5 content marketing trends jeg gerne ser i 2016

2016 er skudt i gang og jeg tænkte det var på tide med endnu et blog indlæg. Jeg har gået og funderet lidt over hvad jeg skal skrive om denne gang, men er kommet frem til at vi skal kigge på de trends jeg tror får en kæmpe effekt i 2016.

Først og fremmest – er du ikke kommet i gang med content marketing endnu, vil jeg stærkt anbefale at du kommer i gang. I min optik vil de firmaer der ikke arbejder med content lide en langsom død indenfor den næste årrække.

Hvorfor spørger du mon? …

Lad mig forklare.

I takt med at online branchen er eksploderet de seneste 5-6 år, har hele markedsføringsdelen taget sig en drejning. Når der er få spillere på et markedet er der plads til alle hvad angår annoncering. Det er der ikke i et konkurrencepræget markedet – specielt ikke i de store brancher såsom tøj, elektronik og lign.

Derfor kræver online markedsføring i dag noget andet!

Content marketing dræber internettet – langsomt

Du ser 10 sider omkring vægttab – hvem har ret? Problemet med content marketing er at det i princippet ikke behøver nogen afsender. Vi ser mere og mere at store sider benytter sig af outsourcing og gæsteindlæg til at fylde siderne med indhold.

Uden nogen former for kvalitetssikring og uden personlighed.

Samtidigt er det disse sider vi ser tage placeringerne i Google. Dermed er det ikke kun et problem for brugerne, men også et problem for Google.

Google udgav nye retningslinjer i slutningen af 2015.
En af de ting de gjorde klart var netop at de ville gøre mere brug af flere detaljer i deres søgeresultater. Se eksempel vi har lavet på Made4men.dk

Skærmbillede 2016-01-16 kl. 19.23.15

Dette er blot begyndelse på at integrere brugernes holdninger.  Vi vil i højere grad se Google og Facebook benytte sig af deres data omkring dig som person og bruge dine relationer til at skabe troværdighed og inddrage brugerne i resultaterne – hvordan skal de ellers adskille indholdet?

[easy-tweet tweet=”Du tror på troværdige kilder, dine venner – ikke på algoritmer. ” via=”no” hashtags=”#contentmarketing”]

Selv Amazon er begyndt at hyre eksperter til at skrive omkring deres produkter, for at give siden mere substans og mere indhold der skal give forretningen en ekstra dimension.

Tænk over dine seneste indkøb – spurgte du dine venner til råds?

Glem Google Adwords, fokuser på oplevelser

Flere og flere forretninger står og falder med deres annoncekroner – hvilket ikke kun er dyrt, men også ret farligt.

Jaja det siger du altid! Men hvorfor?

Først og fremmest lad os kigge på antal af firmaer der bruger Adwords.

Skærmbillede 2016-01-16 kl. 19.31.48

Og hvor stort er dit budget som nystartet webshop? Relativt lille – lad os være enige om det, måske du kan være med på nogle nichekategorier – men hvad så når der kommer en større konkurrent? Jeg har set det et utal af gange.

Dit “spend” ryger i vejret og din margin falder og du bliver nødt til at lukke for Adwords – og hov, så forsvandt kunderne!

Budgettet er ikke det eneste der truer!

Ad Blocking skyrocker p.t med lynets hastighed!
Folk er med andre ord pisse trætte af reklamerne.
Skærmbillede 2016-01-16 kl. 19.35.47

Jamen hvad vil folk så have? …

Det de altid har villet – underholdning, hjælp, løsninger, følelse af velvære.

Online markedsføring har nået et niveau som TV har haft i lang tid – vi smider en masse annonce ud og håber de vil konvertere til salg uden nogen former for viden om at vores brugere faktisk har et behov for noget helt andet.

Der findes et hav af muligheder! Men ved du hvorfor at de fleste virksomheder aldrig bruger de kreative løsninger?

Fordi de ikke kan spores dag til dag, fordi det er et “sats”, fordi det kræver kreativitet – fordi branding er gået tabt hos de fleste danske online virksomheder med undtagelse af få.

I de næste par afsnit vil jeg gennemgå nogle få elementer du kunne overveje!

Video markedsføring vil tage endnu mere fart

Hvad er mere troværdigt end video?

Video skyrocker i øjeblikket – både på Youtube og på Facebook. Der er ingen tvivl om det er kommet for at blive. Faktisk har Facebook lige udtalt at de nu vil lave om på deres feed så video kommer endnu mere i højsæde.

De fleste virksomheder kommer dog som sagt aldrig igang – fordi det kræver tid, ressourcer og kreativitet.

Men jeg vil give dig udfordring – kom nu i gang!

Du behøver ikke opfinde den dybe tallerken. Lad os prøve sammen at brainstorme nogle ideer!

  • Vi sælger babyudstyr & legetøj! Vi laver da en Youtube kanal omkring alt til børn. Alt fra hvordan man giver dem blé på (god til at gå viralt), hvordan man holder dem rigtigt, hvordan man spænder dem fast i bilen. Husk på at du ikke skal sælge i hver video! Lav en masse videoer hvor du slet ikke nævner noget med salg – og så laver du 5-6 video med et salgsorienteret tilbud eller rabatkode.
  • Vi sælger webshopløsninger! Fedt – den er nem! Lav en Youtube kanal og løs de helt elementære problemer for folk der driver webshop. Hvordan man starter en webshop. Hvordan de opsætter fragtplugins, hvordan de håndterer moms, hvordan de arbejder med kundeservice. I takt med vi viser vores ekspertise skal vi nok flytte nogle kunder over!
  • Vi sælger haveudstyr! Fedt! Lad os lave en Youtube kanal omkring hvordan man passer godt på haven. Alt fra at slå græs, til rengøring af grillen, til tagrender – kun vores egen ekspertise sætter grænser. Ligeledes kan vi indrage vores egne produkter i videoerne.

Nemt ikke? Nu skal du bare i gang med at filme! …

Du behøver ikke engang gå så vidt som at lave en Youtube kanal – lav produktvideoer med et sjovt twist. Vis hvad produktet ellers kan bruges til end lige hovedfunktionen – måske det rammer et behov hos forbrugeren?

Real-time markedsføring vil indhente os

Brugere er mere og mere på! Ikke nødvendigvis tidsmæssigt, men når vi er online, er det instant! Vi sender Snapchat’s til hinanden, ser hinanden live via Periscope og vil gerne følge med live via Facebook.

Vi vil med andre ord underholdes live og rammes af kampagner der passer til tiden!

Hvem husker eksempelvis ikke hvordan Black Friday de sidste 5 år blevet et fast fænomen, folk forventer der sker noget den dag – og hvis der ikke sker noget bliver de skuffet.

Det kan du også udnytte!

Det bedste eksempel der findes på dette er Red Bull da de live transmiterede da Felix Baumgarter sprang ud fra rummet – det gik heldigvis ikke galt, og er blevet anerkendt som værende et af de mest værdifulde markedsføringsstunts i historien. 

Du behøver som sagt ikke være Red Bull!

Det du behøver er 2 ting. Viden om dine kunder og evnen til at eksekvere!

Lad os igen lave nogle eksempler sammen!

  • E-commerce forretninger: Brug live-kunde support – så dine kunder der ringer eller skriver med dig på chatten kan se dig live. Det skaber troværdighed og mindsker med garanti kundens utilfredshed.
  • Konsulenter: Gør det muligt for kunder at snakke live med konsulenter. Eksempelvis ved forsikringer er det tilliden der spiller ind. Hvis du sender en PDF rapport, så skriv du gerne vil tage en live opfølgning hvor du direkte sidder på Skype eller Facetime og vejleder personen – eller viser real time din skærm hvordan man skal forholde sig til tallene. Skaler din egen tid ved at optage videoerne og evt. brug dem i senere cases!
  • Content baseret: Lav noget fedt content real time ala Red Bull! Husker du ikke da unge gutter forsøgte at komme mentos i en Coca Cola og den så eksploderede? Du kan gøre det samme! Lav nogle sjove real-time videoer fra kontoret med produkterne. Hvem kan køre hurtigst på et segboard? Hvem kan æde 10 flødeboller hurtigst – vi giver 20% rabat til dem der gætter rigtigt.

Igen er der et utal af ideer til hvordan du kan bruge real-time markedsføring.

Selvfølgelig skal det stå overens med virksomhedens strategi – og det vil nok blive svært at få indført ved de mere kedelige corporate virksomheder (som sjældent lykkedes med content fordi det skal igennem 20 mellemledere).

Personlig annoncering

Skulle jeg ikke glemme annoncering? …

Jo i princippet, der er dog en ting jeg tror der vil vinde mere frem, måske ikke i 2016, men det er 100% noget vi skal kigge nærmere på.

Genkender du det her skilt?

Skærmbillede 2016-01-16 kl. 20.47.35

Hvorfor satte de fleste af os “Nej-tak til reklamer” på vores postkasser igennem de sidste 10 år? Fordi vi blev trætte af 200 reklamer med 99% tilbud vi ikke kunne bruge til noget.

Det samme er ved at ske på nettet i dag. Vi bliver bombaderet med de samme annoncer hele tiden, som om vi er én unik bruger – ja re-marketing er en start, men det er stadigvæk ikke intelligent nok!

Der har internettet en kæmpe fordel. Data. Alle internet forretninger har snart så meget data om os, at det bliver meget nemmere at lave endnu mere specifik indhold.

Hvis Google kan implementere den viden de har om vores søgemønster, købsmønster, sociale vaner, offline interesser – kan de lave en personlig søgemaskine i stedet – til os hver.

DEN SOCIALE SØGEMASKINE! 

Og nej det her er ikke dommedagsprofeti for Google – med over 200 milliarder i omsætning går der nok lidt tid før de lukker.

Dog tror jeg at søgeverden står overfor sin største prøvelse! Når noget vækster og vækster rammer det ofte et tipping point og Google har ikke lavet noget om udover at forbedre deres algoritme. Ligeledes bliver de udfordret af den enorme mængde indhold der hver dag bliver produceret.

Hvad kan jeg bruge det til? …

Du kan tænke det samme ind! Du driver måske en webshop – eller vil gerne i gang. Tænk over den information du har om hver bruger der logger ind og handler hos dig.

  • Hvilke produkter bestiller kunden?
  • Hvor ofte bestiller kunden?
  • Bestiller kunden mere når der er gratis fragt?
  • Har kunden familie vedkommende bestiller til?

Jeg tror vi i fremtiden vil se et specifik interface når vi logger ind hos de store webshops – Tripadvisor, Zalando og Amazon gør det allerede.

Zalando forsøger at ramme nyheder fra mine mærker.
Samtidigt forsøger de at få mig til at tilkendegive flere mærker jeg synes om.

Skærmbillede 2016-01-16 kl. 20.54.52

Zalando gør det i særdeleshed godt – de benytter sig nemlig af det samme indhold til deres personlige nyhedsbreve. Det vil sige jeg modtager nyhedsbreve baseret på mine interaktioner med Zalando’s hjemmeside.

Kvalitet vil slå kvantitet ihjel, i samarbejde med Google

Jeg er så uhyre træt af at se elendig kvalitet, og automatiseret indhold. Jeg er sikker på Google arbejder på en algoritme som kan sætte en stopper for alt clickbait som ikke har nogen værdi for brugeren.

En af de redskaber Google bruger er bounce rate, tid på din hjemmeside og hvor troværdig din kilde er.

Vidste du at Buzzfeed sidste år producerede mere end 69.000 artikler inklusive 800.000 billeder. Det svarer til omtrent 189 artikler OM DAGEN. Kun for én hjemmeside!

I min optik handler alt content og indhold om kvalitet. Det handler om det budskab og den røde tråd. Det er muligt at Buzzfeed tjener penge, men det er ikke en holdbar strategi for de næste 10 år. Google og Facebook skal nok komme det til livs.

Du har med garanti set disse overskrifter på Facebook.

Skærmbillede 2016-01-16 kl. 21.20.15

Der findes et hav af eksempler på disse click-bait sider – og det er ligeledes noget flere og flere celebrities er begyndt at gøre i.

Eksempler:

Fordelen for disse celebrities er at de har en stor følgerskare på de sociale medier som de kan poste deres indlæg til og deraf få en masse trafik. Ligeledes får de meget medieomtale som forstærker deres linkprofiler (links til deres hjemmeside), som er med til at forbedre deres placeringer i Google.

Konklusion

Jeg kan være helt forkert på den – jeg er jo trods alt ikke en maskine der kan forudsige hvad der kommer til at ske med online markedsføring, det jeg ved er at internettet i øjeblikket har fart på – også mere end tidligere, der er kommet flere og flere spiller til.

Ligeledes er vi over 100.000 indenfor online markedsføring der har forsøgt at spå om hvad der kommer til at ske i fremtiden – hvem ved hvem der taler sandt?

Hvad tror du der kommer til at ske og hvad har du fokus på i 2016? 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »