SlikhaarTV: 1 million subscribers & 5.000 ordrer

Hvem havde troet at sætte hår på nettet kunne blive en attraktiv forretning? Ikke mange. Med andre ord så Emil og Rasmus noget andre ikke så, for godt 6 år siden. Det kulminerede for et par uger siden da de rundede 1.000.000 abonnenter på Youtube – 1 MILLION! Det er ufatteligt mange mennesker.

For godt 2 år siden valgte drengene at starte deres eget private label brand kaldet By Vilain (deres efternavn er Vilain). Siden da, har shoppen og salget taget fart. De valgte for godt 1 år siden, at skifte deres shop til en større Magento løsning, og vi har siden arbejdet med Conversio for at optimere denne.

Det har været en større udfordring at arbejde med en world-wide shop (Under 5% af Slikhaar’s kunder er baseret i Danmark), og der er mange kulturforskelle på, hvordan man shopper i eksempelvis Brasilien, Hong Kong, Singapore – så derfor arbejder vi konstant med analyse af data og splittesting.

I forbindelse med at kanalen nåede over 1.000.000 abonnenter, valgte vi at iværksætte en helt specifik kampagne med henblik på at give noget tilbage til det store community.

Det blev til en lang række tiltag, der nu kan gøres status på, og måske kan du bruge nogle af de samme strategier i forbindelse med din egen virksomhed eller job.

Limited produkt

En vigtig del i at have et brand er at give ens ambassadører noget tilbage. Slikhaar valgte hertil at producere et limited produkt af deres mest solgte hårvoks – det blev til Gold Digger limited edition. Et virkelig flot produkt som vi lavede et par super skarpe billeder på.

Eksempel på promo billede vi lavede til Instagram

Instagram_post_limited_edition

Ideen med at lave et limited produkt er at skabe en fornyet hype og et limited produkt, som du skal købe NU, for at være med. I takt med at brugerskaren er steget, er loyaliteten også – grundet drengenes skarpe kant, og interessante videoer selvfølgelig. Derfor var mange også spændte på hvilket produkt der ville komme i forbindelse med fejringen. Det kan sammenlignes med lanceringen af Yeezy af Kayne West, i mindre skala.

Indenfor 24 timer: 700 ordrer

Konkurrencer

Hele konceptet bag vores limited kampagne var at servere tingene i drops – en ting jeg har arbejdet meget med tidligere. At “droppe” forskellige reklamepush over tid. Da jeg vidste at Slikhaar har et meget stærkt publikum gik vi i gang med at lave en lang række konkurrencer der skulle droppes på forskellige tidspunkter.

Sådan performede konkurrencen på Instagram

Skærmbillede 2015-09-21 kl. 15.06.33

Meget interessante tal! Over 1,400+ kommentarer og 2,600+ likes på selve billedet. Alt i alt meget tilfredsstillende på et par bøtter voks som præmie. Denne konkurrence valgte vi at køre flere gange i samme periode, og alle gange med lignende resultat.

Vi valgte samtidigt også at køre en større konkurrence igennem en app-udbyder kaldet Woobox. Her kan du lave et par forskellige apps, der blandt andet kan få brugerne til at uploade billeder, deltage med deres emails og meget mere. En rigtig sjov app, som jeg har brugt på en del cases efterhånden. Der findes dog et hav af disse apps derude, og WooBox har på det sidste skruet prisen lidt i vejret så hvis du gerne vil lave en fed konkurrence på din egen side vil jeg anbefale at bruge Rafflecopter

Her ses vores one year supply konkurrence.
Super simpel og super effektiv. 

Skærmbillede 2015-09-21 kl. 15.11.55

Desuden er WooBox blevet skarpe på deres data del, så du har muligheden for at få en lang række data med fra dine kampagner. Derfor kunne vi også hurtig se hvad det gav os at køre denne annoncer, og den endte med at blive et meget fint substitut til den generelle markedsføring i samme periode.

Here ses data fra appen efter blot 5 dage 

Skærmbillede 2015-09-21 kl. 15.13.11

#Tip: Hvis du gerne vil lave en konkurrence skal du sikre dig at du laver den så simpel som mulig. Vi kunne sagtens have gjort konkurrencen mere avanceret – det har vi prøvet før hvor det ikke virkede. Hele ideen er at vi gerne vil give den store følgerskare noget tilbage, og ikke forlange noget til gengæld. Det fik vi dog via den store viralitet kampagnen gav, og dem der bagefter takkede ja til nyhedsbrevet. 

Markedsføring

Som sagt arbejdede vi med en lang række drops i forbindelse med kampagnen. Dette skete på tværs af de sociale medier, men primært var de 3 store sociale medier for os i fokus.

Instagram

Som skrevet før gjorde vi utrolig meget ud af at fortælle med billeder. Der blev delt en lang række billeder af den nye Limited Edition, sneakpeaks, og brugerbilleder, samt billeder af Emil og Rasmus med voksen i hånden. Udefra set meget tilfældige billeder, men fra vores vinkel nøje tilrettelagt, da vi vidste det ville skabe tilpas stor interesse for det midlertidige produkt. Sara som er ansvarlig for kommunikation og PR har et nøje øje for struktur og sørger for at alle vores sociale medier har en rød tråd.

Skærmbillede 2015-09-21 kl. 15.23.05

Tip: Vi bruger meget tid på at få taget de rigtige billeder og opbygge brandet med de rigtige værdier, herunder brands vi mener By Vilain ligger op ad. Det gør også at brugerne føler sig specielle når de køber produkterne, hvilket er essensen i hele forretningen. De køber sig ind i et brand og en følelse.

Video

Et af de mere tekniske elementer var at vi lavede en video kun til dem der allerede abonnerede på kanalen, det vil sige dem der i forvejen havde set noget fra SlikhaarTV. Rasmus og Emil hoppede endnu engang bag kameraet og skød en “Thank you” video til alle deres seere.

En video der blev en stor success, og med et relativt lille budget fik vi ramt vores re-marketing liste på Youtube. Vi bruger ligeledes også denne video på Facebook og kørte også et budget mod Fans af siden – endnu engang for at gøre opmærksom på den glæde og det hårde arbejde det hele kulminerede med.

Facebook

Dem af jer der har læst nogle af mine tidligere indlæg ved at jeg er stor fan af Facebook marketing, og specielt deres Power Editor kombineret med Website Custom Audiences. I princippet betyder dette at vi valgte at markedsføre det nye limited produkt for tidligere besøgende på siden. (Re-marketing)

Skærmbillede 2015-09-22 kl. 11.09.28

Det blev ligeledes en stor success grundet en meget klar CTA og et limited produkt. Ofte ser jeg at tilbud og limited stuff gør sig bedre på annoncering via sociale medier end standard produkter. Facebook er ikke et salgsmedie som Google, så du skal give folk noget af værdi før de skifter over til at blive købsminded.

Email markedsføring

En anden vigtig strategi var at udnytte vores 50.000+ email kontakter i nyhedsbrevet. Vi valgte derfor at opsætte en række kampagne drops i løbet af den første uge. Vi oplever en stor open rate på vores nyhedsbreve, og en særdeles god konverteringsrate på samme tid. Det endte i alt med over 500 ordrer direkte med nyhedsbrevet som kilde, og inddirekte endnu flere da en lang række deltog i konkurrencerne og blev aktiveret omkring limited delen.

Data-analyse

Et sidste element i vores strategi var konstant at være opmærksom på slagskanaler og den data vi fik ind fra diverse kilder. Til dette brugte vi Cyfe og Google Analytics, samt vores e-commerce platform Magento. Vi sørgede for konstant at være opmærksomme på hvor trafikken kom fra og hvor vi fik mest retur for de annoncekroner vi smed efter markedsføringen.

#Note: Nogle ting skal man holde for sig selv som marketers, derfor vil jeg heller ikke udgive hele vores analyse og konkrete strategi herfra da det vil være at give lidt for meget af vores strategi gratis ud. Jeg håber dog alligevel du kan få lidt af ovenstående tiltag, og evt. kan implementere dem i din egen forretning. 

Konklusion

Som overskriften antyder endte vi på den anden side af 5.000 ordrer, en masse hårdt arbejde og et udsolgt limited produkt på lige godt 2 uger. En helt fantastisk rejse som velfortjent kulminerede for Rasmus, Emil og deres team. Jeg er super stolt over at have bidraget til denne strategi, og jeg kan kun se Slikhaar nå endnu flere højder i fremtiden.

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »