Skal jeg bruge stories på LinkedIn?

I slutningen af 2020 begyndte LinkedIn at rulle en feature ud, som vi efterhånden kender fra andre sociale medier – stories.

Men hvad betyder det for dig? Og er det noget, du burde benytte dig af?

I dette indlæg forsøger jeg at dele mine tanker om den noget omdiskuterede feature.

Spoiler: Jeg er meget positiv. Og det burde du også være.

Lad os dog først kort dykke ned i, hvad LinkedIn stories helt præcist er.

Hvad er LinkedIn stories?

LinkedIn stories er meget lig stories på Snapchat og Instagram. Det er et format, hvor du kan uploade et billede eller en kort video, der er online i 24 timer. Derefter forsvinder det igen.

Det er et format, der egner sig til at vise, hvad du laver her og nu. Hvad end det er at pakke ordrer på lageret, være ude hos en spændende kunde eller arbejde på kontoret i de sene aftentimer.

Som format egner det sig i det hele taget rigtig godt til at give et indblik bag facaden – som Instagram generelt gør. Den store forskel er her, at det er dig som person, og at du højst sandsynligt har flere connections på Linkedin, end du har følgere på Instagram.

Hvad kan jeg vise på LinkedIn stories?

Hvis du har læst med så langt, fornemmer du nok min begejstring. LinkedIn stories kan bruges til meget forskelligt. Her er tre gode idéer til, hvad du kan vise.

Del ud af tips og tricks til dine connections

Stories er et stærkt format til dig, der har en masse på hjerte – og ikke er bange for at dele ud. Du kan lave stories, hvor du giver gode tips/hacks til online markedsføring / kommunikation / ledelse / stresshåndtering / *indsæt din niche her*.

Det er mere personligt end et skrevet opslag – og dine videoer kan du efterfølgende bruge som et post på dine andre kanaler.

Giv et indblik i din hverdag

Det er interessant at følge med i, hvad andre laver på deres arbejde. Dokumenter dine møder, din proces og dit arbejde ved at poste videoer og billeder fra din hverdag. LinkedIn bliver hurtigt meget business og meget lidt personligt.

Det er netop noget af det, LinkedIn stories kan løsne op for.

Brug det kreativt og lav konkurrencer

Hvad hvis du kunne snige dig ind i stories, som dine connections er afsendere på? Lav en kreativ konkurrence, hvor et kriterie er at uploade LinkedIn stories, hvor du bliver nævnt.

Så får du ekstra stor eksponering og overtager et format, der er forholdsvis urørt.

Konklusionen: Ja, du skal bruge LinkedIn stories

Konklusionen er efterhånden klar. Ja, du skal bruge LinkedIn stories. Det er et nyt, let og ikke mindst spændende format, der gør det muligt, at du kan skille dig ud i mængden og få endnu en streng at spille på i din personlige branding.

Held og lykke!

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »