Hvad er Telegram? Og kan man køre annoncer på platformen?

Har du hørt om besked-platformen Telegram? Der er her tale om en app, der kan tilbyde mere, end hvad de gængse platforme kan, når det kommer til brugernes privatliv.

Telegram har vokset sig stor, og der er nu snak om, hvorvidt det er fordelagtigt for virksomheder at køre annoncer på platformen.

Hvad er Telegram?

Telegram blev lanceret tilbage i 2013 og agerede som et alternativ til de gængse besked-platforme.

Formålet var at tilbyde en platform, der satte brugernes privatliv i højsædet med sikker kryptering af beskeder.

Derudover var Telegram også hurtige til at tilbyde en skybaseret løsning, der gør appen tilgængelig på flere enheder på én gang.

Platformen er også den eneste blandt sine konkurrenter, der tillader brugerne at sende og modtage store filer (op til 2GB).

Telegram har også den fordel at kunne tilbyde brugere at blive medlem af kanaler, der kan rumme op til 200.000 personer ad gangen.

Disse kanaler kan bedst sammenlignes med klassiske fora, men med et exceptionelt højt engagementsniveau og i dag tæller appen 700+ millioner aktive brugere.

Sådan kører du annoncer på Telegram

Telegram er en spændende case, når det kommer til annoncering.

Platformen tillader nemlig virksomheder at annoncerer derpå, men holder på samme tid godt fast i sine værdier som besked-platform, der sætter fokus på brugernes privatliv.

Hvis man som virksomhed vil annoncere på platformen, bliver det gjort på Telegrams præmisser.

Først og fremmest er der ikke mulighed for at få indsigt i brugerdata, der vil kunne anvendes til at målrette annoncekampagnerne.

I stedet må virksomheden nøje udvælge netop de kanaler, de ønsker at deres annoncer skal figurere på.

Der findes som sagt et hav af forskellige kanaler, med hver deres overordnede tema som brugerne kan chatte omkring fx skønhed, biler, interiør etc.

Derudover bør virksomhederne også være opmærksomme på, at de gængse bannerformater ikke er tilgængelig på Telegram.

En annonce vil i stedet komme til udtryk som en besked til de brugere, der har meldt sin ind i en kanal.

Når brugerne klikker sig ind på annoncen, er det også værd at nævne, at denne ikke bliver ledt over på et eksternt link, men i stedet over på virksomhedens egen Telegram kanal på appen.

Vær derfor klar på at spørgsmål fra brugerne kan tikke ind og skabe opmærksomhed omkring dine produkter.

Nysgerrig på automatiseringen af din interaktion med kunderne? Bliv klogere i mit indlæg om chatbots på Facebooks besked-platform Messenger her.

Bør min virksomhed annoncere på Telegram?

Personlige anbefalinger, meningsdannelse via fora og debatter på kommentarspor er efterhånden blevet den foretrukne måde, brugere opnår information på.

Kanalerne på Telegram har af denne grund et højt engagementsniveau, og giver anledning til, at brugerne kan interagere med virksomhederne, der kører annoncer på selvsamme kanaler.

Med andre ord er det autenticitet, der er i højsædet for denne platform, og som virksomhed kan man opnå stort engagement på sine annoncer, såfremt de placeres på de rigtige kanaler.

På samme tid er der nemlig risiko for, at annoncerne falder til jorden, hvis de køres på irrelevante kanaler – vælg dem derfor med omhu, og kend dit publikum!

Nysgerrig på personalisering og segmentering? Læs mere i mit indlæg her.

Før du kaster dig ud i annoncer på Telegram…

Da der er tale om engagement og interaktion med brugere, der har vist interesse for din annonce og dit brand, er der ikke som sådan mulighed for at opnå øjeblikkelig indsigt i mængden af konverteringer på baggrund af dine kampagner på platformen.

Formålet med annoncer på Telegram er i stedet at skabe loyalitet og tillid til brand, der på længere sigt vil føre til konverteringer.

Halter din konverteringsrate? Læs mere om Conversion Rate Optimization her.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »