Bang! Kom først med Instagram annoncer

Instagram annoncering! Det meste omtalte marketing emne de sidste par måneder. Nu er de her, men hov hvordan opretter man dem egentlig og hvordan fungerer de i praksis?


Instagram annoncering på minutter

Uden at det skal blive til en artikel om investeringer, så begynder man at forstå Facebook’s opkøb af Instagram. Det er et medie der kommer buldrende derudaf, og nu får de også muligheden for at tjene penge på deres kæmpe antal brugere!

Sammenkobl din Facebook side med din Instagram side

For at kunne markedsføre på Instagram skal du sammenkoble din Facebook konto – side, med din Instagram profil. Det gør du under indstillinger på din side. Du kan gøre det uanset om du har Business Manager eller ikke.

Skærmbillede 2015-10-13 kl. 07.10.04

Netop at Facebook ejer Instagram kommer til udtryk når du skal oprette annoncer. Man kan nemlig ikke oprette annoncer på Instagram uden at bruge Facebook. Det hele fungerer igennem Facebook’s Power Editor, så det er vigtigt du kender til denne.

Eksempel på min Power Editor for SlikhaarTV

Skærmbillede 2015-10-13 kl. 06.48.28

Oprettelse af kampagner

Det første step er at oprette kampagner – når du har trykket Download to Power Editor, skal du klikke på “create campaign” efter det får du en popup hvor du kan vælge objektiv – hvad er målet med din kampagne?

I øjeblikket kan du vælge 3 forskellige objektiver for dine Instagram annoncer.

 • Clicks to website (Du kan altså sætte en knap under dine billeder til dit site, kunne være salg)
 • Mobil App Install (Du får en knap der hedder “Install app”)
 • Video views (Du får video afspilninger, og kan linke til hjemmeside, youtube kanal eller lign.)

Skærmbillede 2015-10-13 kl. 06.51.52Skærmbillede 2015-10-13 kl. 06.51.55

Lad os vælge video views som objektiv. Det er det jeg har valgt på SlikhaarTV. Derefter skal du oprette et ad-set – det er her hvor du definerer din målgruppe og placeringer.

Oprettelser af målgrupper og placering

Klik på create ad-set!

Skærmbillede 2015-10-13 kl. 06.55.32

Når du har oprettet dit ad-set, skal du trykke på edit, så du kan redigere din målgruppe. Først skal vi definere målgruppen. Har du læst mine tidligere indlæg ved du at jeg altid arbejder med meget segmentering, så vi har kvalitet for øje!

Lad os tage mit eksempel herunder. Jeg har installeret en kode på min hjemmeside, så du kan se under custom audience at jeg rammer “All visitors” det vil sige alle besøgende fra Slikhaarshop.com (Facebook sammenligner så deres data med Instagram, så ud af alle Slikhaar’s besøgende på shoppen får jeg 33.000 mennesker jeg kan ramme på Instagram).

Læg mærke til at jeg ekskluderer fansiden, fordi jeg bruger denne målgruppe i et andet ad-set, så vil ikke overlappe disse 2 for at få de bedste data.

Skærmbillede 2015-10-13 kl. 06.57.14

Hvis du nu tænker – jamen hvordan valgte du Instagram? Bare rolig. Hvis du ligger mærke til “Placements” i højre side kan du se der står Instagram Feed.

Denne placering vælger lige under der hvor du redigerer din målgruppe. Læg mærke til at der står Instagram. Du kan selvfølgelig også køre den flere steder, jeg kører dog som regel kun mine kampagner på 1 placering således at jeg ikke skal bruge for meget tid bagefter på at gennemgå rapporterne omkring hvilke placeringer der performer bedst.

Skærmbillede 2015-10-13 kl. 07.02.03

Oprettelse af annoncer

Det sidste element vi skal gennem gå er oprettelse af annoncer – du kan nok selv tage den herfra. Men det er vigtigt at lægge mærke til hvordan tingene performer på Instagram. Jeg har allerede nu set en lang række annoncer der slet ikke er gennemtænkt til Instagram (nemt at sige, men jeg synes slet ikke de har ramt mig).

Hvis du har connected din Facebook side – vil du kunne se din Instagram account nedenunder, som du kan se herunder.

Med Slikhaar har vi valgt at køre på video visninger fordi vi har så meget skarpt video materiale. Vores knap “watch more” fører direkte indtil Youtube kanalen, for at booste vores antal subscribere. (Husk fra mit tidligere indlæg, det handler om at have styr på sine KPIér).

 

Skærmbillede 2015-10-13 kl. 07.05.36

Konklusion

Jeg synes stadig det er for tidligt at sige noget omkring effekten af mine Instagram annoncer. Vi arbejder med et international marked – og video, det er en nemmere case end eksempelvis at brande den lokale sportsbutik på Instagram.

Indtil videre ser det dog ud som om at det er billige visninger vi får, og indtil videre ser 90% af alle visningerne hele videoen igennem.

Skærmbillede 2015-10-13 kl. 07.16.18

Desuden har vi også kunne fornemme en lille stigning i antallet af vores Instagram følgere. Om tallene fra socialblade er 100% korrekte er stadig lidt uvist, men indtil videre giver vi det en chance ugen ud, og vi begynder allerede nu at producere content skræddersyet præcis til Instagram formatet.

Det er selvfølgelig stadig Facebook der trækker op med over 50.000.000 afspilninger på vores video materiale over de sidste 6 måneder, og Youtube med over 100.000.000, men alt i alt kunne det tyde på Instagram kan følge med!

Vi har kørt annoncer fra d. 9-12 indtil videre og antallet af følgere ser ud til at stige en smule. Som sagt vil vi krydstjekke tallene over den næste periode, men hvis tallene holder er det bestemt et godt bud på en god markedsføringskanal.

Vores følgere er kvalitet grundet vores meget segmenterede målgrupper.

Skærmbillede 2015-10-13 kl. 07.19.04

Det var alt for denne gang – jeg håber denne guide kan hjælpe dig med at få oprettet de første Instagram annoncer, og få testet det af.

Har du fået testet dem og hvad er dine erfaringer?

Kommentarer

 1. Hejsa Micky

  Først og fremmest – tak for de mange gode input du kommer her med din blog. Det er virkelig fedt at følge med i. Jeg sidder og forsøger mig med mine Instagram annoncer, men kan det passe man ikke kan lave noget med blot billede engagement endnu?

  Hilsen Tobias 🙂

 2. Hejsa Tobias

  Jeg fik slet ikke svaret på din besked. Men det kan du nu. Det hedder “Page post engagement” og burde virke ligesom Facebook og det er ret fint. Dog mest til branding hvis du sælger noget der er visuelt stærkt såsom madvarer, smykker mv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 7.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »