I kølvandet på mit seneste indlæg på LinkedIn om de sidste 1,5 år af mit liv, som har været en ekstrem hård rutsjebanetur, syntes jeg det var passende at dele lidt om det projekt, jeg har dedikeret min energi til. Ikke mindst fordi mange har spurgt, om jeg er færdig med markedsføring og den digitale branche.

Det er jeg dog på ingen måde – heller ikke med at skrive blogindlæg, lave podcast og dele mine tanker indenfor et felt, der har betydet meget for mig de sidste 15 år.

En af mine bedste venner, Ivar, som er en af Danmarks førende osteopater, har været en afgørende faktor i min genopbygning efter jeg faldt ned i en depression.

Derfor føltes det naturligt at blive involveret i hans og Jens’s virksomhed, Aarhus Osteopati, for at have et formål at stå op til hver dag. Jeg påtog mig rollen som interim CMO og har bidraget til at opbygge, strukturere, markedsføre og organisere Aarhus Osteopati. Virksomheden, som startede for cirka 8 år siden, er gået fra at være en lille klinik i Aarhus til nu at have mere end 15 placeringer på landsplan (trods det lokale navn) og næsten 100 medarbejdere.

Hvad er osteopati?

Jeg følte det lige var på plads at skrive en lille tekst omkring osteopati, til dem der ikke helt kender til det. Osteopati er en helhedsorienteret behandlingsmetode, der fokuserer på at optimere kroppens evne til at hele sig selv. Ved hjælp af blide behandlingsteknikker sigter osteopati mod at genoprette kroppens naturlige balance og fremme helbredelse. Denne tilgang kan anvendes til at lindre forskellige tilstande som ryg- og nakkesmerter, sportsrelaterede skader og fordøjelsesproblemer. Osteopati betragter kroppen og dens systemer som en sammenhængende enhed og søger at styrke både den fysiske og følelsesmæssige sundhed. Som et komplementært behandlingsvalg kan det bruges i kombination med konventionel medicin. Det har bl.a. hjulpet mig til at forstå mit nervesystem og hvorfor jeg har været så presset mentalt de sidste halvandet år.

Skal nævnes jeg naturligvis har fået lov af Ivar og Jens til at dele nedenstående.

Nogle nøgle indsigter

Struktur, processer og delegation

Da jeg først kom om bord, var der hverken struktur, projektstyring eller etablerede processer. Med et hold på 100 medarbejdere kan det hurtigt blive kaotisk uden disse elementer, hvilket det også blev i begyndelsen. Min erfaring har lært mig, at man skal påtvinge sig selv strukturen, indtil det er strukturen, der bærer en. I begyndelsen måtte jeg derfor få os alle til at bruge Trello til at dokumentere ideer, projekter og processer. Det tog omkring et halvt år, før alle var i stand til at arbejde selvstændigt via netop strukturen i Trello. I dag kan jeg ikke se, hvordan virksomheden kunne eksistere uden. Dertil valgte jeg efter lidt research at opsætte et kundesupport system, således at vi kunne droppe alle de forskellige logins og sikre os, at alle henvendelser kun skulle tilgås ét sted.

Herunder er et eksempel på min board struktur i Trello, som jeg har brugt i 5-6 år efterhånden.
Bruger altid “Ideer” “To-do” “Doing” “Done” & “Projekter / “On-going”
Tanken er at flytte “Cards / opgaver” mellem de forskellige boards.

trello board struktur

Ny hjemmeside – bygget fra bunden

Med en stor mængde besøgende er det ikke det ideelle scenarie i forhold til SEO, at skifte platform og bygge en ny hjemmeside. Man kan nemt begå fejl med store konsekvenser.

Vi brugte syv måneder på at bygge en ny hjemmeside fra bunden af i WordPress, hvor vi manuelt flyttede hver eneste side – tekst for tekst, side for side. I samarbejde med Mads Lundholm udformede vi over 100 checkpoints til vores SEO, tracking og optimering i forbindelse med overgangen.

Jeg har sjældent oplevet noget, der gik så gnidningsfrit, hvilket jeg har lært af tidligere fejltagelser – god planlægning er den største gave man kan give sig selv mht. SEO. Det bør også nævnes, at vi skiftede bookingsystem i samme omgang.

Vi fortsætter med at lære, især takket være de nye tracking værktøjer, vi har installeret, herunder Mouseflow og snart VWO.

Hjemmesiden bliver opdateret ugentligt baseret på performance ud fra disse tools.

Andre ting vi gjorde:

 • Udtrak manuelt alle URL’s via Search Console & Screaming Frog.
 • Opsatte siden i Morningscore (Jeg elsker det tool) – for konstant at tjekke fejl
 • Opsatte alerts på 404-sider, skulle vi have visset nogle redirects.
 • Sikrede os, at sitemappet var opsat efter hensigten.
 • Tjekkede manuelt alle sider igennem Google via “site:“
 • Heldigvis valgte jeg for lang tid siden at opsætte G4, så vi har lidt over ét års data at sammenligne med nu, hvor GUA udgår.
 • Vi har udtrukket alle kundehenvendelser og lavet en FAQ baseret på de mest stillede spørgsmål, hvilket allerede nu kan mærkes i henhold til færre henvendelser.
 • Lavede en Google Form Survey integreret direkte ind i Trello via Zapier, så alle medarbejdere automatisk kunne sende feedback. Med 100 medarbejdere får man ret hurtigt uvurderligt feedback, som så kan prioriteres ud fra tid, ressourcer og outcome.
 • Før vi gik i gang med designet, brugte jeg meget tid i Balsamiq og lavede nogle mockups ud fra mine yndlingssider.

 

Herunder hvordan jeg opsatte nem feedbackloop fra vores medarbejdere til at få tunet hjemmesiden til.
Jeg er klar over der findes et hav af systemer, men det her er en billig og simpel måde at få feedback ind i ens workflow.

blogindlag cmo aao 1

Data, data, data

Jeg kan sikkert sige, at jeg aldrig har tracket så mange forskellige datapunkter for en virksomhed før, ikke engang i e-handel. Fra brandsøgninger til vejrdata (DMI), arbejdsmarkedsstatistikker, og forretnings metrics – du navngiver det. For omkring et år siden lavede jeg et ark med mål, der dækkede over 150 parametre – alt fra antallet af bookinger, omsætning, social media performance, web performance, osv. – vi har netop nået 125 af disse mål – og de var bestemt ikke beskedne.

Her er nogle af de mål, jeg kan dele:

 • Facebook-følgere: fra 10.000 til 78.000
 • Instagram-følgere: fra 0 til 15.000
 • E-mail-abonnenter: fra 3.000 til over 50.000+
 • Trafikvækst: 25% år-til-år
 • Vækst i antal bookinger: 35% år-til-år
 • Brandsøgninger: 25% år-til-år

Det interessante ved sådan en type af forretning er, at der ikke findes standardsystemer der kan tracke disse data, ligesom vi kender det i e-commerce, såsom Shopify. Derfor har jeg selv måtte skræddersy både Google Sheets, Dashboards (Dashthis) og Looker Studio.

På den ene måde er det vildt krævende, fordi man selv skal skabe dataoverblik, på den anden måde giver det en frihed til at tracke præcis de data man finder interessante for den pågældende forretning.

Markedsføringsstrategi

Markedsføringsmæssigt har det også været en sjov udfordring. Jeg har stadig holdt fast i min tese om at 70% af indsatsen skal være fokuseret omkring ting man ved der virker, i Danmark er dette ofte Google Ads, Facebook Ads, SEO og E-mail marketing – hvorimod de sidste 30% skal være kreative og nytænkende tiltag, hvor kun fantasien sætter grænser.

Kommunikation

Effektiv kommunikation er nøglen til succes, især når forskellige brancher mødes. Dette er ikke e-handel, en app eller et SaaS-værktøj. Det er fysiske klinikker med mennesker, holdninger og klienter. Man skal have stor respekt for dette, fordi det ikke er en branche, der er digitaliseret – det er først ved at ske nu. Det tager tid. Derfor har jeg måttet trække mig tilbage nogle gange for at bruge tid på undervisning, forklaringer og vejledninger. Igen har Trello været nøglen til at strukturere denne del.

Videoguides

Loom.com har været en stor hjælp. Jeg har sandsynligvis lavet mere end 50 undervisningsvideoer i Loom, der er integreret med Trello, så medarbejderen ansvarlig for en opgave kan se præcis, hvordan den skal udføres. Dette har drastisk reduceret kommunikationen via e-mail. De fleste fanger indholdet i en video med det samme – hvis ikke, kan de gå tilbage og se videoen igen. Dette har været nøglen til uddelegering og skalering.

Fremtiden og AI

En anden ting der har lagt mig meget på sinde sideløbende med at få det bedre mentalt, er det at dykke ned i AI og kunstig intelligens. Derfor har det også været naturligt at inkorporere den del i AAO regi. Vi bruger det i flere og flere af vores processer og oplever effektiviseringen hver måned blive forbedret uden at vi går ned på kvaliteten og nærheden.

Dertil har jeg også skrevet mine egne erfaringer med ChatGPT og hvad det kan skabe af muligheder fra et markedsføringsmæssigt perspektiv.

Taknemmelighed

En stor tak til Ivar og Jens for at give mig muligheden for at være en del af noget fantastisk, give mig noget at stå op til hver dag, ikke mindst da jeg havde mindst muligt lyst til det – og tak til vores samarbejdspartnere, herunder Marie fra Geniads, Mads Lundholm (bad ass udvikler), Mads Bruun, Søren Skriver, Kristian Scharling & Laura Kristiansen.

Dertil har det været fedt at mærke der findes gode mennesker at drive forretning med. Som selvstændig igennem 15 år, har jeg desværre oftest set det modsatte. Hos AAO oplever jeg villighed til at lytte, lære og ikke mindst og vigtigst: Være gode mennesker der faktisk har en drøm om at hjælpe andre.

Nu er jeg nok lidt biased, men osteopatien hjalp virkelig mig. Der er mange veje til Rom – ikke mindst når man har det skidt. Så står du med nogle udfordringer, mentalt eller fysisk, så kan en tur forbi AAO bestemt ikke skade, i min optik. For mig var det osteopati kombineret med samtaler med min psykolog, læge og nære venner der gjorde forskellen – og ikke mindst holdt mig ovenvande.

Hvad fremtiden bringer jeg er stadig spændt på, om det bliver som CMO, founder, partner eller noget helt andet – det må tiden vise, sidder du med et projekt hvor du mener jeg ville være den rigtige medspiller, er du altid velkommen til at række ud, enten via LinkedIn, hjemmesiden her eller mw@mickyweis.com.

Tak fordi du læste med – og pas på dig selv, det glemte jeg for en stund.

Læs mere omkring Aarhus Osteopati herunder: 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »