5 marketing tips, der kan smadre ethvert marked

Hvor det fedt! Jeg modtager rigtig mange mails for tiden. I stedet for at svare dem individuelt, vil jeg i stedet prøve at svare dem samlet i mine blog indlæg. I første omgang vil jeg gerne forsøge at afdække hvordan man kommer i gang med markedsføring for start-ups!

Dog kan mine tips altid implementeres uanset hvilket niveau man er på.

Lad os komme i gang!

Cyfe / Measurement plan

Det første jeg altid starter med uanset hvilken virksomhed det handler om, er at lave det der hedder en measurement plan. Det kommer fra Google og betyder egentlig at man får en idé om hvad ens mål er med at drive en hjemmeside, APP eller generelt online forretning.

Derefter kan man opsætte KPI’er, der er endnu mere konkrete – eksempelvis hvis du vil øge din omsætning, bliver du nødt til at få kunder i biksen eller bibeholde eksisterende kunder.

Fokuser på de her målbare enheder: Omsætning, nye vs gamle kunder, og genkøbs %.

For at kunne måle det, kan man derefter opsætte sin databoard.

Det kan eksempelvis måle nye registeringer (hvor mange nye kunder kommer der på måned) – livstidsværdi pr. bruger (hvor meget er hver kunde hven over eksempelvis 10-20 år) – disse ting kan give en rigtig god idé om hvad man er villig til at investere i nye brugere.

Standard eksempel på en god measurement plan for mindre startups. 

measurement plan for mindre startups

Når du har lavet sådan en plan – og du behøver ikke være 100% færdig – der kan komme flere ting på i takt med at dataen kommer ind.

Så skal du kunne tracke de målbare enheder såsom gennemsnitlig ordre værdi, antal transkationer, omsætning og mange flere elementer. Disse elementer kan du tracke i Google Analytics – et tracking software udarbejdet af Google.

Google Analytics

Jeg antager at du kender Google Analytics. Ellers kan du læse lidt mere her.

Synes du der er for meget data i Google Analytics, specielt hvis alle virksomhedens ansatte skal kunne følge med, så kan det være en fordel at bruge et KPI dashboard. Hvis du har læst mine tidligere indlæg vil du nok gætte på at jeg nu vil anbefale Cyfe.

I princippet kan Cyfe det samme some Google Analytics, dog kan det også tage andre metrics ind såsom Facebook data, nyhedsbrevs data, Instagram data, og mange flere.

Det gør at jeg altid kan tage de ting ud som jeg mener er de vigtigste for virksomheden. De skal derfor ikke skal fokusere på alle KPIér, men kun dem som vi netop har opsat som mest relevant i deres measurement plan.

Cyfe dashboard hos SlikhaarTV

Cyfe - Slikhaar TV

[Tweet “If you can’t measure it, you can’t manage it.”]

Når du har opbygget en measurement plan, og ved hvad du gerne vil – dine overordnede forretningsmål, så kan du begynde at ligge en plan for det.

Og dertil skal du også sætte ting i system, ellers bliver det ikke strømlinet, og det værste er – du ved ikke hvad der giver successen!

Project Management

Kald det project management, jeg kalder det opgavestyring, og har en meget simpel regel. Jeg bruger Wunderlist (to-do app, der synkroniserer mellem alle dine enheder) til daglige opgaver, og Trello som overordnede projekt planlægning.

Det fungerer i sin alt enkelthed ud på at Trello har Organistationer og Boards.

Herunder ses Organisation board for Bevco.dk

Organisation board for Bevco

Jeg har selv lavet to-do – done og ideas. Det er de 3 fordelinger jeg oftest arbejder med. Primært fordi så kan jeg se hvilke ting der er i gang, og hvad der er færdigt. Ideas er brede ideer til eksempelvis marketingen, hvor vi ikke ved om den skal laves, så den brainstormer vi på senere.

Sindssygt powerfull! Specielt hvis man er en lille organisation som gerne vil rykke, uden at trække i 10 forskellige retninger.

[Tweet “A success is certain, if you can replicate it.”]

Skab indhold der skaber relationer

Når man er et startup er det bedste man kan gøre, at komme så langt som overhovedet muligt uden at bruge for mange penge. Evnen til at skabe en forretning uden at bruge millioner af kroner er også utrolig vigtig hvis man søger investering.

For at det ovenstående område kan bruges skal du have noget data ind på siden.

For at få noget data ind på din side – antaget at du laver en online forretning – det kunne også være en app, skal du skabe noget trafik. (Det var også en af vores målbare metrics fra vores measurement plan).

I stedet for at brænde 100.000 kroner af på en tv-reklame på TV, vil jeg i stedet anbefaler at du skaber indhold der skaber relationer.

Uanset hvilken branche du befinder dig i er der muligheder for at skabe noget indhold der kan skabe relationer til potentielle kunder. Jeg kalder denne form for marketing for det nye salgshjul, der er ved at vinde utrolig meget frem.

Create a amazing content - Salgshjul

Det nemmeste du kan gøre for at skabe trafik og indhold er at koble en blog til din hjemmeside. Så har du muligheden for at skrive vanvittigt godt indhold. Godt indhold skaber nemlig ikke kun trafik, det skaber også grobund for at komme til tops i Google.

Læs mere: Bliv stjerneblogger – Sådan starter du en blog

Min gode ven Rune har skabt et super fedt værktøj Rankscanner (OBS findes ikke længere så jeg bruger Accuranker nu), der kan tracke hvor din hjemmeside ligger på Google på forskellige søgeord. Samtidigt kan det også tjekke om din hjemmeside har fejl som du kan optimere (nu over 2.000 brugere).

Han har testet denne blog strategi på netop Rankscanner, og resultatet var ikke mindre end fantastisk!

Screenshot fra Rankscanner
De grønne tal viser at vi bevæger os hurtigere og hurtigere mod topplaceringer på Google.

Rankscanner

Der er selvfølgelig flere faktorer der spiller ind om du rangerer godt – men hvis du skaber seriøst godt content, og har en velfungerede blog i form af opbygning og hastighed så kan du virkelig drive det langt før du begynder at smide marketingskroner efter det.

Desuden får du via trafik en stor viden, som gør at du kan begynde at danne den perfekte målgruppe ud fra de tal der kommer ind i Cyfe. Det kommer til at skabe super meget værdi for fremtidige investeringer.

Skab en funnel der kan trække leads ind

Du kender nok ordet funnel fra Google Analytics. En funnel er egentlig oversat på dansk – en tragt!

Det vi snakker om her er at du skal skabe et hjul jeg snakkede om før, og endnu bedre – du skal skabe en tragt hvor du fanger potentielle kunder fra forskellige kilder og forskellige tidspunkter i deres liv og omdanner dem til kunder.

Marketing Funnel af David Rogers

Kan du se forskellen på de 2 tragte? I gamle dage skulle man presse noget ned overhovedet på folk. Nu handler det meget mere om at skabe de rette omgivelser for et salg. Du skal med andre ord skabe indhold, der uddanner brugeren i hvordan de bruger dit produkt.

Lad os antage du sælger tøj til mænd – lav noget indhold!

 • 5 tips til at holde dine hvide skjorter rene
 • 5 tips til at binde dit slips
 • Den ultimative guide til at vælge de rigtige jeans
 • Sådan binder du dit slips [ VIDEO ]

Kan du se hvor nemt det er? Og uanset hvilken branche du er i, kan du gøre det samme. Det handler ikke om hvor kreativ du er – du kan blot bruge værktøjer til at se hvad andre gør – og så kan du skabe endnu bedre indhold for lige netop dit publikum!

Hvordan tænker du?

Hop ind på Buzzsumo.com  og indtast derefter URL adressen på de største spillere i din branche.

Jeg smed Fashionbeans.com, en af verdens største fashionblogs

 Buzzsumo.com eksempel for Fashionbeans.com

Og hov hvad skete der? Vi fik lige pludselig deres mest delte blog indlæg op på skærmen. En uvurderlig kilde til hvad for nogle blog indlæg du kan skrive på din blog. Og fordi du er skarp, kan du måske skabe endnu bedre indhold?

#Tip: Lav dette nummer for en lang række af dine konkurrenter, så kan du hurtigt få et overblik over hvilke indholdsformer og emner der performer bedst. Lig også mære til hvilke sociale medier der performer bedst for disse konkurrenter – den viden skal vi nemlig bruge i næste afsnit!

Brug de rigtige sociale medier

Et andet vigtigt element er at bruge de rigtige sociale medier for lige netop din industri. Der findes efterhånden et utal af sociale medier, og faktisk mange flere end vi lige regner med.

Sociale Medier

Så hvilke skal du være aktiv på?

Der hvor dine brugere er selvfølgelig. Du har måske spotted at vi skal bruge den viden vi fik fra før fra vores lille Buzzsumo trick. Det var tydeligt at i fashion branchen er Facebook, Pinterest, og dernæst Twitter de helt store spillere. Dog kan Buzzsumo ikke tracke Instagram så det er vigtigt at du selv undersøger andre sociale medier.

Vi kan dog bruge nogle guidelines

 • Pinterest & Instagram er gode til virksomheder der har stor visuelt effekt.
 • Facebook og Twitter er gode til kliks / trafik, specielt i nyheds- og content branchen.
 • Youtube og Vimeo er gode til uddannende video forretninger såsom guides og lign.
 • Google+ er ved at dø ud, men var god til det lidt mere nørdede segment.
 • LinkedIn giver ikke de fleste delinger, men har stor kvalitet indenfor B2B verdenen.

Hold det kontinuerligt

En af de største faldgrupper ved sociale medier og generelt content, er at de fleste mennesker giver op alt alt for hurtigt. Det tager tid, og rom blev ikke bygget på en dag. Tænk over hvor mange der er i din branche, hvis du gerne vil vinde bare en lille del af det marked – så tager det mere end 1 blog indlæg og 1 dag.

Hold dine sociale medier opdateret hver dag, og udgiv mindst 1 blog indlæg om ugen i et år, før du afgør hvorvidt du har fået success eller ej.

Det tager tid at få snebolden til at rulle

Maloney's 16% Rule

Hvis du på et år ikke formår at skabe meget trafik, skal du overveje om du er i den rigtige branche, eller besidder de rigtige evne – måske det er på tide at teame om med en online professionel? 

Skriv til de helt store sider

Vil du gerne kickstarte dit produkt på de sociale medier? Tag fat i de helt store. Jeg har haft stor success med dette. Da vi skyrockede Tattoodo fra 1.o00 Facebook fans til 1.000.000 var det Ami James vi brugte som kendisfigur, og du kan faktisk gøre det samme.

I takt med at de sociale medier har vundet mere indpas, og specielt Instagram og Facebook, er der kommet mange større personligheder til. Du kan tage fat i de enkelte modeller, eller du kan tage fat i de helt store industri sider. Lad os tage eksemplet med fashion igen.

Selvom Instagram siger det ikke er “godkendt” at sælge billeder på ens profiler, er det stadig noget der sker konstant. Derfor har jeg også udnyttet denne taktik til fulde. Arbejder du med fashion er der et hav af forskellige profiler du kan kontakte.

Store instagram sider for fashion
Et par meget få eksempler

Igen: Der findes et hav af store profiler i alle industrier. Lav et excel ark, og hold styr på hvem du kontakter og hvad de koster.

Send dem derefter et super skarpt billede af topsælgeren, eller et nyt produkt i gerne vil pushe.

Her ses en rigtig skarp kampagne af Atolyestone

Instagram Kampagne ATOLYESTONE

Det koster måske et par produkter hist og her, og så koster det alt fra 500-2.000 kroner for et Instagram post. Men det kan virkelig kickstarte en produktsalg uden lige, hvis det bliver lavet med en seriøst strategi i minde, og der bliver fulgt op på det.

Desuden kan det også bidrage til en forøget brand værdi, så folk Googler brandet mere, og derved har du muligheden for at uddanne dit publikum i hvad dit produkt kan.

Konkurrencer – billig markedsføring

Det sidste element i at skabe relationer er konkurrencer. En af de billigste måder at lave marketing på og skabe følgere. Du kan eksempelvis lave giveaways, tag a friend – der findes et utal af gode eksempler på hvordan du kan få tingene til at gå viralt hvis du er dygtig. Desuden koster det måske kun et par produkter i ny og næ.

Instagram Slikhaar By Vilain

De bedste konkurrencer kan opsamle emails – jeg har netop lavet et case study for SlikhaarTV hvor vi fik 10.000 deltagere i en konkurrence om at vinde 1 års forbrug af hårvoks.

Det vil sige vi har 10.000 nye emails at sende tilbud ud til, en meget stærk relation. For at lave sådan konkurrence er det meget vigtigt at du bruger en applikation der kan klare dette.

Konkurrence SlikhaarTV.com

Facebook Annoncering

Det sidste rigtige element vi kan tage med for marketing er selvfølgelig annoncering – og ja det koster lidt, men i stedet for at bruge alle pengene store kampagner såsom TV, kan du i stedet teste små annoncekroner på Facebook annoncering og Google annoncering i stedet.

Specielt Facebook annoncering kan være utrolig powerfull da det kan booste det indhold du skaber.

Det tager ikke lang tid at sætte din Facebook kampagne op. Det første du skal gøre er at få styr på din annonce struktur, via Power Editor.

Annonceopbygning

Facebook Annoncering Kampagne Struktur

Når du opretter annoncering via Facebook har du mulighed for at markedsføre dig overfor meget specifikke målgrupper mht. alder, køn og interesser.

Modsat Google. hvor du mere markedsfører dig i mod store mængder af mennesker baseret på segmentering indenfor søgeord og placeringer. (Selvfølgelig også remarketing)

Hvis du arbejder med Power Editor kan du bruge trafikken på din hjemmeside til at skabe super skarpe målgrupper der kan give en langt bedre konvertering end de brede segmenter.

Eksempel på målgrupper jeg bruger til salg

Facebook Ads Målgrupper

Du kan sætte dit daglig budget til minimum 20 kroner, og allerede dette kan give dig data retur. Hvis du opsætter skarpe annoncer som set herunder, kan du eksempelvis få 2 klik pr. krone, så det vil sige du får 40 besøgende for 20 kroner.

Kan du blot genere et salg pr. 40 besøgende, kan du begynde at justere og skalere – og du får desuden viden om din side performer.

Jeg brugte 100 kroner på denne annonce og fik 220 besøgende
Disse 220 delte mit indlæg over 100 gange og skabte yderligere viralitet for de 100 kroner

Facebook Ads

Bonus tip: Content er ved at dø, loyalitet har slået det ihjel

I takt med at internettet har fundet sit fodfæste og ekstremt mange er kommet til, samtidigt med at teknologien er blevet bedre er det også blevet sværre at få fodfæste i markedet, uanset hvilket forretning du driver. Det er nemlig blevet nemmere for alle at være med!

Selvom jeg er stor fan af content strategier, må vi også indse at det er en uddøende strategi. Hvordan vil du konkurrere om 5 år, når eksempelvis Zalando har smadret tøjmarkedet, Amazon har smadret bog, og alt-mulig-markedet, og med Alibaba Group buldrende fra Kina.

Der bliver plads til færre, og dem der bliver plads til skal fokusere på andre elementer end content og billige priser.

Loyalitet

Vi er blevet meget vant til at betale hver måned for en service eller et produkt. Om det er Spotify til musik, Netflix til film, Amazon Prime for bedre priser og hurtig fragt – vi er blevet utrolig forvente om at kunne betale på en anderledes måde. Det skaber loyalitet!

Så hurtigt vokser Amazon Prime i øjeblikket!

Amazon Prime Vækst

Når folk først har signet sig op til en service og det virker, skal der usansynligt meget til før at de skifter igen. De glemmer deres shoppingvaner, og bliver brugere – disse virksomheder kaldes firstmovers. Selv Apple er begyndt at gøre det! (Dog kun i USA)

Så inden du hamrer afsted med din content startegi, smarte Facebook annoncer – et game mange andre også udnytter så overvej: Kan du sælge dit produkt på abonnementløsning eller måske tilføje en service som kan tilkøbes?

Hvad kommer der til at ske? Mine bud:
 • Betal xxx pr. måned og få tøj til indkøbspriser (Zalando, ASOS, Zappos)
 • Betal xxx pr. måned gennem Itunes og Apple TV for TV-kanaler (du vælger selv)

De større bliver større, ligesom vi har set med offline retailers. Spillere som Zalando / Amazon / Alibaba Group kommer til at kunne levere alt, hurtigere, nemmere og billigere. Det handler blot om hvem der vinder det game, og hvor mange der er plads til i hver niche.

Tænk hvis du kunne betale 99 dkk pr. måned og få alt til 80% rabat? 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »