Semrush: Hvad er det? Stor guide – Få din SEO rapport i dag.

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på den populære markedsførings SaaS platform kaldet Semrush – hvad kan det bidrage med, og hvilke tools kan være relevante at tage i brug?

Jeg har tidligere dedikeret indlæg til effektive SaaS tools, som jeg hyppigt benytter mig af til dagligt – heriblandt Morningscore og Sleeknote – og jeg bliver altid begejstret, når jeg støder ind i et nyt værktøj, der kan gøre komplicerede processer enkle at gå til.

Nysgerrig på hvilke værktøjer jeg bruger i mit markedsføringsarbejde? Læs mere i mit indlæg her

Flere løsninger i én samlet pakke

Semrush er nok bedst kendt som en SaaS platform, der samler flere løsninger på ét sted. Her finder du værktøjer til SEO, markedsanalyse, content marketing, sociale medier og meget andet.

For hver kategori, som Semrush opererer med, finder du forskellige værktøjer, der hver kan noget forskelligt, for at du bedre kan danne dig et overblik over de features, som du rent faktisk finder brugbare.

Kender du endnu ikke til værktøjsplatformen, har jeg herunder lavet et mindre overblik over et udvalg af Semrush’ kategorier med hver deres features.

Søgeordsanalyse

Blandt de mest anvendte Semrush værktøjer af brugerne finder man dem, der knytter sig specifikt til søgeordsanalyse.

Her finder man værktøjer til at generere og monitorere søgeord, skabe overblik over værdien af søgeord (søgevolumen, konkurrence niveau etc.), og ved at integrere Google Analytics og Google Search Console til Semrush’ dashboard opnår man det fulde overblik over relevante nøgleord i sine kampagner.

Markedsanalyse

Med Semrush’ markedsanalyse værktøjer kan du få vigtig insight i markedstrends, strategier til at genere trafik, dine konkurrenters SEO-strategier, din målgruppes købsrejse og meget andet.

Markedsanalyse er et utroligt bredt begreb, og man finder dermed også et stort udvalg af forskellige værktøjer til netop denne disciplin.

Personligt ville jeg sørge for kun at udvælge de mest relevante værktøjer og passe på med at sætte gang i for mange analyser ad gangen. Fokuser på dem, du ved, du kan nå i mål med!

SEO

Få Semrush til at analysere dit website på forskellige parametre såsom brugeroplevelse, søgeordsanalyse, indeksering, crawling etc.

Ud fra løbende analyser kan Semrush komme med løsninger på de problematikker, der måtte være med eksempelvis linkbuilding, Googles crawling af dit site, din søgemaskine performance etc.

Content marketing

Med forskellige værktøjer til rådighed kan du få inspiration og insight omkring, hvilke former for content der har størst relevans for din målgruppe.

Hvilke spørgsmål sidder din målgruppe inde med, og hvad skaber konkurrenterne content omkring?

Med Semrush kan du også finde tekstforfattere til dit content arbejde og desuden fastlægge, hvordan dit content skal publiceres på de sociale medier.

Sociale medier

Semrush samler flere relevante social media features i ét værktøj for at du kan skabe og monitorere content på en mere enkel og ligetil måde.

Her kan du endvidere analysere den content, du selv har kreeret, såvel som de influencer kampagner der måtte være knyttet til dit brand.

Forskellige integrationer

Semrush har desuden et udvalg af integrationer, der gør det nemmere for brugeren at bruge værktøjerne på relevante platforme som eksempelvis Yoast og WiX.

Dertil kan Google Analytics og Google Search Console som nævnt også integreres med Semrush og derved inkorporere al relevant data herfra for at skabe det komplette overblik for brugeren.

Alternativer til Semrush?

Semrush er blandt de største på markedet inden for SaaS værktøjer til online markedsføring, og slår sig i manges øjne sig desværre også ned på at være blandt de dyreste værktøjer.

I denne forbindelse vil jeg slå et slag for det danskejede SaaS værktøj kaldet Morningscore. Jeg har tidligere skrevet om dem i dette indlæg.

Ganske kort, så er det et SEO værktøj, der har automatiseret en stor del af de rutinebaserede opgaver for mig.

Jeg anvender desuden ofte Morningscore og deres overskuelige interface til at videreformidle komplicerede SEO discipliner for mine kunder.

Morningscore har nemlig bygget deres system op som mindre ‘missioner’, der gør det nemmere og mere overskueligt at komme i gang med SEO og de mange forskelligartede opgaver, der gør sig gældende her.

Hvis dette SaaS værktøj lyder som noget for dig, så kan du læse mere om det lige her.

Har du afprøvet Morningscore’s eller Semrush’ værktøjer og de forskellige integrationsmuligheder? Lad mig høre din mening om disse SaaS platforme i kommentaren herunder!

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »