meta advantage

I løbet af ganske kort tid har en ny konkurrent til Twitter stormet frem og vundet stor popularitet med mere end 70 millioner brugere allerede.

Meta har nemlig lanceret deres version af et socialt medie, kaldet Threads, hvor man ligesom på Twitter skriftligt kan nedfælde sine tanker, kommunikere og engagere sig med andre brugere på tværs af mediet.

Engagement på Threads kommer af likes, reposts og kommentarer – de skriftlige elementer kan visualiseres ved hjælp af billeder og videoer.

Det er bestemt ikke første gang, at Meta har ladet sig inspirere kraftigt af andre store mediegiganter – se bare hvordan stories, som kendt fra Snapchat, er blevet en integreret del af Instagram på lige fod med de populære Instagram Reels, som er inspireret af det korte videoformat, TikTok ellers har slået sig ned på.

Nu er det altså blevet Twitters tur til at få en overhaling – og ifølge nogen en decideret kloning.

I dette indlæg ønsker jeg at dykke ned i, hvad dette nye sociale medie, Threads, kan, og hvad det vil betyde for den fremtidige markedsføring ved brug af Meta apps.

Kloning eller forbedring af Twitter?

Twitter har siden Elon Musk’s overtagelse været under kritik på baggrund af det kaotiske layout, den begrænsede rækkevidde for annoncer og uvisheden i, hvilke accounts og tweets der fik taletid på mediet.

Der har dermed i længere tid været spekulationer om, hvornår der kom et alternativ til det skriftlige format, som førhen har opnået stor popularitet ved muligheden for at publicere umiddelbare tanker og skabe deciderede communities.

Om Threads blot er en kloning af Twitter eller måske endda en forbedring må tiden vise. I mine øjne kommer Threads i hvert fald til at vinde stort på, at alle med en Instagram account nemt og enkelt kan overføre deres profils data til Threads.

Det giver kreatører muligheden for at tage deres følgere og data med over på det nye sociale medie frem for at skulle starte fra bunden.

Det er desuden et krav at have en Instagram account for at oprette en Threads konto, hvilket naturligvis er en strategisk måde for Meta at opnå flere brugere på mediet og giver anledning for rigtig mange at skabe en blid overgang fra ét medie til et andet.

Skal det være i år, at du mestrer Meta ads? Læs mere i mit online kursusforløb her.

Formålet med Threads har efter sigende været at skabe et mere ”sympatisk” medie ved hjælp af guidelines og sikkerhedsprotokoller, der skal sikre et mere strømlinet feed for brugerne.

På denne måde skaber mediet en overhaling fra det kaotiske og kritiserede Twitter og har intentioner om at skabe et sikkert medie, hvor synlighed og rækkevidde bliver givet til dem, der oprigtigt engagerer sig med mediet og dets brugere.

Annoncering på Threads

I skrivende stund har Threads ingen betalte annoncer, men flere spår at også for dette nye medie vil de betalte annoncer indgå som en naturlig del, da annoncerne i teorien nemt vil kunne indgå som en del af Metas allerede eksisterende annonceopsætning, der inkluderer Instagram og Facebook.

Meta har automatiseret annonce processerne på tværs af Metas apps – læs mere i mit indlæg her.

Dertil har Meta også meldt ud, at Threads har planlagt samarbejde med ActivityPub, hvilket giver mulighed for, at brugere på mediet kan overføre deres følgere og content til andre apps fra ActivityPub som eksempelvis WordPress.

Som Meta selv beskriver, giver det anledning til et unikt samarbejde på tværs af medier, der ikke hidtil er set og giver muligheden for at nå ud til endnu flere personer og comunities.

Tilgængelighed i EU?

I øjeblikket er Threads endnu ikke tilgængelig for brugere som er bosat i den Europæiske Union, da der fortsat er uvished om, hvilke former for personligt data mediet har adgang til.

Der er dermed sat gang i undersøgelser fra EU’s side af, om Threads kan stemme overens med de GDPR-lovgivninger, der gør sig gældende i unionen.

Jeg ser personligt meget frem til dagen, hvor vi i EU kan få lov til at give os i kast med det nye medie, samt hvilke muligheder der bliver for betalte annoncer på appen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »