Leads og leadgenerering er begreber, der ofte går igen inden for digital markedsføring, men hvad betyder de egentlig?

Når man snakker om leadgenerering, er der tale om en disicplin, der har med inbound marketing at gøre.

Når en bruger klikker sig ind på en hjemmeside og udviser særlig interesse for det, hjemmesiden kan tilbyde, ved at opgive sine kontaktoplysninger i en kontaktformular, vil der være tale om leadgenerering.

Med denne information kan virksomheden bag hjemmesiden målrette sin markedsføring til netop denne person fx via e-mail marketing.

Hvad er et lead?

Et lead er et begreb, der beskriver en person, der har oplyst sine kontaktoplysninger til en virksomhed via dennes hjemmeside.

Ofte sker dette i forbindelse med tilbuddet om en rabatkode, et nyhedsbrev, download af en e-bog eller noget helt fjerde.

Med andre ord får personen altså ”noget igen” for at opgive kontaktoplysninger som eksempelvis deres navn, e-mail og i nogle tilfælde telefonnummer.

Fordele ved leadgenerering

Når en bruger vælger at dele sine oplysninger, sendes der et aktivt signal om, at vedkommende er interesseret i virksomhedens produkter eller service og vil således være mere tilbøjelig til at læse og reagere på fremtidige nyhedsbreve og andre kampagner.

Det er en stor fordel for virksomheden at kunne skræddersy sine kampagner med relevante oplysninger til brugere, som har udvist interesse for brandet.

Man ender som virksomhed således med et overblik over de mest relevante kunder, hvor der vil være størst sandsynlighed for konvertering.

Nysgerrig på personalisering og segmentering? Læs mere i mit indlæg her.

Hvad er den bedste metode til leadgenerering?

Der findes flere forskellige måder, hvorpå du kan leadgenerere, og herunder er jeg blot kommet med et par eksempler:

  • Pop-up vinduer.
  • Tilbud om gratis e-bøger, tutorials etc.
  • Deciderede landingpages.
  • Tilmeldingsformularer (webinarer, kurser etc.)
  • Gamification (quizzer, lykkehjul etc.)

Der er efterhånden mange muligheder for leadgenerering, og det gælder således om at finde ud af, hvilken metode der fungerer bedst for din målgruppe.

For mange virker pop-up vinduerne glimrende, mens det for andre er mere givende at bruge en anden leadgenereringsmetode.

Jeg anbefaler her at køre regelmæssige splittests af de anvendte metoder for leadgenerering for at sikre den mest succesfulde tilgang som muligt.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »