Hvordan ville jeg markedsføre en bager?

Som et nyt tiltag vil jeg – hver uge – komme med mine bud på, hvordan man kan markedsføre specifikke brancher. Der har været en enorm efterspørgsel efter dette, så jeg håber, at I følger med og kan bruge disse indlæg. I dag kaster jeg mig over “sød” branche, nemlig bageri-branchen, og jeg kigger således på, hvordan man kan markedsføre den kære bager på hjørnet.

Hjemmeside

Lav en simpel hjemmeside på eksempelvis WordPress. Find et tema (Themeforest), der giver mening og få taget nogle flotte billeder af maden og personalet. Lad være med at lade det ligne noget fra en restaurant på Kreta.

Overvej at udbygge strategien med et takeaway-system med simple “bokse”, hvor du har blandet nogle forskellige kasser. På den måde kan du sælge noget up-front, mens du samtidig får nyttig data på dine kunder.

Google My Business

De små stjerner, som du finder i siden på Google, gør meget for de lokale butikker. Sørg for, at du har styr på dette element. Du kan få verificeret, at du er ejer af lokationen ved at modtage et brev fra Google – og derefter skal du blot indtaste en kode, og så kører det derudaf.

Desuden er det også muligt at koble Google My Business sammen med Google Ads, så brugerne kan ringe direkte fra dine annoncer og bestille – eller få anden relevant information.

Google My Business er i høj grad blevet stedet, hvor brugerne finder information, kontaktoplysninger og meget mere omkring restauranter og fysiske placeringer generelt. Du kan, via GMB, også styre, hvilke billeder brugerne skal se først. Således kan du undgå, at det første, de støder på, er dårlige kundebilleder, som ikke retfærdiggør den sprødeste og lækreste hindbærsnitte på bagerdisken.

Tip: Overvej også at gøre brug af TripAdvisor, som er en glimrende side for turister, som besøger byen.

Facebook & Instagram annoncering

Medierne, Facebook og Instagram, er gode platforme til lokal markedsføring. Du kan via annonceadministratoren lave en målgruppe baseret på dem, der bor / eller opholder sig nærheden af din lokation ofte.

 • Lav nogle videoer fra produktionen
 • Tag gode billeder af ugens “brød”
 • Lav limited edition tiltag såsom “Nutella lagkage” eller lignende, som kan gå viralt
 • Afhold konkurrencer, hvor man kan vinde sjove og anderledes kager – såsom fødselsdagsbrunsvir
 • Lav månedens / ugens tilbud. Såsom 10 snegle for x antal kroner – eller lav jeres egen specielle kage, som kun I har

Sørg for, at de billeder, du får taget, også signalerer den kvalitet, som dit bageri og dine produkter har.

SMS / E-mail markedsføring

Hvis du har rettigheder til at sende content til dine kunder, er SMS & e-mail markedsføring stadig en glimerende kanal, hvorpå man kan opbygge en relation – eksempelvis i forbindelse med fødselsdage, hvor du kan give inspiration eller gode tilbud.

Man kan eksempelvis lave lead ads via Facebook og derefter få dine følgere over i et flow i MailChimp, hvor man byder folk velkommen og fortæller noget omkring de værdier, der ligger til grunde for forretningen – og meget mere.

Hvilken branche skal jeg tage op næste gang?

Kommentarer

 1. Tak for indlægget.
  Jeg synes det kunne være interessant med en frisørsalon. Jeg er selv gift med en frisør og ved fra hendes netværk at alt udenom saksen ofte glemmes, eller fravalgt grundet manglende viden.
  Det lagt sammen med at Danmarks største frisør booking systemer IKKE har mulighed for retargeting på Online bookinger gør at man skal tænke lidt ud af boksen, og det kunne være fedt at høre dit take på det. Vi har allerede lavet en række tiltag som jeg gerne vil dele når du har givet dit besyv. Men for ikke at farve dine idéer, så venter vi lidt med dem
  Mvh Jesper

 2. Hej Micky,
  Spændende tiltag med de her branche specifikke cases som jeg helt sikkert vil forsøge at læse med på i fremtiden.

  Et forslag til en fremtidig case som jeg gerne vil høre dit take på;
  Frisørsalon. Min kone er frisør med egen salon og jeg ved igennem hendes netværk at markedsføring, onlinesynlighed mv. mange gange bliver overset eller fravalgt fordi frisøren ofte er kun sig selv eller få ansatte som alle er faguddannede frisører, og dermed ikke har forståelse og/eller viden om markedsføring og hvilke muligheder der ligger i det.
  Dét, krydret med at danmarks største frisør booking systemer IKKE kan sende pixeldata til f.eks retargeting på behandlinger bestilt online gør at det engang imellem kan blive lidt tungt, og man skal finde de kreative briller frem.

  Jeg ved det er en branche der kunne gøres meget for fordi frisørsalonerne lever at at folk genbestiller og laver tilkøb på behandlinger, og kan man øge kundernes besøgsfrekvens eller opsælge stylingsprodukter mv. er der meget at hente.

  Vi kører allerede en række tiltag, men det kunne være intressant at høre din vinkel på det inden jeg deler vores erfaringer og tips – som jeg gerne vil. Har du lyst til en kort snak om branchen inden du evt. vil give den et skud er du velkommen til at fange mig på 71993337 🙂

  Mvh Jesper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »