google bard ai

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg ligesom mange andre er ret begejstrede for den imponerende AI udvikling, der i øjeblikket finder sted. Med den massive succes, som ChatGPT eksempelvis har opnået på baggrund af sine komplekse sprogmodeller og maskinlæring, har det været et spørgsmål om tid, hvornår andre store teknologi-giganter er kommet med deres bud på AI chatbots.

Vi har indtil videre set, hvorledes Microsoft har implementeret AI i deres søgemaskine Bing, og fortsat ønsker at AI skal være en integreret del af deres allerede anerkendte programmer, via Microsoft Copilot.

I skrivende stund er det blevet Googles tur til at blive en del af denne spændende udvikling, og i dette indlæg skal vi se nærmere på det nyeste skud på stammen inden for AI-værktøjer – nemlig Google Bard.

Vi skal byde en ny AI chatbot velkommen

Bard er Googles bud på en AI chatbot, der på baggrund af maskinlæring og sprogbehandling kan levere naturlige svar på et hvilket som helst spørgsmål.

Vi kender allerede til søgefunktionen i Google, som vi alle benytter os af, til netop at stille spørgsmål. Men i stedet for udelukkende at blive præsenteret for den velkendte liste af blå links, vil Bard fungere som en AI samtalepartner.

Det vil altså sige, at der her er tale om implementeringen af de simulerede menneskelignende samtaler, som vi i forvejen kender fra ChatGPT. Og faktisk så går Transformer aspektet fra ChatGPT, ifølge Google, igen i Bards teknologi. Det bliver dermed en chatbot, der vil udvikle sig og ”transformere”, i takt med at brugerne stiller den spørgsmål.

Jeg har i et tidligere indlæg skrevet om mine forventninger til Google Bard, som du kan du læse mere om her.

Hvad kan Google Bard tilbyde?

Forskellen fra ChatGPT og Bards teknologi ligger i en af Googles helt store styrker – nemlig deres søgeresultater. Hvor ChatGPT førhen er kommet til kort med deres resultater, der ikke rækker længere end til 2021, så vil Google Bard benytte sig af den nyeste data leveret fra deres egen søgemaskine.

Bard vil derudover være tæt forbundet med andre Google Apps som eksempelvis Docs, Sheets og Gmail. Det giver derfor muligheden for at eksportere de svar, som Bard giver, til relevante apps for at bruge dem i konkrete sammenhænge.

Dertil skulle Bard efter sigende blive en del af gamet indenfor visuel AI, og chatbotten fra Google kan dermed anvendes til dels at skabe AI billeder ud fra forespørgsler og dels, på samme måde som ChatGPT 4.0, give meningsfulde svar ud fra dine egne billeder, du præsenterer chatbotten for.

Har Google været for hurtigt ude?

Da Bard blev præsenteret tilbage i februar 2023, var det tydeligt, at Google havde været for tidligt ude af starthullerne.

Med ChatGPT’s massive succes antages det, at Google skyndte sig at blive en del af AI-gamet, hvilket resulterede i at den udgave af Bard, der blev præsenteret, simpelthen ikke levede op til forventningerne.

Her nogle måneder senere fortsætter Google Bard med at være i testfasen. Der er dog snak om, at værktøjet bliver gratis at anvende, og det er dermed et spørgsmål om tid, hvornår vi for alvor kan komme i gang med at teste chatbotten af. Jeg er personligt spændt på at se, hvordan dette nye AI værktøj kan blive en del af markedsføringen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »