8engagementtips

8 stensikre måder at øge Facebook engagement på

Hvilke typer af Facebook posts virker bedst? Hvornår på dagen skal jeg poste? Gør det noget hvis jeg bruger et 3parts værktøjer til at poste på Facebook?

Det er blot nogle af de spørgsmål jeg ofte får fra de virksomheder jeg arbejder med som benytter Facebook.

Generelt kan jeg sige det sådan: Det stadig muligt at få meget engagement på Facebook uden at opfinde den dybe tallerken, men det er blevet sværere end det har været, derfor er det også vigtigt du gør dig nogle overvejelser før du poster.

Et par interessante fakta omkring Facebook

Post på de rigtige tidspunkter

Der findes utrolig mange delte meninger om hvornår du skal poste dit indhold på de sociale medier. Generelt vil jeg også mene at det kræver en del tests for lige præcis din virksomhed og industri før du kan konkludere noget.

Da jeg startede med at bruge Facebook tilbage i 2009 til virksomheds brug gav det mig de bedste resultater at poste tidligere på dagen, nu oplever jeg større engagement senere på dagen.

Skærmbillede 2015-11-05 kl. 13.42.07

Hvor ofte skal jeg poste?

Igen et område der er mange delte meninger om. Generelt om Facebook kan man sige at brands i dag poster 31% mere end de gjorde sidste år, og det kun kommer til at stige.

Specielt hvis vi kigger på medier som Buzzfeed, Vice.com og lign. medie firmaer der lever af at drive trafik ind på deres hjemmeside.

image453

Det vil sige at der er større konkurrence end nogensinde før om hvem der vinder pladsen i dit newsfeed. Faktisk viser flere undersøgelser at ca. ca over 2.000 posts forsøger at konkurrere om pladsen i dit newsfeed hver eneste dag.

image343

Så hjælper det virker at poste flere gange om dagen? Lad os antage du poster 1 gang eller 10 gange – hvad er bedst?

Over 2000 posts forsøger at konkurrere om pladsen i dit newsfeed hver eneste dag.

Hubspot som er et stort medie firma der arbejder med social medier har lavet en større undersøgelse om der er en sammenhæng mellem antal følgere og antal posts pr. dag.

FB_posts

Generelt viste undersøgelsen at desto flere fans man har desto flere gange kan man tillade sig at poste, men hvis man ikke har så mange følgere vil man i modsætning opleve en nedgang i clicks hvis man poster for mange gange.

Konklusion: Hold fokus på at skabe det bedste indhold du kan og mindre fokus på at poste oftere. Hvis du er en nyopstartet virksomhed kan det bedre anbefales at poste 1 gang om dagen, end flere gange om dagen.

Post det rigtige indhold

Der stor forskel på hvilket indhold der virker bedst på de sociale medier. Det afhænger også rigtig meget af hvilken branche du er i.

Hvilke elementer går ind i overvejelserne for Facebook før din post bliver offentliggjort?

Faktisk har Facebook over 100 forskellige variabler der definerer hvilke posts du ser i dit newsfeed. Herunder har vi et par områder der er mere relevante end andre.

 • Indlæg type (billeder / tekst / videoer) der modtager mest interaktion fra en bruger
 • Hvilke indlæg der bliver rapporteret som spam
 • En brugers interaktion med Facebook annoncer
 • Hastigheden på internettet for en given bruger

For blot at nævne nogle af de vigtigste. Derfor er det også super relevant hvilke ting du poster på de sociale medier og tænker over hvad brugerne gerne vil se og ikke nødvendigvis hvad du mener er det rigtige at poste.

Billeder

En rigtig god idé er at poste billeder – før video begyndte at eksplodere var billeder det der gav mest interaktion. Og det kan stadigvæk være en giftig kilde til meget engagement.

photoposts_hubspot

Data siger at foto indlæg får 120% mere engagement end gennemsnitlige indlæg og fotoalbum faktisk får 180% mere engagement. Så  test forskellige billeder når du poster og overvej at poste albums hvis du eksempelvis lancerer en ny kategori af produkter.

Høj kvalitets visuelle ting

Et problem mange firmaer ofte står overfor når de poster billeder og videoer er at de poste dårlig kvalitet. Det er bedre at bruge flere timer og økonomi på at opsætte de rigtige elementer så det giver mening for dine læsere.

Godt eksempel på dette er Red Bull
Selvom du ikke har sammen økonomi, kan du godt lave fede billeder

Skærmbillede 2015-11-05 kl. 13.47.32

Fjern links fra dine opslag

Når man poster links på Facebook vil linket stå i en status – det skræmmer folk væk fordi det ligner en form for kode. Så når du uploader links til din Facebook side, så snart med at fjerne link fra selve statussen.

fjernlinksfrafbposts

I stedet for skal du skrive en personlig tekst, så det ligner du kender du publikum, det kunne eksempelvis se sådan her ud:

Skærmbillede 2015-11-05 kl. 10.07.43

Det giver meget bedre mening at lyde personlig i stedet for at sælge i dine Facebook posts, hvis du gør det vil du hurtigt miste loyalitet. Dine brugere vil have content, og de vil have den gode slags.

Test dine overskrifter

En af de ting virksomheder også glemmer – specielt når de starter med at lave content, er deres overskrifter. Når du deler indlæg og billeder på Facebook, vil kun 2/10 klikke videre på det. Og det stiller store krav til din overskrift (headline).

Der findes et utal af guides til at skabe den bedste headline. Der er dog et par gode tips du kan bruge som en tommerfingerregel hvis du gerne vil være på forkant:

Gode tips til den sejeste overskrift

 • Brug stærke ord såsom: utrolig, gratis, absolut, mærkelig. Du kan eksempelvis skrive “10 mærkelige måder at tjene penge på” eller hvad med “10 utrolige tips fra Instagram kendisser”.
 • Lister ser ud til at virke virkelig godt, så test med lister såsom “10 måder at skabe trafik online” eller “10 veje til success med din forretning”
 • Når du poster links på Facebook så sørg for at der er billeder med i dit indlæg. Det kan du gøre ved at sætte et stort billede ind i indlægget du kan eksempelvis se mit billede her i indlægget, herunder.

8engagementtips

Du skal med andre ord sælge artiklen, videoer eller infografer før folk kommer ind på selve indholdet.

Videoer sparker røv!

Der er ingen tvivl om at video markedsføring er kommet for at blive, specielt med Snapchat og Youtube som i øjeblikket boomer fremad.

Vigtig pointe! 

Upload dine videoer direkte på Facebook i stedet for at dele videoer fra Youtube. Facebook favoriserer video der er uploadet direkte på deres platform. Klik for Tweet

Nedenunder kan du se udviklingen i antal delinger på Facebook fra andre medier (video), og det er tydeligt at se at Facebook nu gerne vil have at det kun er Facebook’s videoer der kommer i fokus. 

socialbakers-charts-

Der findes et hav af forskellige video muligheder i markedet i dag, og du kan også gøre gavn af disse på Facebook.

Her kommer et eksempel fra SlikhaarTV.
Kort version hvor de linker til deres Youtube kanal.

Skærmbillede 2015-11-05 kl. 10.22.53

Igen er det kun fantastisen der sætter grænser, men hvis du gerne vil have det optimale ud af Facebook kommer der her endnu et par tips:

 • Hurtig start: Vær sikker på dine brugere har fanget hvad din video handler om i starten. Hvis din video ikke ligger op til noget der vækker brugerens interesse vil de ikke klikke på “play”.
 • Lav teaser: Skriv en lille update til videoen som en teaser hvor du trigger folk til at klikke. Det kunne eksempelvis være noget med “Hvilken burger er bedst? McDonald eller Burgerking?”
 • Gode thumbnails: De små billeder man ser før man klikker på videoen. Overvej at lave dine egne billeder hertil og upload dem når du uploader videoen. Så kan du også skabe en rød tråd evt. med dit firma logo i alle videoer.
 • Skab unikt indhold til Facebook: I stedet for at bruge de samme videoer på alle medier, så overvej at skabe noget indhold kun til Facebook. Så sørger du for at brugerne får en følelse af noget unikt på det medie de følger dig på. Du kan altid linke til længere udgaver eller flere videoer i slutningen.

Konkurrencer & tilbud

En stor del af dine likes kommer for at deltage i fede konkurrencer og få de bedste tilbud. Det sker kun hvis du bidrager til det. Der findes et hav af forskellige konkurrencer og sjove initiativer du kan gøre brug af for at engagere dine brugere.

Konkurrencer

Uskrevne regler

 • Desto nemmere det er at deltage desto flere vil deltage. Klik for Tweet
 • Og desto større præmier, desto mere kan du forlange. Klik for Tweet

Lad os antage at du vil have folk til at skrive en historie om dem selv, som du må bruge i din forretning, den skal sendes ind og der skal gerne være billede med. Hold nu op en omgang – og præmien? Et gavekort på 500 kroner.

Det giver hverken meningen for brugerne eller for dig, du ender med 5 deltagere.

Eksempel på meget simpel konkurrence
Hele 1700 kommentarer.

Skærmbillede 2015-11-05 kl. 12.36.10

Disse “små konkurrencer” er en god måde at skabe stor hype på din Facebook side, og booste din generelle success da Facebook kan se du er god til at engagere dine brugere. Det er dog ikke noget der kan mæres decideret på bundlinjen fra dag 1 – men over tid kan du skabe gode relationer til dine fans hvilket er lige så vigtigt.

Større konkurrencer

Der findes mange gode applikationer der kan bidrage til at du kan lave endnu større konkurrencer, hvor det er muligt samle fans ind. Du kan eksempelvis læse mit indlæg her omkring de nye Facebook lead ads.

Du kan dog også selv lave dine apps hvor du kan få folk til at signe sig op via email, og dermed får du mulighed for at sælge til dem på et senere tidspunkt, og du kan bruge dem i dit Facebook custom audience.

Eksempel fra SlikhaarTV via brug af Woobox

Skærmbillede 2015-09-21 kl. 15.11.55

Tip: Mit bedste råd for at skabe en fed konkurrence er at følge de store brands på sociale medier, i lige netop din industri. Ved at se hvad trends er i øjeblikket, vil der være større sandsynlighed for at du får en idé der passer lige netop til dit segment.

Tilbud

Sælger du produkter, som en e-commerce forretning vil dine brugere have tilbud. En af grundene til at Facebook annoncering ofte ikke virker er fordi virksomheder promoverer deres regulære produkter uden at tænke tilbud ind i det.

Facebook opslag der er skræddersyet til dit publikum på Facebook.

Jeg elsker eksempelvis at følge brands som Oreo!
Ikke fordi de laver tilbud, men fordi de skræddersyer content til mig.

Skærmbillede 2015-11-05 kl. 12.57.38

Test, analyser & optimer!

Der findes flere værktøjer i dag der kan analysere hvor godt dit indhold performer på de sociale medier. Der er dog også langt mellem de helt gode systemer. Jeg bruger p.t 2 forskellige når arbejder med sociale medier.

SumoRank

Start med hop ind på SumoRank og indtast din Facebook URL. Derefter får du et screenshot som herunder. Du kan også bruge dette til at udspionere dine konkurrenter, og dermed få en masse indsigt fra hele din branche.

Skærmbillede 2015-11-05 kl. 13.16.03

Du får med andre ord en masse god indsigt i hvilke ting der performer godt for dig, hvornår på dagen du skal poste, og hvilke dage der er mest populære. Alt i sammen en god indsigt du kan bruge i din strategi fremadrettet.

BufferApp

BufferApp er i princippet en form for “kø” til Facebook (og andre sociale medier). I stedet for du skal logge ind på Facebook kan du forbinde dine sociale medier til Buffer (dog ikke Instagram endnu) – og sætte ting i kø.

Det kan mange systemer det klare tænker du! 

Ja det er rigtigt – det fede ved BufferApp er at de også har en udvidet sektion med analyse af dine posts. Så når du har posts kan du altid gå tilbage og se hvordan dine posts har performet.

Skærmbillede 2015-11-05 kl. 13.20.19

Og så bruger jeg selvfølgelig Facebook’s eget analyse værktøj der hedder indsigt.

Du kan tilgå den på de sider du administrerer og den ligger i toppen af din side. Under Facebook indsigt kan du få alle de informationer du ønsker om din side. Hvor dine likes er placeret henne i verden, hvornår på dagen de besøger din side, hvilket posts der performer bedst.

Skærmbillede 2015-11-05 kl. 13.22.27

Facebook likes

For at have mest muligt engagement skal du have de bedste fans overhovedet muligt. Hvis du har fået fans fra Indien eller lign. vil du ikke få noget engagement, og det vil ødelægge din “score” på Facebook.

Det giver ikke mening at have 2.000.000 fans hvis du kun har 10 der liker dine ting!

Husk det nu: Kvalitet frem for kvantitet.

Når du laver Facebook annoncer så fokuser på folk der har besøgt din hjemmeside eller minder mest muligt om de brugere du har i forvejen. Brug den data du har via indsigt fra Facebook og Google Analytics til at ramme de bedste brugere for lige netop dit brand.

Jeg kommer med en guide hertil snarest, men hvis du vil læse lidt mere omkring Facebook markedsføring kan du læse indlægget her. 

Konklusion

Endnu en lækker omgang er nået til vejs ende – det er altid rart at have en god fornemmelse i maven når man afslutter et nyt indlæg. Jeg håber inderligt du kan bruge indlægget til noget, og får mulighed for at teste det på dine egne sider.

Jeg synes selv at Facebook stadig giver en stor mængde god kvalitets trafik, og det giver rigtig god traction hvis man kan finde ud af bruge det korrekt. Jeg vil dog stadig sige at annoncering er blevet meget og mere nødvendigt – specielt hvis man gerne vil se eksponentiel vækst som man tidligere har kunne via Facebook.

Jeg elsker at få gode kommentarer, og svarer altid tilbage, så fortæl mig meget gerne hvad dine bedste tips er for stadigvæk at få noget ud af Facebook?

Kunne du bruge indlægget? Gør mig en tjeneste og del indlægget!

facebookdksharebutton

This Post Has 9 Comments
 1. Klasse indlæg Micky. Brugbar viden for mange der arbejder med de sociale medier.
  En lille tilføjelse samt spørgsmål: Som du selv skriver er der mange delte meninger om “Post timing”. Mine data viser at det er utroligt branchespecifikt – Ihvertfald på national plan.
  Derudover har indlæggets relevans (bla. tekstforfatning/grafiske materiale) også stor betydning for rækkevidden på “post timingen”.
  Har du nogle interessante data på international plan, som man kan få fingerne i? Min formodning er at der vil være store kulturforskelle som forårsager forskelligartet ageren på facebook?

  1. Hejsa min ven

   Mange tak for den kommentar. Du har helt ret – der er stor forskel på hvad der virker og i hvilke lande. Specielt hvis vi tager brug af sociale medier, og brugen af internet. Jeg har selv læst en del studier om det.

   http://thenextweb.com/socialmedia/2015/01/21/2015-worldwide-internet-mobile-social-media-trends-get-376-pages-data/

   Du kan læse lidt here – den synes jeg giver et lille indblik i det – ellers kan jeg anbefale at Google “Social media use Mexico” – så du tjekker hvert land. Det er ret sjovt at se hvilke sociale medier der er populære i hvilke regioner.

  1. Hejsa James.

   Fedt med den kritik, det skal jeg tænke over.
   Ellers må jeg finde en der kan bidrage så det kan blive knivskarpt!

  2. Du er vist heller ikke for ferm til det, James..

   Fint indlæg, Micky. Flere af dem. Så gør det ikke så meget, at der er et par kommaer, der står forkert.

 2. Hej Micky

  Nu har jeg prøvet at taste et par sider ind i SumoRank, men får hele tiden meddelelsen:

  ” Your search “thomasmobergfitness” did not return any results. Is the page name spelt correctly? If so we may not have any data for that Facebook page.”

  Hvad gør jeg forkert?

  1. Hejsa Thomas.

   Desværre er alle disse systemer ikke altid gode til danske sider – det kan være fordi din side er ny, ikke er blevet indekseret i deres algoritme endnu eller lign. Er ked af tippet ikke virkede – men det er fedt at se du har gang i bloggen – super fedt at følge med 🙂

   Har lige smidt et indlæg op med e-mail marketing du måske vil finde relevant.

   Mvh
   Micky Weis

 3. Gode forslag og erfaringer, men jeg leder efter en oversigt over, tidsspunkter (døgntimer, ugedage) hvor Facebook bruges mest, evt. af forskellige brugergrupper, som skolelelever, kontorfolk, studerende, osv. Nogen undersøgelse har jeg ikke fundet endnu.
  Mvh
  Jørgen Lund
  Bibliotekar
  Modkraft Biblioteket

  PS for øvrigt er Twitter vel steget i brug i DK efter Trumps tiltræden som præsident i uSA ??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *