nye webshops nu kan omfavne deres målgruppe, uanset hvor de befinder sig i landet.

Grobund for nye e-commerce trends

Med den hastige udvikling og popularitet af e-commerce, under Corona pandemien har der været grobund for at lade sig inspirere af de nye forbrugsvaner. Sidenhen er der blandt andet blevet udviklet heftigt på fænomenet Live Shopping, der tager højde for, at forbrugerne i højere grad ønsker at shoppe deres produkter fra trygge og hjemlige rammer.

Med live-shopping funktionen, der nu er tilgængelig på blandt andet Facebook og Instagram, kan forbrugerne lære nye produkter at kende og interagere med brands via live-streams og på denne måde blive inspireret til deres næste køb, uden at skulle afsted til en fysisk butik.

E-commerce har dermed af naturlige årsager oplevet et kæmpe boost under Corona-pandemien, og mange spår at disse nye forbrugsvaner vil blive ved med at være en del af danskernes hverdag.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »