Så er det endelig landet – sommeren gav os: Instagram shopping. En mulighed mange annoncører har glædet sig til. Specielt fashionverdenen har ventet meget på dette.

I mange år har Google været ”enehersker” sammen med Amazon når vi søger efter deciderede produktkøb.

Det ser dog ud til at Instagram kan blande sig i den strid da flere og flere undersøgelser viser at vi bliver utrolig påvirket til at købe produkter via det store medie som Facebook står bag.

Screenshot fra Frederik IX som jeg arbejder med.

Sådan ser det ud i praksis, som du kan se har vi tagget produkterne direkte som vores skønne model bærer. Så undgår vi de mange beskeder vi plejer få i kommentarfeltet; Hvad modelnavnet er på smykkerne, hvordan de ser ud mere detaljeret og hvor de kan købes, det løser vi med et link indtil produkterne.

Instagram Shopping Eksempel

Hvorfor er det interessant?

Den største udfordring med alle de produkter, herunder fashion, interiør mv. vi ser på Instagram er at man har skulle skrive i kommentarfeltet for at få afvide hvor man kunne købe produkterne og det er meget tungt manuelt arbejde for brands, så ofte dør sådan en tråd hen og man begynder at Google produkterne i stedet.

Med andre ord kan det blive en stor fordel at virksomheder nu kan sende brugerne direkte ind på de produkter der er displayet på billederne.

Desuden har Instagram fantastiske tider i øjeblikket, om det er pga. alt det negative presse som Facebook har fået grundet datalæk eller SnapChat’s store fadese ved deres redesign er svært at sige, men deres tal taler hvert fald for sig selv.

Kevin Weil Twitter

Hvordan kommer man så i gang?

Indtil videre er det forbeholdt visse lande og udelukkende websops der har fysiske produkter der kan tagges – det vil sige at det ikke gælder hotelbranchen, serviceydelser mv.

Ting du skal være opmærksom på:

 • Din instagram app skal være opdateret.
 • Du skal have en virksomhedsprofil på Instagram.
 • Din Instagram og Facebook side skal være forbundet igennem business manageren.
 • Du må ikke have lande eller aldersrestriktioner på din Facebook side.
 • Du skal have koblet din webshop op med et produktkatalog direkte på din Facebook side, jeg anbefaler at gøre det igennem jeres Facebook Business Manager.
Note: Når du arbejder med Instagram annoncering fungerer det igennem Facebook’s annonceplatform der i dag hedder ”Ad manager”, du kan dog som jeg beskriver længere nede ikke tagge produkter i annoncering endnu. Det er blot for at slå fast at det er samme platform der kobler Facebook & Instagram sammen da Mark Zuckerberg ejer begge medier.

Når det fungerer, kan du se herunder hvordan det vil se ud når du skal uploade et billede. Det fungerer med andre ord ligesom at tagge personer, du kan nu blot vælge de produkter fra din webshop du vil tagge på billederne.

Herunder et screenshot jeg selv har taget

Tag produkter på Instagram

Jeg har selv bøvlet med at få det op på flere forskellige profiler.

Derfor endte jeg også i en stor research periode på hvordan man fik gjort det korrekt, det ledte mig til nogle guides som jeg har gemt. Det er officielle guides fra Instagram som du kan læse herunder.

Jeg vil anbefale du læser disse guides hvis du støder på udfordringer.

Kan man tagge produkter fra andre webshop?

En ting som dem der arbejder med influencer marketing har spurgt efter i mange år.

Det er dog ikke muligt – endnu.

Det ville være interessant hvis en influencer kunne tagge produkter fra eksterne brands og webshops fordi det ofte er et mix af forskellige produkter de har på billederne.

Om det kommer i fremtiden ved jeg ikke da det er svært at styre for Instagram, men det ville være en fantastisk mulighed for både influencers og virksomhederne – det ville ligeledes skabe mere gennemsigtighed for hvor meget omsætning der bliver skabt via netop disse.

Instagram shopping i stories?

Det er ikke kommet endnu, men det er på vej og er allerede i betatest på flere lokationer.

Det mest interessante er at flere og flere statistikker viser at vi elsker at følge vores favorit brands på Instagram og dermed blive inspireret til nye køb. Det har stories en stor indflydelse på da vi konstant sidder og swiper disse fra vores venner og brands. For de brands jeg har arbejdet med, har det skabt en del henvendelser i indbakken.

Instagram Shopping på IG Story

Kan man bruge Instagram shopping tags i annoncer?

Nej, det er desværre heller ikke muligt endnu.

Med den respons som mange brands har vendt retur med til Instagram, kunne man godt spå at de vil lave dette i fremtiden, hvis man forsøger vil man få en fejlmeddelse af platformen.

Igen: Det er vigtigt for Instagram at kunne styre det, derfor rulles det gradvist ud så Instagram kan følge med på den feedback de får fra de enorme mængder data.

Hvis det bliver muligt at bruge Instagram shopping i annoncer tror jeg vi står overfor noget rigtig interessant mht. den kamp der altid har været mellem Instagram/Facebook & Google/Amazon – nemlig at vi sidder på Google/Amazon for at købe produkter fordi vi søger efter dem – på Facebook & Instagram er vi der for at snakke med vores venner og ikke på samme måde i købsøjemed, det kunne dette shopping forandre i min optik.

Cases på Instagram shopping

For at det hele ikke bliver fortalt i helikopter perspektiv har jeg taget et par friske cases med til dagens blogindlæg, 2 cases jeg er meget stolt af at arbejde sammen med.

Frederik IX studio

Sælger smykker online, udviklet af de 2 skønne stiftere Louise & Jeppe – det populære brand Frederik IX studios grundlagt med kongehuset som inspiration.

En stor del af vores trafik kom i forvejen fra netop fra Instagram, da vi lancerede med disse ”tags” kunne vi se følgende:

 • Fordoling i antallet af besøgende fra Instagram
 • Rekordmåned fra Instagram i juli trods varmerekorder og generel dårligere e-handel end normalt
 • Fra næsten ”ikke eksisterende” konverteringsrate fra kanalen til en fin omsætning uden at det ender i ”direkte” trafik.
 • Færre spørgsmål vedrørende styles

Frederik IX Studios Instagram

Tiffany.dk

Sælger modetøj online samt i fysiske butikker i Aalborg – har brands som bla. Ganni, Noella, American Vintage mfl.

Da det er mange forskellige brands der bliver solgt via Tiffany er vi netop interesseret i at fasteholde brugerens interesse på vores medier & site og ikke sende dem tilbage til Google hvor de så går ud og Googler efter brandet og ender med at købe det et andet sted.

Derfor er Instagram shopping meget vigtigt for sådanne multi-brand stores som vi driver i Tiffany regi.

 • Hold nu fast: 5 (!) – dobling af trafikken fra Instagram
 • Mere omsætning på de taggede produkter, vi kan se en direkte korrelation
 • Ligeledes færre henvendelser omkring de taggede produkter

Tiffany Denmark Instagram

Det smarte ved at få folk ind på dit website via både Instagram stories & Instagram shopping tags, er ligeledes muligheden for at bruge re-targeting bagefter på andre medier. Så eksempelvis kan det være de via Instagram besøger et produkter, men ikke får det købt – de bliver derfor ramt på Facebook af en af dine re-marketing annoncer.

Fremtiden for Instagram

Mange spørger mig: Hvad medie er fremtidens sociale medie, har vi ikke snart fået nok af Facebook?

Jeg tror tiden er anderledes end da Facebook kom ind på markedet. Vi er meget mere forbundet end da Facebook kom – så vi skifter ikke bare lige sådan, det er blevet langt sværere for nye medier at få vores opmærksomhed. Desuden har teknologien også forandret sig – Facebook kigger konstant efter nye opkøb.

Facebook annoncering fungerer stadig i bedste velgående – det er klart at priserne bliver dyrere, men det ikke fordi det skræmmer hverken de brands jeg arbejder med eller mig som konsulent på området. Jeg startede med SEO (søgemaskineoptimering) – da det var nyt og in – før der kom konkurrenter. Det er en naturligt ting at tingene forandrer sig og alle må tilpasse sig derefter.

Netop disse forandringer tror jeg Instagram har fanget meget godt. Ved at være hurtige til at kopiere SnapChat’s funktioner med billeder vi kun ser i et tidsinterval (stories) – til at kunne tagge lokationer, bruge afstemninger mv. – for mig er Instagram p.t fremtidens medie – for nu.

Det er klart at hvis vi kigger på verdensplan findes der langt flere sociale medier.

Der er det uvist hvilke der vil holde dampen oppe – jeg tror dog ikke Facebook lige bliver væltet af pinden i form af deres ejerskab i både WhatsApp og Instagram. De forsøgte også at opkøbe SnapChat, mon ikke også vi vil se det i fremtiden.

Jeg er dog spændt på at arbejde videre med Instagram’s annonceringsmuligheder som konstant bliver forbedret og som jeg tror kan bidrage meget til både brands, webshops og lokale butikker.

Kilder:

 1. https://www.bigcommerce.com/blog/instagram-shopping/
 2. https://later.com/blog/instagram-shoppable-posts/

 

Kommentarer

 1. Har haft stor glæde af at læse dine forskellige blog indlæg om sociale medier, og de har helt sikkert givet mig masser af inspiration og gode ideer.

  Jeg har et spørgsmål, som jeg håber du måske kan svare mig på, eller ved hvem jeg skal kontakte.

  Jeg har startet min egen shop, og dertil har jeg oprettet et produkt katalog på facebook, som jeg gerne vil tilknytte til min instagram profil. Jeg lavede min instagram profil til en virksomhedsprofil, og troede det hele var som skulle være. Men min profil er ikke blevet godkendt, og jeg ved ikke hvorfor eller hvordan jeg retter op på det? Som jeg ser det er min eneste mulighed at slette min profil og starte forfra.
  Hvordan får jeg min profil godkendt til shopping på instagram, når den første gang ikke er blevet godkendt??

 2. Hej Mickey
  Jeg er en aktiv bruger på insta og har en forretning med tags oprettet
  Min udfordring er at den ikke kan redigeres
  Jeg får ikke adgang til den mere.

  Den skriver at den ikk er “gyldig i min region “
  Og jeg har prøvet alt muligt opdatering og sync. Men ligemeget hjælper det

  Ved du hvordan man kommer på rette spor igen med den mulighed ..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »