Hvilke typer af Facebook posts virker bedst? Hvornår på dagen skal jeg poste? Gør det noget, hvis jeg bruger et 3parts værktøj til at poste på Facebook?
Det er blot nogle af de spørgsmål, jeg ofte får fra de virksomheder, jeg arbejder med, som benytter Facebook som markedsføringskanal.
Generelt kan jeg sige det sådan: Det stadig muligt at få meget engagement på Facebook uden at opfinde den dybe tallerken, men det er blevet sværere, end det har været, og derfor er det også vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser, før du poster.
Et par interessante fakta omkring Facebook
- Der er omkring 1.4 milliarder Facebook brugere – Klik for Tweet!
- 47% of alle internettets brugere har Facebook – Klik for Tweet!
- 4.5 millarder trykker “synes godt om” om dagen
- Ca 75% af Facebooks annonceomsætning kommer fra mobil
- Direkte upload videoer på Facebook overstiger nu Youtube!
Post på de rigtige tidspunkter
Der findes utrolig mange delte meninger om, hvornår du skal poste dit indhold på de sociale medier. Generelt vil jeg også mene, at det kræver en del tests for lige præcis din virksomhed og industri, før du kan konkludere noget med sikkerhed.
Da jeg startede med at bruge Facebook tilbage i 2009 til virksomhedsbrug, gav det mig de bedste resultater at poste tidligt på dagen, men nu oplever jeg større engagement senere på dagen.
Hvor ofte skal jeg poste?
Igen et område, der er mange delte meninger om. Generelt om Facebook kan man sige, at forskellige brands i dag poster 31% mere, end de gjorde sidste år – og det kommer kun til at stige.
Specielt hvis vi kigger på medier som Buzzfeed, Vice.com og lign. mediefirmaer, der lever af at drive trafik ind på deres hjemmeside.
Det vil sige, at konkurrencen om, hvem der vinder 1. pladsen i dit newsfeed, er større end nogensinde før. Faktisk viser flere undersøgelser, at omkring 2.000 posts forsøger at konkurrere om pladsen i dit newsfeed -hver eneste dag.
Så hjælper det at poste flere gange om dagen? Hvad er bedst – at du poster én gang eller ti gange om dagen?
Over 2000 posts forsøger at konkurrere om pladsen i dit newsfeed hver eneste dag.
Hubspot, som er et stort mediefirma, der arbejder med social medier, har lavet en større undersøgelse om, hvorvidt der er en sammenhæng mellem antal følgere og antal posts pr. dag.
Generelt viste undersøgelsen, at desto flere fans, man har, desto flere gange kan man tillade sig at poste. Men hvis man omvendt rundt ikke har så mange følgere, vil man opleve en nedgang i kliks, hvis man poster for mange gange.
Konklusion: Hold fokus på at skabe det bedste indhold og lad være med at koncentrere dig om at poste ofte. Hvis du ejer en nyopstartet virksomhed, kan det altså anbefales blot at poste én gang om dagen fremfor flere gange.
Post det rigtige indhold
Der stor forskel på, hvilket indhold der virker bedst på de sociale medier. Det afhænger også rigtig meget af, hvilken branche du er i.
Hvilke elementer spiller ind i overvejelserne for Facebook, før din post bliver offentliggjort?
Faktisk har Facebook over 100 forskellige variabler, der definerer, hvilke posts du ser i dit newsfeed. Herunder har vi et par områder, der kan defineres som værende nogle af de mest relevante:
- Type af indlæg (billeder / tekst / videoer), der modtager mest interaktion fra en bruger
- Hvilke indlæg, der bliver rapporteret som spam
- En brugers interaktion med Facebook annoncer
- Hastigheden på internettet for en given bruger
Ovenstående var blot for at udpege nogle af de væsentligste, og de bevidner om, at det er super relevant, at du gør dig nogle overvejelser omkring, hvad brugerne gerne vil se, og dette stemmer nødvendigvis ikke overens med det, du mener er det rigtige at poste.
Billeder
En rigtig god idé er at poste billeder. Før video-indhold begyndte at eksplodere, var billeder det, der gav mest interaktion. Og det kan stadigvæk være en rigtig god kilde til meget engagement.
Data siger, at fotoindlæg får 120% mere engagement end gennemsnitlige indlæg, og at fotoalbum faktisk får 180% mere engagement. Så test forskellige billeder, når du poster, og overvej at poste albums, hvis du eksempelvis lancerer en ny kategori af produkter.
Høj kvalitets visuelle ting
Et problem, som mange firmaer ofte står overfor, når de poster billeder og videoer, er, at de poster “dårlig kvalitet”. Det er bedre at bruge flere timer og økonomi på at opsætte de rigtige elementer, så det giver mening for dine læsere.
Godt eksempel på dette er Red Bull
Selvom du ikke har sammen økonomi, kan du godt lave fede billeder
Fjern links fra dine opslag
Når man poster links på Facebook, vil linket stå i en status – det skræmmer folk væk, fordi det ligner en form for kode. Så når du uploader links til din Facebook side, så start med at fjerne linket fra selve statussen.
I stedet skal du skrive en personlig tekst, så det ligner, at du kender dit publikum. Et eksempel herpå kan se sådan ud:
Det giver meget bedre mening, hvis dit budskab har en personlig klang frem for, hvis du forsøger at sælge et eller andet i dine posts – for så risikerer du at miste loyalitet. Dine brugere vil have content, og de vil have den gode slags.
Test dine overskrifter
En af de ting, som virksomheder også glemmer at fokusere på – specielt når de starter med at lave content – er deres overskrifter. Når du deler indlæg og billeder på Facebook, er det kun 2/10, der vil klikke videre på det – og det stiller store krav til din overskrift (headline).
Der findes et utal af guides til at skabe den bedste headline. Her er et lille udpluk af gode tips, som du kan bruge som en tommerfingerregel, hvis du gerne vil komme et skridt foran.
Gode tips til den sejeste overskrift
- Brug stærke ord såsom: utrolig, gratis, absolut, mærkelig. Du kan eksempelvis skrive “10 mærkelige måder at tjene penge på” eller hvad med “10 utrolige tips fra Instagram kendisser”.
- Lister ser ud til at virke virkelig godt, så test med lister såsom “10 måder at skabe trafik online” eller “10 veje til success med din forretning”
- Når du poster links på Facebook, så sørg for, at der er billeder med i dit indlæg. Det kan du gøre ved at sætte et stort billede ind i indlægget. Du kan eksempelvis se mit billede her i indlægget herunder.
Du skal med andre ord sælge dit indhold igennem visuelle virkemidler, før folk klikker ind på det.
Videoer sparker røv!
Der er ingen tvivl om, at video markedsføring er kommet for at blive – specielt når kanaler som Snapchat og Youtube tordner fremad.
Vigtig pointe!
Upload dine videoer direkte på Facebook i stedet for at dele videoer fra Youtube. Facebook favoriserer videoer, der er uploadet direkte på deres platform. Klik for Tweet
Nedenunder kan du se udviklingen i antal delinger på Facebook fra andre medier (video), og det er tydeligt at se, at Facebook nu gerne vil have, at det kun er Facebooks videoer, der kommer i fokus.
Der findes et hav af forskellige video-muligheder i markedet i dag, og du kan også få gavn af disse på Facebook.
Her kommer et eksempel fra SlikhaarTV.
Kort version, hvor de linker til deres Youtube kanal.
Igen er det kun fantastisen, der sætter grænser, men hvis du gerne vil have det optimale ud af Facebook, kommer der her endnu et par tips:
- Hurtig start: Vær sikker på, at dine brugere har fanget, hvad din video handler om i starten. Hvis din video ikke lægger op til noget, der vækker brugerens interesse, vil de ikke klikke på “play”.
- Lav teaser: Skriv en lille update til videoen som en teaser, hvor du trigger folk til at klikke. Det kunne eksempelvis være noget med “Hvilken burger er bedst? McDonald eller Burgerking?”
- Gode thumbnails: De små billeder, man ser, før man klikker på videoen. Overvej at lave dine egne billeder hertil, og upload dem, når du uploader videoen. Så kan du også skabe en rød tråd evt. med dit firma logo i alle videoer.
- Skab unikt indhold til Facebook: I stedet for at bruge de samme videoer på alle medier, så overvej at skabe noget indhold kun til Facebook. Så sørger du for, at brugerne får en følelse af noget unikt på det medie, de følger dig på. Du kan altid linke til længere udgaver eller flere videoer i slutningen.
Konkurrencer & tilbud
En stor del af dine likes kommer gennem deltagelse i fede konkurrencer, og hvis du fremsætter gode tilbud. Det sker kun, hvis du bidrager til det. Der findes et hav af forskellige konkurrencer og sjove initiativer, du kan gøre brug af for at engagere dine brugere.
Konkurrencer
Uskrevne regler
- Desto nemmere det er at deltage, desto flere vil deltage. Klik for Tweet
- Og desto større præmier, desto mere kan du forlange. Klik for Tweet
Lad os antage, at du vil have folk til at skrive en historie om dem selv, som du må bruge i din forretning – den skal sendes ind, og der skal gerne være billede med. Hold nu op en omgang – og præmien? Et gavekort på 500 kroner.
Det giver hverken meningen for brugerne eller for dig, og du ender sikkert med 5 deltagere, hvis det kan gøre det.
Eksempel på en meget simpel konkurrence
Hele 1700 kommentarer.
Disse “små konkurrencer” er en god måde, hvorpå du kan skabe en stor hype omkring din Facebook side og hvorpå, du kan booste din generelle succes, da Facebook kan se, at du er god til at engagere dine brugere. Det er dog ikke noget, der kan mærkes decideret på bundlinjen fra dag 1 – men over tid kan du skabe gode relationer til dine fans, hvilket er lige så vigtigt.
Større konkurrencer
Der findes mange gode applikationer, der kan bidrage til, at du kan lave endnu større konkurrencer, hvor det er muligt at samle fans ind. Du kan eksempelvis læse mit indlæg her omkring de nye Facebook lead ads.
Du kan dog også selv lave dine apps, hvor du kan få folk til at signe sig op via e-mail, og dermed får du mulighed for at sælge til dem på et senere tidspunkt, og du kan bruge dem i dit Facebook custom audience.
Eksempel fra SlikhaarTV via brug af Woobox
Tilbud
Sælger du produkter, som en e-commerce forretning, vil dine brugere have tilbud. En af grundene til at Facebook annoncering ofte ikke virker, er fordi virksomheder promoverer deres regulære produkter uden at tænke tilbud ind i det.
Facebook opslag, der er skræddersyede til dit publikum på Facebook.
Jeg elsker eksempelvis at følge brands som Oreo!
Ikke fordi de laver tilbud, men fordi de skræddersyer content til mig.
Test, analyser & optimer!
Der findes flere værktøjer i dag, der kan analysere, hvor godt dit indhold performer på de sociale medier. Der er dog også langt mellem de helt gode systemer. Jeg bruger p.t 2 forskellige værktøjer, når arbejder med de sociale medier.
SumoRank
Start med hoppe ind på SumoRank, og indtast din Facebook URL. Derefter får du et screenshot som herunder. Du kan også bruge dette til at udspionere dine konkurrenter, og dermed få en masse indsigt fra hele din branche.
Du får med andre ord en god indsigt i, hvilke ting der performer godt for dig, hvornår på dagen, du skal poste, og hvilke dage, der er mest populære. Alt i alt en god indsigt, du kan bruge i din strategi fremadrettet.
BufferApp
BufferApp er i princippet en form for “kø” til Facebook (og andre sociale medier). I stedet for, at du skal logge ind på Facebook, kan du forbinde dine sociale medier til Buffer (dog ikke Instagram endnu) – og sætte ting i kø.
Det kan mange systemer da klare, tænker du!
Ja, det er rigtigt – men det fede ved BufferApp er, at de også har en udviklet en sektion med analyse af dine posts. Så når du har postet noget på din Facebookside, kan du altid gå tilbage og se, hvordan dine posts har performet.
Og så bruger jeg selvfølgelig Facebooks eget analyseværktøj, der hedder indsigt.
Du kan tilgå “indsigt” på de sider, som du administrerer, og den ligger i toppen af din side. Under Facebook indsigt kan du få alle de informationer, du ønsker om din side. Du får blandt andet data på, hvor dine likes er placeret henne i verden, hvornår på dagen brugerne besøger din side, og hvilke posts, der performer bedst.
Facebook likes
For at have mest muligt engagement, skal du have de bedste fans. Hvis du har fået fans fra Indien eller lign., vil du ikke få noget engagement, og det vil ødelægge din “score” på Facebook.
Det giver ikke mening at have 2.000.000 fans, hvis du kun har 10, der liker dine ting!
Husk det nu: Kvalitet frem for kvantitet.
Når du laver Facebook annoncer, så fokuser på folk, der har besøgt din hjemmeside eller minder mest muligt om de brugere, du har i forvejen. Brug den data, du har vi.a indsigt fra Facebook og Google Analytics, til at ramme de bedste brugere for lige netop dit brand.
Jeg kommer med en guide hertil snarest, men hvis du vil læse lidt mere omkring Facebook markedsføring, kan du læse indlægget her.
Konklusion
Endnu en lækker omgang er nået til vejs ende – det er altid rart at have en god fornemmelse i maven, når man afslutter et nyt indlæg. Jeg håber inderligt, at du kan bruge indlægget til noget, og at du får mulighed for at teste det på dine egne sider.
Jeg synes selv, at Facebook stadig giver meget kvalitetstrafik, og det giver rigtig god traction, hvis man kan finde ud af bruge det korrekt. Jeg vil dog stadig sige, at annoncering er blevet mere og mere nødvendigt – specielt hvis man gerne vil se eksponentiel vækst, som man tidligere har kunnet via. Facebook.
Jeg elsker at få gode kommentarer, og jeg svarer altid tilbage, så fortæl mig meget gerne, hvad dine bedste tips er for stadigvæk at få noget ud af Facebook?
Kunne du bruge indlægget? Gør mig en tjeneste – og del indlægget!
Kommentarer
Skriv et svar
15 års tips og tricks?
På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 8.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?
Klasse indlæg Micky. Brugbar viden for mange der arbejder med de sociale medier.
En lille tilføjelse samt spørgsmål: Som du selv skriver er der mange delte meninger om “Post timing”. Mine data viser at det er utroligt branchespecifikt – Ihvertfald på national plan.
Derudover har indlæggets relevans (bla. tekstforfatning/grafiske materiale) også stor betydning for rækkevidden på “post timingen”.
Har du nogle interessante data på international plan, som man kan få fingerne i? Min formodning er at der vil være store kulturforskelle som forårsager forskelligartet ageren på facebook?
Hejsa min ven
Mange tak for den kommentar. Du har helt ret – der er stor forskel på hvad der virker og i hvilke lande. Specielt hvis vi tager brug af sociale medier, og brugen af internet. Jeg har selv læst en del studier om det.
http://thenextweb.com/socialmedia/2015/01/21/2015-worldwide-internet-mobile-social-media-trends-get-376-pages-data/
Du kan læse lidt here – den synes jeg giver et lille indblik i det – ellers kan jeg anbefale at Google “Social media use Mexico” – så du tjekker hvert land. Det er ret sjovt at se hvilke sociale medier der er populære i hvilke regioner.
Lær nu lige at sæt komma ordentligt. De eneste du sætter, er foran “og” og der skal de ikke være.
Hejsa James.
Fedt med den kritik, det skal jeg tænke over.
Ellers må jeg finde en der kan bidrage så det kan blive knivskarpt!
Du er vist heller ikke for ferm til det, James..
Fint indlæg, Micky. Flere af dem. Så gør det ikke så meget, at der er et par kommaer, der står forkert.
[…] kunne være mit indlæg med 8 tips til Facebook engagement. Så skal jeg sætte min kampagne sådan her […]
Hej Micky
Nu har jeg prøvet at taste et par sider ind i SumoRank, men får hele tiden meddelelsen:
” Your search “thomasmobergfitness” did not return any results. Is the page name spelt correctly? If so we may not have any data for that Facebook page.”
Hvad gør jeg forkert?
Hejsa Thomas.
Desværre er alle disse systemer ikke altid gode til danske sider – det kan være fordi din side er ny, ikke er blevet indekseret i deres algoritme endnu eller lign. Er ked af tippet ikke virkede – men det er fedt at se du har gang i bloggen – super fedt at følge med 🙂
Har lige smidt et indlæg op med e-mail marketing du måske vil finde relevant.
Mvh
Micky Weis
Gode forslag og erfaringer, men jeg leder efter en oversigt over, tidsspunkter (døgntimer, ugedage) hvor Facebook bruges mest, evt. af forskellige brugergrupper, som skolelelever, kontorfolk, studerende, osv. Nogen undersøgelse har jeg ikke fundet endnu.
Mvh
Jørgen Lund
Bibliotekar
Modkraft Biblioteket
PS for øvrigt er Twitter vel steget i brug i DK efter Trumps tiltræden som præsident i uSA ??
Tak for en super artikel. Særligt det med at undgå link som det første, tager jeg med.