Sådan ville jeg markedsføre Justin Bieber

En ting jeg altid godt har kunnet tænke mig at arbejde med er celebrities!

Om det var en racerkører, fodboldspiller, pop-stjerne – det kunne være fantastisk at se hvor langt man kunne pushe deres brand ud.

Er du starstruck? Nej tværtimod! …

Desværre synes jeg ofte at alt for mange af dem der styrer medierne for de kendte misser rigtig mange muligheder.

Det virker som om det blot er nogle venner der lige havde tid, eller en del af et pladeselskab der slet ikke har styr på det de laver.

I denne guide til jeg tage dig igennem hvordan jeg ville opbygge en kendis på de sociale medier,

Du får ligeledes nogle interessante cases at underbygge det med.

Lad os komme i gang!

Opbygge de sociale medier

En stor del af de store internationale celebrities har allerede store følgerskare – men der er ofte meget mere at hente ved at opsætte nogle meget simple kampagner hertil, som ofte vil kunne eksplodere dit antal af likes på din Facebook side.

Facebook og Instagram annoncering for flere følgere

Jeg har tidligere slået et stor slag for annoncering på Facebook og senest også annoncering på Instagram.

Jeg tror på at via en solid målgruppe differentirereing kommer man rigtig langt med sine “synes godt om” – men skal man i realiteten blot ramme bredt?

Læs mere om: Den ultimative guide til Facebook annoncering 

Nej – du skal virkelig kende din målgruppe. Lad os antage jeg var manager for Christopher – så kunne jeg via hans Facebook og Instagram finde ud af hvor i verden hans fans befinder sig – jeg kunne ligeledes finde ud af hvilken demografi de præcist har – alt fra alder, køn – tilmed hvornår de er online.

Hele denne badulje kan jeg bruge til at segmentere på de sociale medier.

Målgrupper

Når jeg havde min segmentering på plads ville jeg teste forskellige annoncer af. Jeg ville meget 100% sikkerhed teste med video annoncering – fede videoer fra koncerter, personlige hilsner.

Skærmbillede 2015-09-03 kl. 12.09.28

Da mange af disse high-end celebrities har store budgetter til så meget andet, ville jeg ikke være bleg for at kaste 10.000 i det om måneden.

Lige i øjeblikket bruger vi 1.000 kroner om måneden på Peter Bendtsen’s Facebook side og det giver ham ca. 1.500-2.000 nye fans om måneden.

Sådan ser Peter’s kurve ud mht. likes når vi starter kampagnerne:

Skærmbillede 2016-02-01 kl. 18.43.08

Facebook markedsføring

Brug nu din data! 

Den information vi fik fra afsnittet herover omkring annoncer – alt den data, kunne også bruges til at finde ud af hvilket indhold man skulle lave.

Det kunne være man skulle overveje at lave en video til de mexikanske fans for at give dem noget unikt indhold?

Når man har en Facebook side og slår noget op kan man vælge at segmentere opslaget.
Derved ville Justin Bieber kunne slå op til et lokalt publikum i hans mest populære byer og sende en personlig hilsen. Lidt ala Mark Zuckerberg da han snakkede kinesisk.

Skærmbillede 2016-02-13 kl. 10.18.06

Instagram markedsføring

Instagram er det perfekte medie for de fleste celebrities.

Udover at være et af de hurtigst voksende medier i Danmark og internationalt, er det også et medie der ikke er præget af for meget click-bait (dårlige nyhedshistorier af store medier der kun har formålet at få mange kliks).

Det handler om at være tilstede i øjenhøjde ..

Dwayne The Rock Johnson er muligvis det bedste eksempel på hvordan man skal være på de sociale medier.

I stedet for at være en blærerøv, snakker han i øjenhøjde – han motiverer folk.

Skærmbillede 2016-02-07 kl. 12.23.53

Han er tilmed ikke blevet for fin eller for kendt til at feature hans fans hvis de viser enten tatoveringer med ham eller har tagget ham i en video de har lavet.

Snapchat markedsføring

Snapchat er i en rivende udvikling – faktisk har Snapchat netop overgået Instagram som værende det andet største medie i Danmark. Du kan læse alle medie statistikkerne lige her. Den udvikling kommer til at overgå virksomhederne også – men hvordan kan man være med på Snapchat som virksomhed og celebrity?

Et par eksempler

 • DJ Khaled. En af verdens mest kendte DJ’s / rapstjerner har virkelig fanget pointen. Hans Snapchat strategi er blevet nævnt et utal af gange. Han deler primært billeder fra hans liv som kan se vanvittigt ud, men også sjove små historier og meget mere, der gør at han virkeligt har ramt et publikum – har får tilmeld op mod 3 millioner visninger pr. video. Se nogle af hans videoer her. 
 • Vise behind the scenes oplevelser for fans. Større virksomheder kan også benytte sig af co-labs her. Hvis Medina eksempelvis overtog en virksomhed’s snapchat blot 1 uge, ville virksomheden også kunne få flere tusinde nye følgere.
 • Når du har opbygget en vis mængde følgere kan du udlove konkurrencer – svare på spørgsmål. Forestil dig hvor mange der ville følge med hvis Megan Fox svarede på spørgsmål fra fans live via Snapchat. Det ville gå verden rundt.

Youtube markedsføring

De fleste større kendisser er begyndt at have deres egen Youtube kanal, fordi det giver mening for dem at hoste deres egen indhold.

Ellen DeGeneres er et glimrende eksempel her på – hun har netop rundet 14.000.000 subscribers på Youtube.

Det samme gælder for Jaime Oliver – der virkelig har forstået de sociale medier. Om det er Instagram, Facebook eller Youtube.

Han har tilmed oprettet flere forskellige Youtube kanaler, afhængig af hvad han ønsker at kommunikere.

Her er et screenshot fra hans Foodtube channel med 2.100.000 subscribers.  
Skærmbillede 2016-02-07 kl. 16.20.19

Udnytte den store mængde følgere

Google analytics

Når du arbejder med så mange mennesker får du en lang række data. Man kan nørde det rigtig meget, men blot de mest simple data kan man bruge til ufattelig meget. Via Justinbiebermusic.com – vil Justin’s team eksempelvis have utrolig meget data.

Et par eksempler her på kunne være:

 • Mest populære land: Næste tourne?
 • Mest populære by?: Næste koncert?
 • Aldersgrupper?
 • Hvilke enheder bruger de?
 • Hvad indhold kan de bedst lide?

Listen af data er uendelig!

Alt denne data vil også kunne bruges til at lave nye fede konkurrencer der kan bidrage til hans brand værdi og eksempelvis være reklame for et nyt produkt, en ny sang eller noget helt andet.

App konkurrence (evt. med co-labs).

En anden vigtig pointe er e-mails. I takt med at der kommer flere og flere virksomheder og celebrities på de sociale medier er der også mangel på plads. Det er der ikke i folks e-mail indbakker når de selv har sagt de gerne vil modtage en e-mail – specielt ikke hvis der står fra “Justin Bieber”.

Justin Bieber eksempel

Forestil dig at Justin Bieber lavede en konkurrence hvor alle hans fans i verden kunne uploade deres bedste fan billede.

Det kunne eksempelvis være fra en koncert, plakater i soveværelset, fedeste Bieber outfit og mange flere. Derefter kunne brugere stemme mellem hinandens billeder og vinderen ville vinde billetter og hotel til hans næste koncert. (Som han iøvrigt kunne optage på Snapchat – live).

Eksempel på skabelon fra Woobox

Skærmbillede 2016-02-11 kl. 13.11.21

Lad os antage at Justin kunne konvertere hans følgere med 10% så ville han hurtigt have over 500.000 e-mails på verdensplan.

Hvis han derefter kunne sælge merchandise – uden han skal røre en finger. Med lidt viden indenfor den digitale verden burde man nemt kunne lave en million forretning ud af denne strategi med hans mængde af følgere.

 • Co-labs: Justin og andre kendte har ligeledes mange sponsorer. Han vil også kunne lave en lign. konkurrence i eksempelvis samarbejde med Armani og få hele konkurrencen sponsoret (promoveringen).
 • Var jeg racerkører for Audi kunne man udlove VIP billetter til et Audi arrangement gennem min side som racerkører – hvis Audi markedsførte det ud i deres netværk ville jeg modtage en masse e-mails jeg kunne bruge til at promovere mine sponsorer. Desto større jeg blev på de sociale medier, desto større sponsorer ville jeg få – og derfra går det kun 1 vej.

Dårligt indhold

En trend der gør mig lidt trist ved de kendte og de sociale medier er spam sites.

Desværre har nogen af verdens største celebrities fået øjnene op for, hvor nemt det er at tjene annonce kroner ved at have et website der tjener penge på besøg / trafik.

Eksempel på dette

Skærmbillede 2016-02-11 kl. 13.23.55

 • Birdman: Har en side der hedder http://www.newscrawl.com/ – og poster virkelig dårligt indhold.
 • Floyd Maywather: http://www.mayweatherofficial.com/ – samme stil som Birdman
 • Ashton Kutcher: http://aplus.com/ – Samme “klik-her” indhold

Listen er lang og det handler ikke om at bygge et brand, men om at bygge et medie der kan tjene penge på annonce kroner.

Mange af disse artikler giver ikke brugeren værdi, men folk klikker gerne fordi de har et forhold til deres yndlingskendis.

Jeg håber inderligt at Facebook og Google vil slå ned på disse så vi slipper for at se det i fremtiden.

Abonnementsløsninger

Det største problem de kendte har, er at alt indhold afhænger af dem. Jeg ville tænke på hvordan jeg kunne fjerne mig selv fra ligningen og skabe en uafhængig indkomst.

Læs mere: Sådan skaber du et membership site

Lad os lave et par hypotetiske eksempler på dette…

 • Goodie bag by Medina: Medina skulle lave en goodie bag fyldt med lækre goodies, som hendes fans kunne abonnere på. Hun udvælger nogle make-up ting, træningsting, magasiner som hver måned og fylder en bokse by Medina som koster 100 kroner. Lad os antage blot 1.000 ville gøre dette ville det give en omsætning på 100.000 – og da Medina er et stærkt brand kunne hun muligvis få sponsoret alt indhold og derved indkassere en stor del af omsætningen som ren fortjeneste. Og 1.000 er lavt sat.
 • Jaime Oliver pro-kitchen: Et koncept der går ud på at folk køber adgang for 50 kroner om måneden og får adgang til helt eksklusive videoer hvordan han laver mad – køkkenkurser hvordan man følger Jaime enten live eller optaget og kan stille spørgsmål. Hvis blot 100.000 ud af hans mange millioner fans købt dette ville det give ca. 5.000.000 mere om måneden. Den kunne også udvides så man for 50 kroner ekstra får en månedlig foodbox med opskrifter og krydderier fra hans eget brand.

Pain & Pleasure princippet

Jeg skrev tidligere et indlæg omkring følelsesmæssig markedsføring – på samme måde ville jeg markedsføre en evt. kendis. Det kommer oprindeligt fra Tony Robbins.

Min filosofi
Fra en præsentation jeg lavede sidste November

Skærmbillede 2016-02-13 kl. 10.01.47

Pain

Du skal skabe noget folk vil følge en smerte hvis de ikke følger med i. Forestil dig de TV-serier du selv ser til dagligt – hvis du misser et afsnit kan det irritere dig. Det samme gælder dit yndlingssportshold, hvis du glipper en fodboldtræning eller lign.

Lav indhold på samme måde! …

Når du laver noget fedt indhold som celebrity – eller som virksomhed så tænk på at skab noget så fedt at folk ikke kan holde ud at misse det. Modsat det dårlige indhold vi snakker om tidligere.

Pleasure

Hvorfor følger vi Opera Winfrey? Fordi vi har en følelse af hun kan fjerne vores smerte. Hun kan hjælpe os, inspirere os og skabe gode følelser der varer over lang tid.

Med andre ord kan hun fjerne vores smerter fra nu og skabe holdbar glæde.

Ofte vil både celebrities og virksomheder være i stand til det samme.

Konklusion

Som altid er der et hav af meninger hvad man burde gøre som kendis.

Jeg er ikke i tvivl om de har super travlt i forvejen. Jeg ved dog også fra min erfaring hos Tattoodo hvor vi kom over 5.000.000 Facebook fans via samarbejde med Ami James og Daniel Agger at mulighederne er enorme hvis man bruger dem rigtigt.

Har du andre gode eksempler? Synes du jeg misser nogle pointer?

Ordet er dit …

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »