Singles Day i USA – hvad er det?

I løbet af et kalenderår finder man efterhånden flere forskellige mærkedage, der alle er præget af store pris-nedsætninger blandt webshops såvel som de fysiske butikker.

I blandt disse store mærkedage finder man eksempelvis Black Friday, Cyber Monday og nu også Singles Day.

I dag tager vi et kig på den populære Singles Day, der allerede har sat sit præg på USA, men som også med årene så småt har vundet indpas herhjemme.

Hvad er historien bag Singles Day?

Ideen bag Singles Day stammer oprindeligt fra Kina, hvor man i starten af 90’erne i protest mod de mærkedage, der fejrede lykkelige parforhold, i stedet begyndte at fejre singlerne.

Den udvalgte dato for denne begivenhed blev d. 11. november, da denne dato udelukkende består af 1-taller (11/11), som symbolsk repræsenterer ’enlige’ personer.

Tilbage i 2010’erne valgte ejeren af den kinesiske e-commerce gigant Alibaba at tage fejringen af single-livet til sig og klargjorde en større e-commerce begivenhed med rabatter på et hav af udvalgte produkter.

Hvert år på Singles Day finder man et hav af Live Shopping events bl.a. hos e-commerce giganten Alibaba. Læs mere om Live Shopping her.

Siden da er Singles Day blevet en af de største mærkedage i Kina, USA og i Europa, hvor man finder fordelagtige tilbud, der kan køre i op til en hel uge op til d. 11/11 under navnet Singles Week.

Singlerne medvirker til stor omsætning

Mærkedagen, der blev skabt i protest til de lykkelige parforhold, lever i dag i bedste velgående og har i Kina for længst overgået Black Friday.

Tilbage i 2020 omsatte Alibaba, ifølge Dansk Erhverv, for hele 74.1 mia. dollars, mens der i USA blev omsat for 9 mia. dollars til Black Friday samme år.

Om end det i Danmark ikke er en dag, der figurerer i lige så stor skala som i USA og Kina, bliver der ifølge Dansk Erhverv, genereret mere salg end normalt, da mange webshopejere allerede har taget dagen til sig, og gør det attraktivt for brugerne med fordelagtige tilbud.

I USA ser man desuden flere eksempler på, at det ikke nødvendigvis altid er ’Singles Day’, der stammer fra den kinesiske tradition, der er med til at lægge navn til mærkedagen, men snarer den reelle dato d.11/11, der er med til at gøre dagen nem for kunderne at huske.

For mange webshopejere er d. 11/11 desuden en oplagt mulighed for at teste kampagner og systemopsætninger op til Black Friday.

Black Friday er den mærkedag, der ifølge Dansk Erhverv hidtil har vundet størst indpas herhjemme med en omsætning på 3.2 mia. kr. tilbage i 2021.

Læs mine råd til, hvordan din butik bliver klar til årets største salgsdag Black Friday her.

Fremtiden for Singles Day?

Den internationale tendens for Singles Day lover fremtidig vækst, på trods af, at Black Friday og Cyber Monday stadig holder fast som en af de største e-handelsdage i USA og herhjemme.

Mange vælger at benytte sig af disse dage for at shoppe årets julegaver, men rent praktisk ligger Singles Day tættere på den gængse lønningsdag end Black Friday gør.

Hvis du spørger mig, kan man med rette langsomt skrue forventningerne op til, at flere webshops investerer ressourcer i denne mærkedag og opnår at flere kunder bliver interesseret i at gøre brug af d. 11/11 til deres shopping.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »