Hvordan markedsfører man en ejendomsmægler?

Vi har været igennem en del forskellige brancher efterhånden, og jeg er glad for, at der kommer flere og flere ideer fra jer – mine læsere.

Jeg har fået en del spørgsmål omkring ejendomsmæglere, og herunder kommer mine tips til, hvordan man bedst muligt kan markedsføre en ejendomsmægler således.

Du er altid velkommen til at tilføje flere tips. Du er også hjerteligt velkommen til at tagge nogen, der kunne have brug for de små tips til eftermiddagskaffen, eller komme med ideer til næste branche. Bring it!

At have en hjemmeside

… Man kommer ikke uden om at have en hjemmeside, fordi der er så mange muligheder i at fremvise boliger online og give ekstra information, der kan inspirere folk. Derudover får man muligheden for at opsamle en masse stærk data, som gør, at man kan skræddersy sin markedsføring yderligere fremadrettet.

Jeg vil anbefale at få lave en side på WordPress platformen med et tema, der passer til branchen.

Jeg har samlet en række fede teamer til branchen her. 

Sørg for at få taget gode billeder, som passer ind i jeres ånd.

 • I kan altid opsætte tracking på siden, således I ved, at dem, der udfylder en kontaktformular, klikker på et telefoner eller på anden måde kontakter jer, er “en konvertering”.
 • Hertil vil jeg bruge Google Analytics og sørge for, at der er sat “måltracking” op på dem, der udfører en kontaktrelateret handling.

Facebook annoncering

Når hjemmesiden er sat op, er det næste skridt at lave noget annoncering. Og til dette formål er  Facebook (stadig) et stærkt medie i min optik.

Lav målgrupper i området, hvor I sælger lejligheder, villaer mv. – herunder et par ideer til målgrupper:

 • Brugere, der har besøgt en kategori af boliger såsom /lejligheder – og vis annoncer, der skaber troværdighed.
 • Forsøg at være inspirerende i jeres annoncering. Lav eksempelvis videoer med et GroPro, hvor i går igennem huset, som I var personen. (mon ikke virtual reality bliver stort indenfor real estate).
 • Sørg for at lave videoer og skab troværdighed omkring mæglerne og firmanavnet.
 • Sørg for at opsætte tracking i kombination med jeres hjemmesiden, så I kan se, når folk klikker på en annonce og derefter udfylder – eksempelvis – jeres kontaktformular.

Google Ads

Der er stadig muligheder for at gøre det godt på Google Ads, men I skal finde jeres niche, hvis I skal have det ultimative ud af netop Google Ads. Konkurrenceprægede ord er måske ikke så interessante, men måske I er rigtig stærke på byhuse i Aarhus C? Eller lejligheder til familier i udkanten af København?

 • Sørg for at opsætte tracking fra hjemmesiden i Google Analytics – som omtalt tidligere – og sørg for at trække den data med over i Google Ads. På den måde kan I nemlig se, hvad der giver henvendelser. Husk også, at man kan tracke på klik på telefonnr. direkte i jeres annoncering på Google.
 • En anden god læring er at sørge for, at man har styr på at være tilstede på ens brandnavn. Jeg er klar over, at man muligvis vil være nr. 1 på SEO, men via Google Ads får du mulighed for at smide telefonnummer, adresse og andre stærke USP’er på direkte i annoncerne, som er det første brugeren, der søger efter brandet, ser. Det er en billig investering i forhold til at sørge for, at man viser det rigtige indhold overfor potentielle kunder.

Content marketing

Boligmarkedet er en af de ting, der er sværest at forstå. Det er virkelig en process at sætte sig ind i alt det med lån, salær, advokatregninger, renoverning mv. Dette giver dog muligheder for forretninger, eftersom der er så mange ting, hvor man kan gå ind og blive en form for troværdig kilde i markedet.

Det er her, jeg ser content delen som værende et skarpt våben. Om man vil bruge tekst, altså blog indlæg, video eller lyd, er egentlig op til én selv. Jeg tror på, at det skaber troværdighed og skaber noget, som folk snakker om ved aftensmaden og kommer tilbage til, når de skal bruge information omkring deres næste boligkøb. Desuden er content en glimrende motor til at skabe indhold til de sociale medier, hjemmesiden og nyhedsbreve.

 • Skriv guides omkring lånetyper
 • 10 ting, du skal være opmærksom på ved køb af bolig
 • Skal jeg bo i lejlighed eller villa? Fordele & ulemper
 • Interviews med folk, der har købt hus
 • Interne nyheder: Velkommen til nye ansatte (skab en kultur udadtil, så man viser, at man er et menneske = troværdighed)

Det kunne også være, at man skulle gribe podcast bolden og lave et podcast omkring boligkøb. “Bolighjørnet af (Indsæt firmanavn)”

Denne form for content vil også give domænet en stærk SEO værdi, som på sigt vil kunne blande sig i topstriden på Google for at få flere besøgende, uden man skal betale for det.

E-mail flows & personalisering

At skabe et personligt bånd til ens kunder og potentielle kunder virker altid. Om man vælger at bruge SMS, e-mail eller andre elementer, bestemmer man egentlig selv.

Forestil dig et nyhedsbrev med det content, vi omtalte lige før: Du serverer alt, hvad en potentiel sælger / køber skal bruge – du skaber tillid – ergo: du får et ord i branchen.

Byg disse flows, således brugere, der tilmelder sig lige netop jeres nyhedsbrev, får en personlig velkomst mail. Det er altså noget, der virker, fordi vi er nu engang kun er mennesker – og desto mere personligt en digital interaktion tager sig ud, desto mere troværdighed.

Content marketing og personalisering er også den bedste måde at skabe omtale på, og jeg mener altså, at det er den bedste gratis “markedsføring”, man kan få; at få (god) omtale.

Jeg håber, at disse små tips kan hjælpe jeres forretning, hvis du er ejendomsmægler og læser dette.

Smid endelig en kommentar, hvis du har input, hvis du selv har implementeret nogle fede tiltag, eller hvis du er stødt på markedsføring inden for denne branche, der bare sad liiiige i skabet 🙂

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »