Nyt coverbillede på Facebook? Nye annoncebannere? Nye visitkort?

Vil du gerne undgå at betale flere tusinde kroner for en grafiker? Der skal ikke lyde noget negativt om grafikerne herfra – og mine tips kan ikke måle sig med en professionel grafiker.

Dog mener jeg, at man sagtens kan lave lækkert grafik uden at gøre brug af en dyr grafiker. Dette er specielt en god idé i et startup, hvor det ikke vælter ind med midler til en grafiker, eksempelvis.

Jeg har selv arbejdet med photoshop i 8 år, og jeg er selvlært i det – kort sagt: det kan godt lade sig gøre!

Om det gælder forsidebannere til Made4men.dk, affiliate bannere til Helsebixen.dk eller eksempelvis at opbygge en helt ny hjemmeside, som jeg netop har gjort til Bakbladeeurope.com, er det at være grafisk begavet en uvurderlig “evne” at have ved hånden.

Men! Micky – hvad gør man, hvis man ikke er en haj til photoshop, og hvis man ikke har 8 år til at lære det?

Svaret får du her! I dag får du nemlig mine 5 “hemmeligheder” til, hvordan du kan blive god til grafik uden at bruge lige så mange år på det, som jeg har.

Disse 5 værktøjer kan bruges, uanset som du skal lave et nyt visitkort, ekstra lir til bloggen eller gerne vil opdatere jeres bannere i forbindelse med Black Friday.

Lad os kigge nærmere på det!

1. Canva (gratis)

Canva er et super lækkert program, der har en lang række pre-defineret indstillinger for dig. Du kan lave alt fra små, hurtige data infografikker til seje citater, der kan bruges på instagram, eksempelvis.

Canva bygger hele tiden på deres forretning, og de har netop lanceret små micro-payments, hvor du kan købe ekstra fede designs til få penge. Super lækker, når budgettet er småt!

Se videoen, og find ud af, hvordan det fungerer

2. 99designs.com

99designs er en betalt service, men det er i den billige ende – og virkeligt et skarp alternativ til et reklamebureau. 99designs er en platform, hvor du kan få lavet alt fra logoer og hjemmesidedesigns til nye visitkort; mulighederne er mange!

Du skal blot beskrive, hvad det er, du ønsker fra grafikerne, og denne beskrivelse uploader du så på 99designs platform. De har over 1 million designere tilkoblet siden, som derefter kommer med deres bud på det, du har efterspurt – måske et nyt logo? En super spændende process.

Se videoen, og find ud af, hvordan det fungerer

Sådan blev Peter Bendtsen’s logo til

peterbendtsen-logo

3. Graphicriver (fra 2 USD)

Graphicriver er en sjov lille fætter. Det er en side, jeg bruger 4-5 gange om måneden. Siden tilbyder alt i færdiglavede bannere, flyers, infografikker og visitkort – kort sagt: alt, hvad hjertet begærer indenfor grafik. Du får det i nemme redigerbare filer såsom photoshop og illustrator m.fl.

Du kunne eksempelvis få lavet dit nye CV?

Tjek disse 5 seje grafikelementer

4. Fiverr (fra 5 USD)

Fiverr er måske lidt ovre i den humoristiske genre, men platformen kan faktisk også bruges til sjove erhvervselementer. Det er en meget kendt onlineplatform, hvor du kan få alt fra 5 USD (deraf Fiverr) og opefter. Du kan købe logoer (ikke samme kvalitet som 99designs), lydklip, oversættelser, maskotter og meget meget mere.

Det er ikke altid, at kvaliteten er i top, så sørg for at tjekke forfatterens profil først. Dem, der har mange ratings derinde, er ofte de bedste. Lad desuden også være med at købe SEO & linkbuilding derinde – det skader dit website mere, end det gavner.

Jeg brugt eksempelvis Fiverr, da jeg ville lave en maskot
Lavet lidt i sjov om ting, jeg holder af, men meget sej ikke?

612150023

 

5. Pixabay (gratis)

Når man sidder og leger med grafik, eller gerne vil optimere eksempelvis blogindlæg, så er det fedt at have lækre billeder ved hånden!

Det kunne være et til et nyt Facebook coverbillede eller en Instagram opdatering.

Der findes rigtige mange betalte tjenester, der kan levere denne form for grafik, såsom iStockphoto, Fotolia, Shutterstock og mange flere – jeg anbefaler dog Pixabay, fordi det er en gratis tjeneste. Til højre under downloadknappen står der, om billederne er godkendte til kommercielt brug.

6. Bonus tip: Moat.com (Gratis)

En ting, jeg havde svært ved at i starten, var at få ideer til, hvordan mine bannere skulle se ud. Moat kan hjælpe dig på få minutter!

Du kan søge på en lang række brands indenfor din industri og se, hvordan deres bannere ser ud.

Jeg søgte på Oreo – se lige hvor god inspiration, jeg har nu
Prøv at søg efter konkurrenter og større brands, og bliv inspireret

skaermbillede-2016-11-14-kl-14-02-48

 

Jeg håber, du kunne bruge disse 6 små hacks til at blive bedre til at lave flot grafik til lige netop din virksomhed.

Det er ikke for at sige, at man ikke har brug for en grafiker – tværtimod – jeg værdsætter virkelig grafikernes arbejde, og med den rette grafiker får man også leveret en kvalitet! Men disse hacks kan som et alternativ – for vi kan hurtigt blive enige om, at det ikke er alle, der har et budget, der tillader at hyre en grafiker.

Hvordan gør I i jeres virksomhed?

Laver I grafikken selv, eller outsourcer I det til reklamebureauer eller til en ekstern grafiker? Jeg glæder mig til at høre dine/jeres erfaringer på dette område!

Kommentarer

 1. Hej Micky

  Endnu et klasse (og virkelig brugbart) indlæg fra din side!

  Har selv brugt canva.com rigtig meget til min shop watery.dk – specielt i forhold til Facebook og instagram opslag. Hertil er det virkelig lækkert, da man på under 5 minutter kan lave (næsten) professionelle grafiske elementer ved ren plug and play. Selv af en som mig helt uden erfaring med photoshop eller lignende.

  Jeg bruger dog også en ekstern grafiker til større opgaver til hjemmesiden (mest bannere og lignende), men det kan godt være at det for fremtiden kan blive næsten lige så godt med graphicriver. Kendte jeg faktisk ikke til, så det skal helt sikkert afprøves.

  Så tak for det hele! Fortsæt endelig 🙂

  Vh. Daniel Johannesen

  1. Hejsa Daniel

   Mange tak for din kommentar. Det gjorde mig super glad. Jeg vil bestemt smide flere små tips op – glad for at høre du kan bruge det. Jeg vil lige tjekke din side ud. Rigtig god fornøjelse med den! 🙂

   Mvh
   Micky Weis

 2. Hej Micky,

  Super tips – tak for at du deler.

  Jeg har sværget længe til Pixabay, men er faktisk begyndt med at bruge Unsplash, jeg synes at deres udvalg er endnu større.
  Til illustrationer har jeg haft større succes med Unsplash over Fiverr 🙂

  Mvh
  Per

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »