google analytics 4

I mit arbejde med online marketing anvender jeg en bred palette af forskellige værktøjer, der effektiviserer og forenkler nogle af de mere komplekse processer.

Dette gør sig særligt gældende for SEO-disciplinerne, hvor jeg har nydt godt af at afprøve en håndfuld forskellige værktøjer, der hver især har bidraget i SEO-arbejdet.

Disse værktøjer har jeg samlet herunder i et mindre overblik.

Morningscore

Vi starter ud med Morningscore, og det skal ikke være nogen hemmelighed at dette værktøj er blandt mine favoritter.

Ved hjælp af gamification har Morningscore formået at gøre SEO arbejdet, der ellers kan være langhåret for de fleste, til overskuelige missioner.

Morningscore tilbyder alle de nødvendige tools som eksempelvis:

  • Søgeordsanalyse.
  • Contentanalyse.
  • Analyse af linkprofil.
  • Analyse af konkurrenternes hjemmeside og ranking på søgeord.

Alle disse tools er sat op som et spil, og du kan hele tiden følge med i, hvor langt du er nået med at fuldføre dine missioner, som i dette tilfælde er dine SEO-tasks.

Jeg har oplevet, at denne dashboard-opstilling med missioner er med til at motivere brugerne til at komme i gang med de vigtigste SEO-opgaver og rent faktisk nå i mål med dem.

Dertil anvender jeg ofte Morningscore, når jeg præsenterer specifikke SEO-opgaver for mine klienter.

Det er ganske enkelt det mest anvendelige tool til at forklare svære SEO-discipliner med, da dette værktøj i mine øjne har et af markedets mest overskuelige layouts.

Search Console

Search Console er en del af Google Analytics og er et værktøj, langt de fleste, der arbejder med SEO, kender til.

Vi har her at gøre med et gratis værktøj, der løbende kan tilbyde rapporter af din hjemmeside over, hvordan denne performer i Googles søgeresultater.

Med Google Search Console vil der være mulighed for at få indsigt i, hvordan Google ser din hjemmeside blandt andet via intern og ekstern linkbuilding, hvordan din hjemmeside er indekseret og crawled såvel som din hjemmesides performance og trafikgenerering.

Alle disse elementer spiller en aktiv rolle for, hvordan Google anser din hjemmeside og kvaliteten af denne.

Screaming Frog

Screaming Frog er blandt de mere tekniske værktøjer, der har til formål at crawle dit website for at give dig et overblik over de vigtigste onsite SEO-tasks, der kan forbedre din hjemmesides placering i søgeresultaterne.

Ved hjælp af Screaming Frog kan følgende processer blive igangsat:

  • Oprettelse af sitemaps.
  • Analyse af title- og meta tags.
  • Overblik over serverfejl.
  • Analyse af din hjemmesides struktur (herunder evaluering af interne links).

Crawling af din hjemmeside kan indstilles til at ske løbende, og du vil hele tiden kunne følge med i, hvilke muligheder, der er for at forbedre din placering i søgemaskinerne.

Læs mere om, hvilke andre værktøjer jeg benytter mig af i markedsføringsarbejdet i mit indlæg her.

Ahrefs

Ahrefs er blandt de største SEO-tools på markedet lige nu og har efterhånden vundet stor popularitet.

Foruden de gængse analyser, der lader dig gå i dybden med SEO-arbejdet (søgeordsanalyse, siteranking, kvalitet af content, linkbuilding etc.) og et overskueligt dashboard, der løbende bliver opdateret med ny data, tilbyder værktøjet også en personalisering af data.

Ønsker man med andre ord som bruger at gå i dybden med specifikke data og se sammenhængen mellem særligt udvalgte parametre, er dette også en mulighed for Ahrefs brugere.

Sidst men ikke mindst tilbyder Ahrefs en hel del content til læring og forståelse af SEO-disciplinerne samt inspirationskataloger til content, der vil bidrage til en mere fordelagtig site-ranking for din hjemmeside.

Bazoom

Blandt de gængse SEO-discipliner, som du måske også har bidt mærke i, er en fast del af alle ovenstående værktøjer, finder man analyse af både interne og eksterne links.

Vedligeholdelsen af relevante eksterne links er en vigtig SEO-disciplin, da disse links spiller en aktiv rolle for troværdigheden af din hjemmeside og dit brand.

Relevante eksterne links giver med andre ord søgemaskinerne et indblik i, om din hjemmeside er værd at vise blandt de første søgeresultater.

For netop at vedligeholde de mest relevante backlinks, vil jeg her benytte mig af lejligheden til at nævne Bazoom.

Bazoom er et suverænt værktøj, der har slået sig ned på ekstern linkbuilding, og værktøjet besidder en stor database af medier og hjemmesider, der har relevans for et hav af forskellige nicher og hjemmesider.

Via Bazoom kan du således få leveret kvalitetssikret content til disse hjemmesider, der linker tilbage til dit eget website, og du vil være sikret relevante backlinks, der højner troværdigheden af din side.

Bazoom er desuden integreret med den tidligere nævnte Ahrefs, og der er derved mulighed for at samle værktøjernes egenskaber på ét sted.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »