
Du har med garanti hørt om begrebet Call To Action eller CTA som et incitament til handling, der typisk tager form som en strategisk placeret knap på en hjemmeside.
Men hvad indebærer dette incitament egentlig? Og hvordan sikrer man sig at brugerne rent faktisk udfører den ønskede handling?
Hvad er CTA?
Når man snakker om call to action, er der tale om det element, der skaber incitament til handling fra brugerne, når de besøger et website.
Call to action spiller med andre ord en helt central rolle for konverteringsraten.
Forestil dig eksempelvis, at en hjemmeside lægger op til at tilmelde sig et nyhedsbrev, downloade en guide eller noget helt tredje.
Call to action er din genvej til at nå målgruppen og skabe en relation til denne.
Hvordan ser Call To Action ud?
Call to action bliver ofte beskrevet som knapper, da det lige netop er sådan flest CTA’er kommer til udtryk – som en knap med dertilhørende link.
Disse links vil enten automatisk foretage et download til brugeren eller føre denne videre til en underside for at tilmelde sig et nyhedsbrev eller til købet af et produkt.
Sådan bruger du UX design til CTA
Call to action er tæt forbundet med UX design – også kaldet brugeroplevelsesdesign.
For at sikre, at brugerne rent faktisk klikker sig videre på CTA-knappen, er det nemlig essentielt at knappen rent designmæssigt skaber incitament til netop dette.
Der vil her være tale om designet for selve knappen, der bør være enkelt i sit udtryk, vække interesse og på samme tid indikere sin umiddelbare funktion, uden at brugerne behøver at tænke nærmere over det.
Typiske funktioner for CTA’s kan være:
- Tilmeld dig nyhedsbrevet her.
- Start en gratis prøveperiode.
- Download guide her.
Placering, farve og størrelse er også vigtige elementer, der bør stemme overens med hjemmesidens eget design og frem for alt ikke virke som et forstyrrende element for brugerne.
Brugerne er efterhånden vant til at se knapper med rødglødende budskaber, der skaber det modsatte af incitament til handling.
Vær derfor omhyggeligt med, hvilket budskab og hvilken handling du ønsker, skal være gældende for dine CTA-knapper, således at brugerne rent faktisk finder dem interessante.
Sådan optimerer du konverteringsraten med Call To Action
Call to action kan være et værdifuldt værktøj i din konverteringsoptimering.
Call to action knapper kan dog være tricky at få til at sidde i skabet med det samme, og skabe incitament til handling.
Der vil dermed unægtelig være behov for løbende analyse af din implementering af CTA’er ved hjælp af eksempelvis heatmaps, A/B test, bounce rate etc.
Interesseret i konverteringsoptimering? Læs mere i mit indlæg her.
15 års tips og tricks?
På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 8.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?
Kommentarer