Live Shopping er et koncept inden for online markedsføring, der i den grad har taget fart og er blevet mere relevant end nogensinde under Corona pandemien, hvor det som bekendt ikke var muligt at shoppe i fysiske butikker, men i stedet satte gang i den online handel som aldrig før.

Live Shopping er dog ikke som sådan et nyt koncept, men man må sige, at det i den grad har fået nyt liv. Du kender måske til konceptet tele-shopping/TV-shopping, hvor man tidligere kunne handle sine varer via markedsføringen fra TV-stationerne, og som gjorde det muligt for kunderne at se og høre anbefalinger på de varer, de overvejede at erhverve sig.

Live Shopping kan på mange måder ses som en udvikling af 90’er konceptet ‘TV-shopping’. I stedet for at være placeret på TV-stationerne er Live Shopping blevet en integreret del af de sociale medier og er kommet for at blive.

Live Shopping kort fortalt

Mange virksomheder vælger i dag at investere i skabe informerende og interaktionsbaserede live streams på sociale medier såsom Instagram, Facebook og Snapchat for at give forbrugerne muligheden for at se produkterne live og stille spørgsmål undervejs.

Du kan læse mere om, hvorfor jeg mener, at det kan give rigtig god mening for en virksomhed, der er villig til at afsætte den nødvendige og tid og energi, til at skabe instagram annoncer her.

Live stream formatet på de sociale medier giver rig mulighed for, at brugerne kan reagere på og interagere med virksomheden, der streamer og forklarer om deres nye produkter og lanceringer.

Med kommentarfeltet åbent og mulighed for at like og dele indholdet kan en virksomhed hurtigt nå ud til store dele af deres målgruppe ved at fremvise deres produkter og besvare de spørgsmål, der måtte komme fra forbrugerne via kommentarsporet.

Derfor er live streaming af produkter en god idé

For forbrugerne giver disse live streams enormt god mening, idet disse live videoer kan udgøre den oplevelse, man normalt ville have haft i en fysisk butik, hvor man kan henvende sig til en ekspedient for at høre nærmere om et produkt.

Med Live Shopping er det mere bekvemt for den enkelte forbruger at opnå større viden om et produkt i trygge og hjemlige rammer.

Jeg kunne nævne mange cases jeg beundrer for deres evne til at hoste live shopping, herunder Nailster som jeg tidligere har arbejdet sammen med. De har skabt det fedeste online negle univers. Herunder kan du se en af deres tidligere live-shopping arrangementeer.

<c/enter>
Som det også ses giver det ofte også kunden en mere ærlig skildring af produktet, der i en live stream ikke vil være influeret af en reklame setting og unaturligt lys, der kan gøre det svært at gennemskue, om produktet er værd at investere i.

For virksomheden giver Live Shopping mulighed for at nå ud til målgruppen på et mere personligt niveau, hvor interaktionen med kunderne hurtigt vil give en fornemmelse af, hvad efterspørgslen fra målgruppen mere præcist består af.

Hvem henvender Live Shopping sig til?

Denne nye måde at shoppe på henvender sig til den andel af forbrugere, der hyppigt anvender de sociale medier blandt andet for at følge de virksomheder eller influencers, der jævnligt deler indhold omkring produkter, som den enkelte kunde har en interesse i at blive præsenteret for.

På flere sociale medier som eksempelvis Instagram og Facebook er det desuden blevet en funktion at kunne foretage Live Shopping direkte fra appen.

Hvordan din virksomhed kan tilføje produkter til eksempelvis Instagram shopping kan du læse mere om her, hvor jeg gennemgår de nødvendige steps for at komme godt i gang med at benytte denne nye shopping funktion.

Live Shopping funktionen kan anvendes af alle slags virksomheder og brancher, men er primært benyttet af tøj- og smykkebranchen såvel som boliginteriørbranchen.

Ofte bruges der er dog apps som kan understøtte ens Live Shopping, herunder kan nævnes den danske app ELISA som er blevet voldsomt populært de senere år.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »