Hvordan opsætter man et godt blogindlæg?

tiktok spark ads

Blogs er i dag blevet en fast del af mange virksomheders markedsføring, og er en oplagt måde at nå ud til målgruppen på med informative indlæg omkring produkter, ydelser mm., hvor læserne tilsvarende har mulighed for at engagere sig med indholdet og dermed skabe en relation til virksomheden.

Blogindlæg er med andre ord guld værd for enhver, der ønsker at skabe meningsfuldt og informativt indhold og på samme tid give sig i kast med content marketing.

Jeg har førhen skrevet indlæg om, hvorledes man starter en blog og markedsfører den, men i dette indlæg vil jeg dykke mere specifikt ned i, hvordan man opsætter et godt blogindlæg – vi skal i dag kigge på layoutet.

Skab blikfang

I opsætningen af et godt blogindlæg er det essentielt, at der er et blikfang for læseren.

Dette kan komme til udtryk i titlen såvel som i de visuelle elementer, der indgår i indlægget.

En god titel, der er fængende og som indbyder til, at læseren giver sig i kast med blogindlægget, kan tage sig ud på mange måder, og man kan med fordel afprøve, hvordan forskellige blogindlæg performer på baggrund af deres titel.

Det kan være, at dine læsere bliver fænget af en titel, der lover en overskuelig læseproces med overskrifter som:

En titel som rent SEO-mæssigt også giver mening, og som inkorporerer vigtige søgeord kan på samme tid give en fin placering på Google.

Her kan det også være en fordel at have foretaget en søgeordsanalyse forinden for at finde ud af, hvilke spørgsmål læserne sidder inde med.

Ingen gider at læse et blogindlæg om noget, de allerede ved en masse om.

Visuelt materiale

Billeder og andet visuelt materiale er altid godt at have med i et blogindlæg – det kan visualisere og konkretisere blogindlæggets omdrejningspunkt og kan, hvis det eksempelvis er placeret sammen med titlen, give læseren en umiddelbar forståelse af indlæggets indhold.

Det er dog vigtigt, at de visuelle medier er af en god kvalitet, da det kommer til at spille en afgørende rolle.

Dels for læseoplevelsen og dels hvis indlægget skal deles på de sociale medier – her vil en fængende titel og et billede i høj kvalitet nemlig være med til at trække nye læsere til.

Nysgerrig på hvordan du starter din egen blog? Læs mere i min guide til at blive stjerneblogger her.

Overskuelighed er essentielt

Informative blogindlæg kan i mine øjne være guld værd for dem, der måtte finde dem interessante og som i forvejen sidder inde med spørgsmål om det emne, som blogindlægget drejer sig om.

Informationstunge indlæg bør dog stadig være overskuelige at gå til – ingen gider at læse en tætskrevet roman om et kompliceret emne.

Har man styr på sin viden omkring et emne og gerne vil dele ud af denne, bør det i mine øjne også kunne gøres relativt enkelt.

Estimeret læsetid

En god idé kan være at fastslå en estimeret læsetid i toppen af indlægget, således at læserne selv kan vurdere, om det er et indlæg, de har tid til at læse.

Det vil dels være behjælpeligt for dem, der besøger din blog, og dels vil du kunne bruge de estimerede læsetider som en del af din performance data – hvordan performer længere blogindlæg contra de kortere?

Underoverskrifter og afsnit

Dertil mener jeg også, at det rent visuelt bliver mere overskueligt og giver en bedre læseoplevelse, såfremt der i et indlæg er mindre afsnit med vejledende og interessante underoverskrifter.

Mange gange er man som læser nemlig på udkig efter specifik information fra et indlæg og har dermed behov for at skimme indholdet for dets afsnit for at finde svaret på deres spørgsmål.

Det vil rent SEO mæssigt også give fin mening at anvende H-tags i defineringen af underoverskrifter.

Det lader nemlig Google vide, hvad indlægget består af og kan være en fin måde at gøre det endnu mere relevant ved at inkorporere specifikke søgeord i underoverskrifterne.

Handler dit indlæg om rejsetips i Europa, kan dine tags eksempelvis tage sig ud som følgende:
<h1> Rejsetips i Europa </h1>
<h2> De 3 bedste lande at rejse til </h2>
<h3> Tips til transport i Europa – sådan kommer du fra A til B </h3>

Det giver i mine øjne også altid en fin struktur, hvis der i et indlæg anvendes punktform, hvor det giver mening og bidrager til en overskuelig læseoplevelse.

Det kan du se, hvordan jeg selv har gjort i afsnittet herunder.

Formålet med dit blogindlæg

Et velstruktureret blogindlæg har i mine øjne altid en rød tråd og et klart formål med indlægget.

Hvilket budskab ønsker du, at læseren skal få ud af indlægget og skal vedkommende guides i en særlig retning?

I opsætningen af et indlæg, er det en stor fordel, hvis det er tydeligt, hvor læseren skal guides hen. Det kunne eksempelvis være til følgende:

  • Tilmelding til nyhedsbrev, der på lige fod med dit indlæg giver værdi til læserne, og som præsenterer dem for den service, du kan tilbyde.
  • Et andet blogindlæg på din side, der kan forklare mere dybdegående om et emne, der kort blev nævnt i det oprindelige indlæg. Dette fastholder læseren på din side og skaber mulighed for intern linkbuilding.
  • Køb af produkt, der giver mening i forhold til indlæggets tema. Hvilken problemstilling gav læseren anledning til at læse dit indlæg, og hvordan kan dit produkt være til gavn netop her?

Ovenstående elementer vil i mine øjne være med til at skabe et overskueligt layout og give et blogindlæg den nødvendige struktur, der fastholder læseren på din side og som indbyder til en call to action.

Hvilke elementer mener I er essentielle for en god struktur i et blogindlæg?

Kom med alle jeres god bud herunder i kommentarsporet!

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »