Søgninger – noget, du helt sikkert kender til.
Vi danskere søger nemlig meget – især via. Google.
Men husker du dine interne søgninger?
Interne søgninger er brugbare. Hvis du har en hjemmeside, er der også en stor sandsynlighed for, at du har en intern søgemaskine. På indholdsrige og informative hjemmesider samt på webshops er det en god idé at “implementere” en søgemaskine – denne kan nemlig vise sig at blive en god kilde til ekstra omsætning. What’s not to like?
Lad os kigge lidt nærmere på det.
Sådan finder du dine søgninger
Du kan bruge Google Analytics opsætning af søgeord, der bliver tracket. Det betyder, at du kan se, hvad folk søger på, når de bevæger sig rundt inde på din hjemmeside.
Du kan også se, om dine besøgende køber, efter de har foretaget en søgning på din hjemmeside, og det er her, der er meget at hente – så følg godt med!
Interne søgninger konverterer 4-5 gange så godt som dem, der ikke søger. Så hvis du kan lede folk hen til den mest hensigtsmæssige landingsside, er der meget salg at hente.
Her finder du det
Andre værktøjer:
Den bedste søgeintegration, jeg har prøvet, er Clerk.io (og jeg får ikke penge for at sige det). Deres funktion er mega sej til at udregne, hvor meget omsætning du mister, hvis folk ikke finder det, de søger efter. Deres software er også god til at komme med anbefalinger.
Nye produkter?
Hver uge skal du tjekke dine interne søgninger. For i de interne søgninger gemmer der sig en guldmine af nye produkter til din webshop.
Dine kunder ved lige præcis, hvad de vil have, og dette kan du se ud fra, hvad de søger på i din interne søgemaskine.
Hvis der bliver søgt rigtig mange gange på et bestemt produkt / søgeord, er det en god idé at få dette produkt på lager, hvis du ikke allerede har det!
Giv brugeren det, de vil have
Sælger du ikke noget, når folk søger på din søgemaskine på din hjemmeside? Eller er afvisningsgraden i analytics høj? Så tjek, hvilke landingssider de lander på, når de søger. Måske er disse ikke hensigsmæssige i forhold til det, folk har søgt på?
Hvis du vælger “sekundær dimension” i Google Analytics, kan du se, hvilken landingsside folk lander på.
Flyt rundt på dine kategorier
Når du kigger på dine interne søgninger over et år, vil du kunne se sæsonudsving, og du vil kunne se, hvilke ting dine kunder går efter og på hvilke tidspunkter.
Det kan giv anledning til at omstrukturere menupunkterne og forsiden efter “sæson”.
Søgevolumen på en sætning såsom “gaver til ham” er formentlig høj i december måned – og du ved derfor, at du skal gøre indhold, der relaterer sig til dette, mere tilgængeligt i denne måned.
Ved at analysere, eller overvåge, dine interne søgninger, kan du altså også forbedre din menustruktur, og du kan få en god idé om, hvilke bannere du skal have fokus på i de forskellige sæsoner.
Dine søgninger er guld værd for content
Når du tjekker dine interne søgninger, så sæt et filter på, hvor du filtrerer på “hv-ord” – altså spørgende ord såsom hvordan og hvorfor.
Kan du gætte, hvad vi skal bruge disse hv-ord til?
Dem skal vi selvfølgelig bruge til at skabe content marketing!
Hvis en bruger har skrevet “hvordan fjerner man skæl?”, så ved du, hvad du skal skrive i dit næste blogindlæg, eller måske det er på tide med en video? På denne måde får du skabt reelt og brugbart indhold, der giver værdi, fordi du tager udgangspunkt i reelle spørgsmål. Smart, ikke?
Har du ikke en blog? Kom godt i gang i dag!
Denne filtrering kan du også foretage på dine Adwords søgeord og via. søgeord i Search Console. (Lidt avanceret) – du kan læse om det i denne bog, hvor jeg har skrevet en side om dette.
Får du benyttet dine interne søgninger?
15 års tips og tricks?
På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 8.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?
Kommentarer