Hvordan ville jeg markedsføre en cykelhandler?

Hvordan vil jeg markedsføre en cykelhandler?

I sidste uge var vi omkring den lokale bager, hvilket var en “sweeet” fornøjelse. Men i denne uge skal vi altså over i en lidt anden kategori, som er lidt mere sund, kan man sige. Vi skal nemlig se lidt nærmere på, hvordan man kan drive en lokal cykelhandler. Dette er nemlig en interessant case, fordi der er så meget konkurrence fra nettet.

Igen: Husk, at mine metoder eller tanker ikke er et facit og en entydig fremgangsmåde. Det er blot idéer samt tips og tricks til, hvad man kunne gøre.. Let’s get started, peps ⤵

Hjemmeside

Brugerne anvender i ekstrem grad Google, når de skal finde et produkt eller have svar på et spørgsmål. Ja, I know. Dette kommer ikke bag på nogen… Men alligevel er der faktisk mange fysiske butikker, der glemmer dette faktum, og det kan altså have konsekvenser for overlevelsen af de små, lokale butikker – desværre!

SÅ – sørg for at have en hjemmeside – du behøver ikke at have en webshop – men hav en hjemmeside uanset!

En stor fejl, jeg ofte ser ved cykelforhandlere, er, at deres hjemmeside stadig ser forældet ud. Det ligner simpelthen noget, der eksisterede for 5-10 år siden, og vi er altså kommet videre i mellemtiden…

Det er relativt billigt og tilmed meget nemmere at lave en hjemmeside i dag i forhold til, hvordan det var dengang. Det behøver blot at vælge en simpel brandside med dertilhørende blog.

Google Ads

Lad være med at konkurrerere på dyre, konkurrenceprægede søgeord såsom: “cykler online” – men tænk i stedet på lokal annoncering.

Når du beskæftiger dig med dette, betyder det nemlig, at du bliver fundet af brugere, der er i lokalområdet.

Eksempel:

 • Cykler Randers
 • Cykel reperation
 • Cykelhjelm
 • Ny lås til cykel

Du har fanget min pointe. Find ud af, hvilke områder du vil slå på.

Du kunne jo starte med at hoppe ind på Google nu, og så se, hvad der kommer frem, når man Googler branche-søgeord.

Google My Business

Som jeg skrev i indlægget omkring, hvordan jeg vil markedsføre en bager, er det ultravigtigt, at man har styr på sin Google My Business konto, fordi det er herpå, brugerne – som det første – ser anmeldelser og billeder af butikken.

Husk også at få opdateret åbningstider på Google, Facebook mv. Der er ikke noget værre end at gå målrettet efter en butik, der så har lukket, fordi tiderne ikke er opdaterede. Det er sur r**…

Content marketing

Man køber ikke en ny cykel hver dag – og når man har købt en cykel, går der lang tid, før man køber en ny.

Derfor skal man tænke på at være “top of mind” – og man skal tænke langsigtet, når man udarbejder sin strategi.

 • Lav guides på din hjemmeside:
 • Sådan undgår du at få stjålet din cykel
 • Sådan gør du din cykel klar til vinter
 • Hvordan vælger du den rigtige børnecykel?
 • Burde du vælge en el-cykel?

Du fanger nok min pointe: det handler om at skabe en form for troværdighed og personlighed, når man har en fysisk lokation.

Så tænker du måske: Jamen Micky… Jeg er dårlig til at skrive… Så lav video. Optag et par videoer, hvor du står og filmer. Mine gode venner fra slagteriet i Aarhus har netop taget dette til sig.

Facebook & Instagram

Når du har skabt det her fede indhold, som jeg refererer til, så sørg for at få det markedsført på de rigtige kanaler. Det vil sige, at du laver nogle målgrupper, som passer med dem, der kommer i butikken og bor i nærområdet.

 • Børn
 • Teenagere
 • Voksne (18-35)
 • Voksne (35-50)
 • Voksne (50+)

Når du så markedsfører relevante blogindlæg mod disse målgrupper, vil du med garanti få en masse trafik ind på din hjemmeside eller visninger på dine videoer.

Via disse kan du så lave re-marketing. Det vil eksempelvis sige, at de, der har læst din artikel omkring at blive klar til vinter, får annoncer for vinterudstyr (nye lygter mv.).

Desuden er børn en glimrende kilde til at skabe flere salg i butikken – så måske du kunne få en limited edition udgave hjem af en Fortnite cykel, som kunne gå viralt på de sociale medier? Tænk ud af boksen – med andre ord!

Det kan også være, at dine ansatte fortjener at blive vist på de sociale medier, således folk kan se, at der er dygtige mennesker bag forretningen. Der er ikke noget så troværdigt som en skøn arbejdsplads, hvor der bliver sat ansigt på dem, der står bag!

Personlig markedsføring

Tag det til det næste niveau, og skab personlig markedsføring.

Du kan bruge Mail eller SMS til at opbygge et kundekartotek, og hvis du er lidt smart, sørger du for at få tilladelse til at udsende materiale hertil.

Du ved måske, at cykelbrugeren skal have udført tjek af bremser hvert 3. år, og så kan du sørge for, at dine kunder får en mail med en påmindelse herom, når det er ved at være tid. Dét er smart! Det er lidt ligesom tandlæger, der udsender påmindelser, når du har en tid – det er skiiie’ smart.

Personlig markedsføring er – alt i alt – bare en perfekt måde, hvorpå du kan fastholde dine kunder, så de ikke forsvinder ud i det digitale space og vælger en anden forhandler.

” Tilmeld dig vores cykelinformation, så vil Bjarne (ansat) sørge for, at du altid er opdateret – og kan holde din cykel ved lige”

Hvilke branchen skal jeg tage op næste gang? You decide!

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »