google bard ai

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg, ligesom så mange andre, er blevet ret begejstret for AI og alt hvad det indebærer af værktøjer og nye måder at effektivisere processer på.

Jeg har tidligere skrevet et par indlæg vedrørende forskellige aspekter af AI, som har fanget min interesse. Dem kan du læse mere om her:

I dette indlæg skal det dog handle om Adobe Photoshop, der med deres lancering af deres AI værktøj kaldet FireFly har åbnet op for et væld af muligheder, som mange af os har ventet på.

Nemlig muligheden for AI genereret billederedigering.

Photoshop kommer med på AI bølgen

Photoshop er blandt de mest populære redigeringstools, når det kommer til billedbehandling blandt både professionelle såvel som amatørfotografer.

Redigeringen og behandlingen af billeder er i mine øjne en kunst, der både kræver tålmodighed og snilde.

Der har i denne forbindelse længe været snak om, hvornår en AI udvidelse kunne blive en realitet for netop dette billedredigeringstool, for dels at spare de erfarne fotografer og andre kreatører tiden brugt på redigering og dels introducere verden for Adobes bud på AI-generede billeder.

Man finder nemlig allerede nu en del programmer, herunder Open AI, der er selskabet bag ChatGPT, der tilbyder brugerne via prompts at få genereret AI billeder.

Hvis du spørger mig, er AI generede billeder et super interessant tool og er virkelig noget, der kan sætte inspirationen og tankerne i gang, når billederne bliver skabt ved hjælp af den generiske viden, AI programmerne har til rådighed.

Er det danske sommerlandskab, du har i tankerne, eksempelvis det samme, som et AI tool kan skabe på baggrund af den viden, den har til rådighed?

Hvad er FireFly?

Det er som sagt nu blevet Photoshops tur til at komme med på Artificial Intelligence bølgen, og hvis du spørger mig, giver det rigtig god mening for lige netop Photoshop at tilbyde deres version af et AI redigeringstool som en webapplikation.

Det har nemlig længe været efterspurgt at kunne effektivisere nogle af de mest rutinebaserede processer i Photoshop, der kan give anledning til, at kreatører kan tildele mere af deres tid til de kreative processer frem for de praktiske.

Men hvad kan FireFly så nærmere bestemt tilbyde?

FireFly kan, som så mange andre AI integrerede applikationer, generere meningsfuldt indhold på baggrund af specifikke prompts.

Ved hjælp af tekstbaserede anmodninger eller prompts kan man ved hjælp af FireFly…

  • … redigere og tilføje grafik og effekter til logoer, tekststykker og andre tekstbaserede elementer.
  •  … genere sine egne 3D modeller og via AI lade dem komme til live i naturtro formater.
  • … hurtigt bede om at få tilføjet eller slette elementer i redigeringsarbejdet.
  • … nemt ændre i tonen eller farvepaletten i et billede.

For de garvede Photoshop-brugere vil ovenstående elementer måske allerede indgå som en naturlig del af redigeringsarbejdet, men ideen med FireFly er at gøre disse tasks nemmere og hurtigere at gå til.

Forestil dig eksempelvis, at du ønsker at se, hvordan dit landskabsbillede vil se ud med en tropisk fugl.

Her indtaster du ganske enkelt bare din prompt om at få tilføjet en farvestrålende papegøje, dér hvor du havde tænkt det, og således arbejder denne

AI applikation aktivt for at gøre de kreative processer mere effektive.

Hvad er hensigten med Photoshop FireFly?

FireFly er tiltænkt som et kreativt værktøj, der skal hjælpe kreative processer i gang uden at tage styringen fra kreatørerne.

Adobe nævner her, at det mest af alt skal ses som et praktisk værktøj, der med tiden kan automatisere enkle processer og give kreatørerne mere frihed og tid til at være kreative og gøre det, de gør bedst.

Dertil ønsker Adobe, at der eksisterer gennemsigtighed omkring deres AI genererede billeder.

Dette betyder blandt andet, at det ved et billedes ’credentials’ vil være synligt, at billedet er generet helt eller delvist ved hjælp af AI teknologi.

I skrivende stund er Adobe Photoshop FireFly tilgængeligt som en gratis version, for dem der blot har en Adobe konto, hvor det står brugeren frit for at udforske de mange nye AI tools på hjemmesiden.

For dem, der har et abonnement til Photoshop, vil FireFly allerede nu være tilgængeligt og klar til at gå i gang med.

 

Hvad er dine tanker omkring AI redigering af billeder? Du er som altid mere end velkommen til at dele dine tanker herunder i kommentarsporet!

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »