Jeg har efterhånden fået en del henvendelser omkring virkelige cases, og jeg har derfor besluttet mig for at skrive et dybdegående indlæg, der har til fordel at give din en god idé om, hvordan man kan skabe online synlighed for en konkret virksomhed. På min måde – vel at mærke.
Sidste gang skrev jeg om et konkret eksempel inden for bilbranchen, men i dag skal vi lege med: Fitness branchen
Du får her mit forslag til, hvordan en online strategi kan se ud for et fitness center – kvit og frit – så det er med at suge til sig!
Jeg har valgt at fokusere på de mest væsentlige punkter, og der kommer selvfølgelig flere og flere punkter til i takt med, at virksomheden vokser.
Skal vi rykke din forretning sammen? Du kan altid fange mig her på siden til en yderligere dialog.
Lad os komme i gang!
Styr på data?
Hvis du har fulgt med herinde, så ved du, at jeg går meget op i at have styr på mine data – det er dog ikke al data, der er relevant, når man driver et fitness center.
Jeg vil starte med at opsætte et dashboard-system kaldet CYFE. Dette system kan trække data ud fra alle andre systemer såsom Google Analytics, Facebook, Instagram, E-mail systemer m.fl.
Screenshot af Cyfe
Hvilke data kunne være relevante for et fitness center?
- Antal besøgende på hjemmeside
- Antal visninger på Facebook
- Antal nye tilmeldinger
- Antal mistede kunder
- Antal nye kunder i butikken
- Antal daglige besøgende i centeret
- Gennemsnitlig levetid for en kunde
Data kan tilpasses den enkelte forretning, og dette gør sig faktisk gældende i alle brancher – ikke kun i fitness verdenen. Det er med andre ord relevant kun at se på den data, som du kan bruge i din forretning.
Sælger du abonnementer online?
Så skal du sætte et mål op i Google Analytics.
Ved hjælp af målsporing kan du finde ud af, hvilke kanaler der giver dig nye medlemmer – så ved du også, hvordan du skal bruge dine markedsføringskroner mest hensigtsmæssigt.
Facebook markedsføring
I Danmark er vi vilde med Facebook – derfor skal dit nye fitness center også have fuld fokus på det medie.
Lad os kigge lidt nærmere på opsætningen!
Lav den fedeste side med en masse fitness inspiration, som er målrettet til det segment, dit fitness center henvender sig til.
Ideer til indhold:
- Blogindlæg fra din content marketing strategi.
- Videoer med træning / eller træningstips (Husk: at videoer performer 10-20 gange så godt som billeder og links).
- Konkurrencer – vind 1 års medlemsskab eller vind en træningstaske – det er kun fantasien, der sætter grænser. Skab engagement!
Facebook annoncering
Du skal have gang i din annoncering!
Facebooks annonceplatform tilbyder uendelige muligheder indenfor segmentering.
Et par af de målgrupper, jeg vil vælge:
- Fans: Dem, der er fan af dit fitness center på Facebook
- Besøgende på hjemmesiden: Dem, der besøger din hjemmeside har allerede vist interesse
- Folk der bor i området som er fans af andre fitness centre
- Folk der checker ind
- Remarketing: Upload din liste af medlemmer, og ram dem, der har udmeldt sig tidligere
- Lookalike medlemmer: Upload din liste af medlemmer, og bed Facebook om at finde 2%, der minder om dem i lokalområdet
Sådan her laver du en målgruppe på Facebook
Godt tip:
Hop ind på Fitness Worlds hjemmeside, og gå tilbage på Facebook – så bliver du ramt af deres annoncer – god inspiration!
Instagram markedsføring
Stories (historier) på Instagram tager fart i øjeblikket – og du skal være med!
I løbet af en dag sker der mange sjove ting i et fitness center, og dette kan du bruge på din Instagram. Ellers kan du bruge historierne til at vejlede folk – Instagram er et godt medie til at vise, at der sker noget! Måske er der hjemmebagt proteinkage i dag – vis det!
Instagram er et fremragende medie til at give folk tips omkring sundhed – såsom sunde opskrifter – fordi det er et meget visuelt medie.
Inddrag kunderne – det er dem, der kan tiltrække nye kunder!
#hashtagnavnetpåditfitnesscenter
E-mail liste – kundeklub
E-mails er stadig personlige. De er faktisk mere personlige end Facebook og alt andet, du kan hive frem af den digitale værktøjskasse.
Du skal have fokus på at opbygge relationer til dine kunder – eller dine potentielle kunder – og dette kan du gøre igennem e-mails.
Mailchimp har netop gjort det gratis for alle at bruge deres automatiseringsværktøj. Det betyder, at du kan opsætte dine flows helt gratis.
Sådan her fungerer det optimale e-mail flow.
Du kan opsætte dette flow via. Facebook lead ads og via. en e-mail konto på Mailchimp. Det tager lidt tid at få sat op, men når det først er sat op, så spiller det.
Content marketing
Dit fitness center har selvfølgelig en hjemmeside, og på den hjemmeside har i en blog, ikke? Retorisk spørgsmål 😉
Hvis ikke, så skal vi have gang i den blog med det samme!
Der findes et hav af emner indenfor fitness branchen, man kan skrive om. Det ved du med garanti mere om end jeg – men hvis du er fitness entusiast, burde der være en masse emner, som er interessante at tage fat på.
På din blog har læserne selvfølgelig mulighed for at skrive sig op til dit nyhedsbrev – kan du huske, hvad der så sker?
Så ryger de ind i det e-mail flow, vi opsatte lige før.
Ideer til indhold:Kundeafspejlning: Har du set videoerne på TV3 med Spilnu.dk? Deres afspejlning af kunder er genial. Du kan gøre det samme! Få 4-5 medlemmer i forskellige aldersgrupper med på ideen – så rammer du bredt! Derefter markedsfører du dem selvfølgelig via Facebook – til de helt rigtige målgrupper.
Hvad søger folk efter?: Lav en søgeordsanalyse. Du kan enten tage udgangspunkt i andre fitness centre, ellers kan du bruge Google Keyword Planner, hvor du kan se, hvor mange søgninger der er i markedet.
Eksempel fra Buzzsumo:
Buzzsumo er et værktøj, der kan hjælpe dig med at finde relateret indhold via. en URL adresse eller et specifikt område.
Du kan selv prøve det af.
Jeg søgte på styrketræning
Så kommer der de resultater, der er blevet delt mest på sociale medier, med ordet “styrketræning”
Det smarte ved Buzzsumo er, at du får inspiration fra store internationale sider – og ikke kun danske!
De emner eller indlæg, der er blevet delt tusindevis af gange på de sociale medier, viser, at der er en reél interesse for lige netop det emne – så nu er det op til dig at bruge den information til at lave endnu bedre indhold, der afdækker disse områder.
Brug dine interne søgninger
Når du har fået din hjemmeside op i tempo, og du er begyndt at få trafik ind på siden, kan du udnytte de interne søgninger på din side. (Hvis du har en søgefunktion på siden – og det har du).
Når du har fået installeret Google Analytics på din hjemmeside, skal du blot gå ind under adfærd > side søgninger > oversigt.
Så får du en lang række søgeord/produkter/ydelser frem, som folk har søgt efter på din hjemmeside – her får du inspiration til emner, som du kan skrive om. Emner, der genererer værdi for læseren, fordi de tager udgangspunkt i virkelige problemstillinger.
Der fik du lige noget mere “indholdsguldkorn” (hvis det ord findes – gør det nok ikke) til din blog eller Facebook side.
SEO – lokal søgemaskineoptimering
Din Facebook kampagne bidrager til et øget kendsskabsgrad, så flere søger efter dit brand. Din content marketing strategi bidrager til en bedre ranking i Google pga. blogindlæggene. Jo flere indlæg, du har, desto nemmere er det.
Mange tror, at SEO kun er for webshops, men det er langt fra rigtigt.
Lad os tage et par eksempler:
– Restauranter Århus: 12.000 månedlige søgninger
– Fitness center Århus: 800 månedlige søgninger
– Frisør århus: 6.000 månedlige søgninger
– Sushi århus: 5.500 månedlige søgningerOg jeg har kun taget eksakte søgninger, der kan naturligvis være et hav af forskellige varianter af disse søgninger.
Med andre ord, så starter de fleste adfærdskøb online, uanset om det er et produkt eller en service.
Selv de tunge industrier er begyndt at blive digitale.
Den avancerede strategi – gamification
SnapChat, Instagram, Tinder – og mange flere har banet vejen for ‘gaming’ delen.
Dit fitness center er selvfølgelig ikke et spil – og dog!
Tænk på al den information, du har til rådighed, om folk – det er på tide, at du hjælper dem med at komme et “level op”.
Gamifcation har psykologisk set den effekt på os, at vi har en tendens til at fastholde vores interesse længere, hvis vi drages ind i et spil.
Du kan tage små skridt:
-
- Lav et loyalitetskort, der er koblet på folks medlems nr. eller e-mail adresse – via. dette kan du sende information baseret på dine medlemmers adfærd i fitnesscenteret. Folk kan derved optjene små ikoner, point eller noget helt andet for deres præstationer. De kan også holde øje med, hvor meget de har trænet i en given tidsperiode – det var, der gjorde Endomondo 100 millioner værd.
- Det kan være så simpelt som et personligt e-mail flow ud fra, hvilke hold folk deltager i – følelsen af at være en del af noget større er helt unik for mange og denne følelse af medlemsskab giver dine kunder/medlemmer lyst til at komme tilbage.
Jeg tror på, at vi i fremtiden vil se meget mere til “tilpassede” apps og personligt udviklede tests såsom specielle vægttests og meget mere – vi ønsker, at det skal give mening for os som individer, da vi alle er forskellige. Vi ønsker en løsning, der er customized ud fra vores behov.
Konklusion
Som du nok har fundet ud af, findes der et hav af muligheder, der kan hjælpe dig med at lave en god strategi til din online markedsføring. Med andre ord – der er ikke nogen grund til ikke at starte i dag.
Det gælder desuden de fleste brancher – herunder også fysiske forretninger.
At beherske online markedsføring er et stærkt kort på hånden – selv for den lokale tøjbutik, fordi vi danskere bruger så stor del af vores tid online.
Kommentarer
Skriv et svar
15 års tips og tricks?
På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 8.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?
Hej Micky,
Fedt indlæg. Jeg vil dog høre hvad du helt præcist vil opnå med fb annoncering. Altså ville du forsøge at få kunder til at købe abonnement online eller andre former for ads?
Og så et helt andet spørgsmål. Jeg driver selv et fitnesscenter. Hvordan prisfastsætter du din fb marketing for fitnesscentret? Er det en fast pris de får, eller betaler de et beløb hver måned? Går du ofte ind og optimere kampagnerne? Jeg vil dog først gerne have et svar på mit første spørgsmål om hvad fb annoncer (og evt. også hvad formålet med andre betalte annoncer er)
Hejsa Martin.
Jeg ville vende den rundt: Hvad kører man ellers af annoncering? Prisen for eksponering for et fitness center er relativ en billig udgift. Du rammer direkte ned i målgruppen. Hvis du sælger abonnementer online, ja så kunne det være en ting. Det kunne også være interaktion med nuværende brugere, det vil sige dem der allerede er medlemmer så de føler sig værdsat, det kunne man gøre via engagerede opslag såsom Page Post Engagement eller Video Views. Man kunne også forsøge at opsamle dem i et nyhedsbrev. Jeg ved det er mange punkter, men det er netop ideen med Facebook: Der er et hav af muligheder for at opnå forskellige metrics der har stor effekt for din forretning. Jeg har selv kørt det for et par Crossfit Centre med stor succes. Formålet med alt betaling annoncering er meget generelt – det kommer an på hvad virksomheden vil have ud af det (ja salg er noget alle gerne vil have, men det kan være at der er andre ting der giver mere mening på den lange bane).
Hvordan jeg arbejder er meget forskelligt, jeg sidder ofte meget nede i kampagerne selv, men det kommer naturligvis meget an på det budget som folk bruger på Facebook annoncering. Bruger man 100.000 om måneden koster det flere timer end 10.000 om måneden. Desuden er der altid noget opsat, hvis kontoen og annonceringsstrukturen ikke er sat op tager det nok en 8-10 timer at sætte det korrekt op. Så det er meget individuelt og noget vi løbende har dialog om med kunderne. Jeg starter ofte lavt ud i budget og i takt med at kunden kan se de tjener penge eller får en effekt, så kan vi øge budget og timer.
Tak for dit svar 🙂 Så hvis jeg ikke tilbyder online abonnementer og hvis mit center er helt nyt (meget få medlemmer). Hvad vil din strategi så overordnet være (det med engagerede opslag vil måske derfor ikke være så relevant, eller?)?
Hejsa Martin. Der er stadig mange af tingene der vil være super relevant. Desværre kan jeg ikke sidde og skrive en helt strategi til alle dem der skriver mails og kommentarer, det vil tage ret lang tid. En god strategi kræver jo ofte en del markedsresearch mv. jeg vil dog sige at page post engagement, email signups og remarketing, altid er en god strategi at køre uanset hvilket niveau man er på 🙂
Du har forresten en super fed blog! Du nævner ofte at de bedste målgrupper er custom audience og besøgende fra ens hjemmeside. Hvis man nu er helt nystartet (både webshop eller lokal virksomhed som mig). Hvad bør målgruppevalget så være? For vi har fx ikke mange tusinde besøgende og likes, som dine cases har 🙂