Markedsføring af musiker eller DJ

Markedsføring af musiker eller DJ
Micky Weis
Micky Weis

15 års erfaring i online marketing. Tidligere CMO i bla. Firtal Web A/S. Blogger om marketing og de ting jeg har oplevet på vejen. Følg med på LinkedIn for daglige opdateringer.

Wow!

Så er vi tilbage! Jeg har modtaget over 90 forslag til brancher, som mine læsere gerne vil have, at jeg kigger på – tak for det.

Jeg stræber efter at nå igennem alle forslag, men jeg ynder kun at fokusere på ét ad gangen, og i dag er det musik, vi kommer til at fokusere på.

Jeg vil nemlig tage fat på, hvordan jeg vil markedsføre en musiker eller en DJ.

Hvordan vil jeg markedsføre en musiker?

Ærligt – jeg har ikke fået lov at arbejde så meget med dette område, men jeg har alligevel en idé om, hvordan det skal gribes an.

1. Landingsside

Jeg mener, at der er mange gode grund til at få en landingsside. Specielt hvis du sælger merchandise, som Morten Breum eksempelvis gør, og hvis du ønsker at lave re-marketing med ny musik.

  • Opret WordPress blog
  • Find et tema på Themeforest, der passer
  • Få installeret Google Analytics
  • Få installeret Facebook Pixel
  • Få installeret en pop-up såsom Sleeknote

Jeg oplever ofte, at musikere laver mega flotte hjemmesider, der er fyldt med lækre rytmer og forkæler synet… Desværre er det bare sådan, at deres hjemmesider ofte ikke fungerer på mobil. Mit tip er derfor: sørg for, at du har en hjemmeside, der ser godt ud (selvfølgelig), men også er brugervenlig. Ellers gi’r det ingen mening.

2. E-mail sign-ups – mail flow

En anden ting jeg tror, at mange artister vil kunne få noget ud af, er at opbygge en relation til deres lyttere via eksempelvis mail flows, hvor man nemt kan samle e-mails op.

  • Opret lead-ads med konkurrencer såsom koncertbilletter, merchandise mv
  • I forbindelse med et event kan man udlove ’meet & greet’ billetter i samarbejde med dem, der afholder eventet. På den måde kan man få tusindvis af mails.
  • Lav en pop-up på hjemmeside, så du får det maksimale ud af dine besøgende.

Når folk så har valgt at signe sig op med deres e-mail, så sørg for, at de får en velkomst mail, der er personlig fra musikeren og giver noget personlighed. På den måde sikrer du dig, at folk får noget med det samme.

Når du så udgiver ny musik, har du lige pludselig tusindvis af potentielle ambassadører, som kan modtage pre-sale tickets, pre-sale musik og generelt være gode ambassadører.

4. Sociale medier

En anden ting jeg synes, at mange glemmer – eller ikke gør nok ud af – er video kombineret med sociale medier samt annoncering.

Kigger vi eksempelvis på medieskabte brands såsom Tomorrowland, så er video bare virkelig en powerful ’metode’ til at få mere opmærksomhed – specielt med droneskud osv.

Sørg for at få optaget video af dig selv, når du performer, eller når du sidder derhjemme og jammer – og generelt sørg for at poste godt indhold kontinuerligt. Jeg ser ofte brands, der laver en hammer go’ video, men så glemmer de bare lige at poste noget interessant de næste 6 måneder – den går ikk’ du!

  • Facebook – muligheden for kommentarer og vitalitet er virkelig stor p.t
  • Instagram TV og Instagram stories vokser og vokser, så ingen grund til ikke at forøge at få det maksimale ud af denne platform.
  • YouTube – en stor del af verdens befolkning lytter til musik via YouTube – så hvorfor ikke sørge for at få det live her? Enten via dit pladeselskab eller egen kanal.

Desuden har Facebook et virkeligt stærkt annonceværktøj, der gør det muligt at ramme specifikke målgrupper og på den måde komme ind i nye lande.

Du kunne eksempelvis tage den målgruppe, der har set flest af dine videoer på Facebook & Instagram og lave en look-a-like målgruppe i andre lande og teste, hvordan lignende målgrupper på andre lokationer performer.

Man kan ligeledes bruge Facebooks platform til at skabe events. I starten af ens karriere kan det måske være svært at få nok til at komme til en koncert – hvorfor ikke bruge den platform til at skabe mere hype?

5. Data analyse

Der findes super meget data, man kan trække ud i et eksternt dashboard – både fra de sociale medier, men også fra en Spotify Artist account. Jeg har selv fået lov at arbejde med dette, og jeg nyder allerede godt af de gode muligheder for at trækker tal ud og analysere data.

Data og analyse gør, at du kan målrette din markedsføring endnu mere – that’s why I love data!

Det er alt sammen noget, du kan bruge taktisk klogt til både at skabe et større brand, men også til sælge andre varer såsom merchandise.

Som en krølle vil jeg også lige sige, at de berømtheder – eller personligheder, om man vil – som jeg har arbejdet med, har gjort dette, og de har oplevet resultater. Min pointe er, at man bliver nødt til at gøre noget for det, hvis man gerne vil ha’ noget igen.

Foruden ovenstående bør der også fokuseres på at skabe et navn, som man kan huske samt at sørge for at ligge mixtapes online og endelig sørge for at netværke med folk.

Det er det, der skaber et personligt brand.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 8.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »