Google får mange gange status af at være den eneste søgemaskine gigant, hvor alle brugerne befinder sig.

Det er imidlertid ikke helt tilfældet. Microsofts søgemaskine Bing har også en plads blandt de mest anvendte søgemaskiner – om end ikke nær så populær som Google selvfølgelig.

Bing er dog stadig interessant, når man snakker betalt annoncering, da der på denne søgemaskine i alt bliver foretaget mange millioner søgninger om dagen.

Der er således mulighed for at eksponere sine annoncer til relevante målgrupper her også.

Som nævnt i mit indlæg om SEO i 2023, holder jeg særligt øje med Microsoft Bing Ads udvikling. Læs mere om, hvilke marketingtrends jeg forventer at se i løbet af 2023 her.

I dette indlæg skal vi lære Microsoft Bing Ads bedre at kende, og vi dykker her ned i de vigtigste elementer ved disse betalte annoncer.

Men først et kort oprids af de væsentligste ligheder og forskelle mellem Microsoft Bing Ads og Google Ads.

Ligheder og forskelle: Microsoft Bing Ads og Google Ads

Microsoft Bing Ads kan på mange måder sammenlignes med Google Ads, da der her er tale om mange af de samme processer, der afgør, hvilke annoncer der får lov til at rangere højt i søgemaskinerne.

Her tænker jeg særligt på auktionsprocessen – altså de automatiserede budrunder – og de forskellige annonceringsmuligheder, der er tilgængelige hos Microsoft Ads.

Forskellen mellem de to former for betalt annoncering ligger imidlertid i konkurrencen og dermed også i prisen for annoncerne.

Da Microsoft Bing, som nævnt, er en mindre konkurrent til Google, vil konkurrencen internt mellem annoncører tilsvarende ikke være nær så hård som på Google.

Af denne grund vil bud priserne på Microsoft Bing være lavere end på Google. Det kan dermed sagtens betale sig at give disse betalte annoncer et skud.

Dertil er en væsentlig forskel mellem de to søgemaskiners betalte annoncer, at der ved Microsoft Bing er mulighed for at målrette annoncerne helt ned på annoncesæt niveau. Denne mulighed er ikke tilgængelig på Google, der udelukkende kan målrette på et kampagneniveau.

Med et oprids af de vigtigste forskelle og ligheder etableret, kan vi nu dykke ned i de væsentligste elementer for Microsoft Bing Ads.

Interesseret i Microsoft? Læs mit indlæg om Microsoft Copilot – det nye skud på stammen inden for AI.

Forskellige annonceringsmuligheder

Som nævnt, er der ved Microsoft Bing Ads forskellige annonceringsmuligheder at vælge imellem. Jeg har herunder listet et par stykker af dem.

Fælles for dem alle er, at de vil dukke op blandt de første resultater i Microsoft Bings søgemaskine – enten i toppen eller i højre side – eller hos en af Microsofts partnere såsom Yahoo, AOL og MSN.

  • Klassiske tekstannoncer. Enten udarbejdet af annoncøren eller via Bings AI, der sammensætter annoncørens udvalgte tekststykker med overskrifter, på baggrund af søgeord og viden om målgruppen.
  • Multimedie annoncer. Bliver sammensat af Bing ud fra overskrift, tekst og visuelt materiale. Der bliver kun vist én multimedie annonce ad gangen per søgning, og denne type annonce kan dermed opnå meget opmærksomhed.
  • Produkt- og app annoncer. Billede af produkt eller logoet på en app med dertilhørende pris og leder brugeren hen på produkthjemmesiden eller til appforhandleren.
  • Audience annoncer. Bliver vist hos Microsoft samarbejdspartnere med tekst og dertilhørende billede, der linker til annoncørens website.

Målretning af dine annoncer

Som nævnt tidligere, kan man med Microsoft Bing Ads, lave én kampagne med flere forskellige annoncesæt, der sidenhen kan målrettes eksempelvis specifikke lande.

For nogle kan denne løsning vise sig at være mere overskuelig at gå til, hvis man ønsker at skabe en international kampagne, da der kan justeres på annoncesæt niveau, der kan målrettes forskellige målgrupper og lande.

Målretningen af annoncerne på Bing kan foretages ud fra følgende kriterier:

  • Geografi
  • Ugedag og tid
  • Køn og alder
  • Søgeenhed (tablet, mobil eller computer)

Henvender din kampagne sig, som nævnt, til flere forskellige lande, er denne målretning på annoncesæt niveau særlig brugbar og vil give dig en hel del kontrol over din annoncering på Bings søgemaskine.

Nysgerrig på målgrupper og målrettet annoncering inden for markedsføring? Læs mere i mit indlæg om personalisering og segmentering her.

Hvad koster det at annoncere på Microsoft Bing?

Prisen for betalte annoncer på Microsoft Bing Ads er auktionsbaseret.

Som annoncør vælger du først og fremmest de søgeord, du ønsker, at dine annoncer skal relateres til, og som du herefter kan byde på.

Du byder den pris, du er villig til at betale ved Microsofts PPC (Pay Per Click) system.

Prisen afhænger derudover af din målsætning med annonceringen (trafik, konverteringer etc.). Du bliver altså først opkrævet et beløb, såfremt brugerne klikker sig ind på din annonce eller konverterer på din hjemmeside.

Da annonceringsprocessen er auktionsbaseret, er det dog ikke sikkert, at dine annoncer bliver vist, selvom du har budt på et søgeord.

Om dine annoncer bliver vist, afhænger nemlig af flere forskellige faktorer, der forsimplet stillet op ser ud som følgende:

  • Konkurrencen på søgeordet. Hvad er konkurrenterne villige til at betale for søgeordet i forhold til den pris, du er villig til at betale.
  • Relevans af din annonce og din hjemmeside for søgeordet.
  • Performance af dine tidligere annoncer. Jo højere dit CTR (Click Through Rate) er, jo større sandsynlighed er der for, at du kan vinde auktionen og blive vist i søgningen.

Budstrategier for Microsoft Bing Ads

På samme måde som det er tilfældet for Google Ads, skal du ved oprettelsen af en Microsoft Bing Ad kampagne indstille dit budget og derefter vælge en budstrategi.

Der vil her være forskellige strategier at vælge imellem alt afhængig af målet for din annonce, og om du ønsker en manuel eller automatisk strategi.

Groft sagt kan strategierne stilles op på følgende måde:

  • Forbedret CPC-bud (Cost Per Click). Her indstiller du dine bud på annoncesæt og søgeord. Microsoft vil her justere dine bud automatisk, således at dine bud eksempelvis bliver højere på søgninger, hvor der er større chance for konvertering. Og omvendt lavere på søgninger, hvor der mindre chance for konvertering.
  • Manuelle bud. Her indstilles dine bud manuelt for eksempelvis CPI (Cost Per Impression) eller CPC (Cost Per Click). Microsoft tager kun udgangspunkt i det bud, du har givet. Denne mulighed gælder dog udelukkende for audience annoncer, der vises hos Microsofts samarbejdspartnere.
  • Maksimal antal klik eller konverteringer. Ud fra dit budget indstiller Microsoft dine bud automatisk, for at opnå så mange klik eller konverteringer som muligt.
  • Target CPA eller ROAS. Ved at indstille dit budget og dit mål for 30 dages gennemsnitlig CPA (Cost Per Acquisition) eller ROAS (Return On Advertising Spend) justerer Microsoft dine bud automatisk for at nå dette mål.

Ved alle ovennævnte budstrategier kan du ifølge Microsoft fastsætte en maksimal CPC (Cost Per Click) for annoncesæt og søgeord, der udover dit budget agerer som en ekstra beløbsgrænse for din annoncering.

”PPC”, ”ROAS”, ”CPC” og ”CTR”. Vi er efterhånden stødt ind i mange forkortelser i dette indlæg, og du kan læse mere om dem alle i min digitale ordbog lige her.

Jeg er personligt spændt på at se udviklingen af disse Microsoft Bing Ads. Da konkurrencen ikke er nær så omfattende som den er på Google, forudser jeg, at mange annoncører med tiden også vil lægge energi i denne platform.

Nogle mener endda at Bings søgeinterface tager sig flottere ud end Googles og indbyder i højere grad til at brugerne klikker sig ind på annoncerne.

Hvad siger I? Har I stiftet bekendtskab med Bings søgemaskine endnu?

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »