Kan man sætte sin virksomheds e-mail flow på autopilot og stadig opnå en målrettet markedsføring for sine potentielle kunder? Svaret er ja!

E-mail automation er et begreb, der dækker over den automatiserede proces, der sender automatiske e-mails afsted til nye såvel som gamle kunder baseret på deres handlinger og data.

Disse e-mails kan sættes op således, at de automatisk sendes ud til bestemte kunder på bestemte tidspunkter og på denne måde vække kundens interesse, når det giver mening.

E-mail automations forskellige formål

E-mail automation anvendes ofte, når mulige kunder, også kaldt leads, tilmelder sig en virksomheds nyhedsbrev og på denne måde bliver en del af mailinglisten.

I dette øjeblik er kunden nemlig allermest interesseret i, hvad virksomheden kan tilbyde og således kan eksempelvis en automatiseret “velkomst e-mail” altså være med til at fastholde denne nye interesse med et velkomstbrev, der indeholder relevante informationer og et overskueligt overblik over virksomhedens tilbud.

Aktivering af nye som gamle kunder

Velkomstmails er skræddersyede til nye kunder, der netop har tilmeldt sig en virksomheds nyhedsbrev, men det er dog ikke udelukkende de nye kunder, der kan have gavn af e-mail automation.

Som virksomhed kan man nemlig også sætte automatiske e-mails op, som er relevante for inaktive kunder, eller kunder der eksempelvis har en kurv fyldt med varer på en webshop, men som ikke er kommet i mål med deres køb.

Her kan en automatiseret e-mail på baggrund af denne handling være med til minde kunden om det u-gennemførte køb og på denne måde fange vedkommendes interesse på ny.

Fordele ved e-mails på autopilot

  • Dine kunder får skræddersyet mails, der fanger deres interesse på det rigtige tidspunkt.
  • E-mails kan sendes automatisk, uden at du behøver være involveret.
  • E-mail automation kan have flere forskellige formål og på denne måde aktivere kunderne forskelligt.

E-mail automation er således nem og simpel måde at aktivere kunderne baseret på deres handlinger hos din virksomhed, og der er mange fordele at drage nytte af.

Det er i denne forbindelse underordnet om virksomheden er stor eller lille, samt hvad der mere konkret tilbydes – alle virksomheder har gavn af at kunne fastholde deres kunders interesse på de helt rigtige tidspunkter.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »