Skærmbillede 2016 07 20 Kl. 11.01.55

Personlig træner? Sådan scorer du jackpot online

For en måned siden lavede jeg en gratis formular hvor man kunne skrive hvis man havde en virksomhed der trængte til en markedsførings-overhaling. Jeg ville derefter udvælge 1 virksomhed og komme med minimum 5 punkter.

Det var hurtigt at se der var mange personlige trænere / coaches der signede sig op. Så i stedet for at tage en af dem ud har jeg valgt at lave en overall guide som 99% af alle de indsendte hjemmesider kan bruge.

Nu går jeg selv op i træning, så derfor er det også lidt nemmere at skrive om – og jeg har ligeledes hjulpet en god ven – Peter Bendtsen med at opnå stærke resultater.

Faktisk har jeg stået for Peter’s markedsføring de seneste 5 år og Peter har i dag en sund forretning baseret på baggrund af det.

Jeg har intet forstand på personlig træning, så alle disse tips er ren og skær baseret på min erfaring med online markedsføring.

Ligeledes skal det siges at du sagtens kan nøjes med at bruge et par af mine tips – men hvis du bruger dem alle kan du nå op i en helt anden liga!

Få dig en hjemmeside

Der er ikke nogen undskyldning for ikke at have en fin hjemmeside. Du kan finde et tema via Themeforest – og sætte det op i WordPress. Sådan har jeg bygget et utal af hjemmeside – og der er masser af video guides til dette.

Et par teamer du kunne vælge: 

Med andre ord – din hjemmeside skal afspejle dit arbejde. Er din hjemmeside utroværdig kan det tage folk 5 sekunder at stemple dig som utroværdig.

Logo design

Oh lord hvor har jeg pisset mange kroner af på custom designs, logoer – alt fra upwork til 99designs. Lad mig gøre det klart:

I starten har du end ikke brug for et logo! Det vigtigste er dit brand. Folk er ligeglade om du har brug 100.000 på et logo eller 200 kroner. 

Hvis du gerne vil have et flot logo så lad for guds skyld vær med selv at lave det i photoshop og forsøge at klippe det til. Et logo skal du have i de rigtige formater til alle de eventuelle tryksager / bannere det skal bruges på.

Mit logo her på siden er lavet i photoshop ved at vælge en specielt font og ikke andet.

99 Designs er svaret på dine bønner. 

Det eneste du skal gøre er at oprette en opgave – nævne en pris, og komme med en masse guide lines for hvordan du gerne vil have dit logo skal se ud – og vupti så får du en masse retur og kan vælge i mellem dem – eller du kan give grafikerne en chance til for at finpudse.

Vanvittigt fedt koncept – og bagefter får du alle filerne i de rette formater – til alt hvad du har brug for. Se et par fede eksempler her.

Forstå Google

De fleste forstår det stadig ikke – de fleste hjemmesider får mellem 50-70% af deres trafik fra Google. Google er ligeledes stadig den stærkeste salgskanal, også for personlige trænere – hvorfor?

Fordi folk Googler alle deres problemer og det gælder specielt også indenfor fitness verden. De fleste brancher har ikke den luksus som fitness branchen har – alt indenfor tilskud, kostvaner, træningsprogrammer og livsstil har millioner af søgninger på verdensplan!

Skærmbillede 2016-03-25 kl. 22.40.09

Får du først en række gode postioner på Google indenfor disse områder vil du se flere tusinde besøgende pr. måned – hvis blot 2-10% af disse bliver kunder har du en god forretning – og hey vi er først lige kommet i gang!

Læs også: Den ultimative guide til at starte en blog / hjemmeside

Sådan ser en sjov organisk kurve ud fra Google hvis man har en super stærk blog.

Screenshot fra Sarahposin.com
Skærmbillede 2016-03-25 kl. 22.46.01

Sarah har over 20x som meget trafik som jeg selv har. Hun er dygtig – men så dygtig er hun heller ikke til Google optimering. Det er et spørgsmål om trafik volume!

Det er bare lidt mere sexet at skrive om træning, fitness, tøj end det er at skrive om online markedsføring :).

Sociale medier

Det vigtigste ved sociale medier er ikke at tage munden for fuld. Den klassiske fejl som de fleste store virskomheder er laver er enten at vælge for mange medier at være på eller vælge de forkerte.

Nu hvor vi bor i Danmark kan vi som udgangspunkt vælge meget få medier (da vi er så lille en population bruger vi ofte de samme medier).

Jeg ville vælge Facebook, Instagram og Snapchat – og i den rækkefølge.

Start med 1 medie og få en solid følgerskare – medmindre du har tiden til at udbygge dem alle.

Facebook markedsføring

Hvordan skal man bruge Facebook? Godt spørgsmål. Jeg har skrevet flere guides omkring Facebook markedsføring. Det vigtigste er at opbygge en core base af følgere.

Desværre får man meget lidt ud af den organiske del på Facebook. Der er kommet flere og flere spillere (annoncører) på markedet, derfor koster det i dag penge at markedsføre sig på Facebook – om man kan lide det eller ej.

Når du markedsfører dig vil jeg anbefale at du vælger at bruge Facebook Power Editor og selv sætter nogle skarpe målgrupper op, du ved bedst hvem du gerne vil ramme.

Det kunne være målgrupper som disse

Målgrupper

Når du først har fået momentum kan du lave give-aways og meget mere der kan øge engagement på din side.

Video er også et godt eksempel på content der stadig virker rigtig godt i Facebook’s newsfeed – det har også fået et afsnit for sig selv du kan læse herunder.

Læg mærke til vækstkurven når denne strategi sættes ind. 

Skærmbillede 2016-03-25 kl. 22.56.05

At give gratis viden

Det her blog indlæg tog mig over 10 timer at skrive og den viden der er kommer dertil tog mig mange år om at researche og lære. Det samme gælder for personlige trænere.

Derfor elsker jeg at se indlæg som dette
Peter giver ofte gratis viden ud, uden at forvente noget igen

Skærmbillede 2016-03-25 kl. 23.02.51

Peter Bendtsen har næsten bygget en karriere på baggrund af dette.

Har man nogensinde læst Anthony Robbins bøger omkring success (og uanset om man synes om det er for amerikansk eller ej) så er der en idé med at give. Den der giver meget – får meget. Sådan er det med alt i livet.

Ofte vil du også få mere igen desto mere du giver. Derfor har sociale medier værdi – fordi det giver folk der har noget muligheden for at give det til andre der søger det.

Du tænker måske? Jamen så bliver jeg snydt!

Det er rigtigt – du kan blive snydt – men tænk på hvor fantastisk det er at give andre mennesker noget. Om det er viden, kærlighed eller tid. Du har evnen og dermed pligten til at give andre folk den visdom du selv har fået så de kan forbedre deres liv.

Og hvem ved – måske de får brug for en personlig træner eller en i deres netværk gør – og hvem tror du så de nævner?

Tip: Jeg har måske hjulpet 20-30 personer / virksomheder helt gratis, både for at få viden og fordi jeg mener det er min pligt. Det har gjort at jeg har fået et super stærkt netværk. Så lad være med at undervurdere vigtigheden af at give uden at forvente at få noget igen.

Video

Som sagt er video noget der eksploderer i øjeblikket. Vi er gået fra SMS (tekst) til billeder (instagram) til video (snapchat). Derfor bliver video også favoriseret på de sociale medier p.t.

Væksten af video online

nielsen-video

Der findes et hav af muligheder for at lave video når man er personlig træner.

Eksempler

 • Træningsvideoer (how-to guides)
 • Opskrifter (nemme hurtige opskrifter)
 • Storytelling (brug dine cases til kundeafspejling)
 • Træning i hjemmet (sæt dig i brugernes sted)

Hvordan markedsfører man videoerne?

 • Lav din egen Youtube kanal og byg et brand op. Ham der har sixpackshortcuts har gjort det og har nu 3.900.000 følgere. Forestil dig hvor mange træningsprogrammer og personlige træningstimer han sælger, foruden alt det merschandise mv. han ligeledes kan sælge. Det tager naturligvis år at opbygge, men kan hurtigt skabe en god forretning, hvis du har noget ordenligt indhold.
 • Bliv kendt på at lave video stories på Snapchat med dine træninger. Vis folk hvordan du træner. Snapchat er et de hurtigste vækstende medier og derfor skal du også være med på det + det tager dig ikke 20 timer som det kan gøre at redigere en god video.
 • Upload dine videoer direkte på Facebook og Instagram. Det giver langt bedre at uploade direkte på Facebook end det gør at linke fra Youtube. (Facebook og Youtube er i konkurrence og Facebook vil også gerne have en bid af kagen hvad angår video markedsføring).
 • Lav et medlemskabsside på din blog – den kan være gratis hvis man har en bruger, så får du en masse e-mails som vi skal snakke om lige om lidt eller du kan tage 25-50 kroner om måneden for at folk får adgang til dine nyeste videoer. Fitnessekspert og model Greg Plitt fik stor success med i USA før han gik bort. Det kan også være en god forretning ved siden af.

Tips: 

 • Gør det nemt for dig selv – film med din Iphone og/eller køb et stativ der til.
 • Brug iMovie på din Mac eller iPhone til at redigere dine videoer.
 • Vær realistisk – start med 2-3 videoer pr. måned og skaler derefter.
 • Få lavet en fed intro på din video og evt. outtro. Brug evt. Fiverr eller 99designs til dette.
 • Hold den samme stil i alle film så du opnår en genkendlighed

Emails er vigtigst

En ting mange overser er at e-mails stadig er noget af det der er mest værd. Altså den kilde der skaber mest værdi for en blog eller webshop. De fleste tror at det er rigeligt at have sociale medier, men du kan altså stadig få meget ud af dine e-mails.

Marketers får stadig mest ud af e-mail

emailnotdead

Derfor skal du også udnytte at du har læsere via din blog og følgere via de sociale medier.

Der findes rigtig mange systemer du kan bruge i dag for at samle flere e-mails. Vi gennemgår et par stykker af dem her.

Mailchimp

Du skal have en god e-mail software og her synes jeg stadig at MailChimp gør det bedst. Det er gratis op til 2.500 brugere og koster ikke meget pr. måned derefter. Jeg bruger det selv på min blog. Deres setup guide er super nem at komme igennem så det er bare at springe på!

Du kan bruge det til at udsende emails, lave automatiske velkomst emails og meget mere!

Popups

Du har nok lagt mærke til min popup her på siden. Popups kan være super irriterende!

Sørg for at holde din popup ude i siden og gør den nem at klikke væk. Lad også være med at være for aggressiv så hold det på et niveau hvor du ikke selv bliver irriteret, ellers bliver dine brugere helt sikkert også irriteret.

Skærmbillede 2016-04-16 kl. 13.49.45

Til WordPress (som er systemet bag denne blog) findes der mange plugins. Jeg bruger selv Bloom som er et ganske fint plugin. Til større løsninger synes jeg det danske koncept Sleeknote er meget fint, selvom det også er i den dyre skala.

Via bloom kan du også lave sign-up bokse i bunden af hvert indlæg og meget mere.

E-bøger

Er du fremme i skoene kan du lave PDF bøger som er super populært. Du kan tilbyde dem via popups. Der findes software til dette såsom Leadpages. Du kan også lave en simpel sign-up side som jeg har lavet herunder.

Denne side er lavet via Instapage
Jeg har netop rundet 2.000 tilmeldte til mit nyhedsbrev.

signupside

Det er kun fantasien der sætter grænser for hvordan du får flere e-mails. I bund og grund handler det om at have noget at tilbyde og så give muligheden for at tilmelde sig.

Desto bedre dit indhold er og desto mere du kan tilbyde desto simplere kan din sign-up form være.

Blog blog blog blog

Jeg startede dette indlæg med at understrege hvor stort element Google stadig spiller for alle webshops, blogs – ja alle hjemmesider generelt. Derfor skal du også i gang med at blogge.

Før du går i gang anbefaler jeg at du læser min store guide omkring content marketing. Der er massere af guldkorn at hente om hvordan du skal top-tune din blog.

Vi tager et par hurtige tips og tricks du kan implementerer i dag hvis du er personlig træner.

Hvad skal jeg skrive om?

Vi snakkede før lidt om video emner du kunne lave. Lad os kigge lidt på blogverdenen.

Der findes et hav af spørgsmål du som personlig træner kan besvare. Det er et område hvor rigtig mange søger svar.

Analyser via Buzzsumo

Jer der har fulgt mig i længere tid ved hvor meget jeg elsker at analysere. Specielt når det gælder content.

Buzzsumo er et værktøj der kan analysere hvordan content performer på andre blogs og hvor mange delinger indhold får – eksempelvis på Facebook.

Lad os igen tage udgangspunkt i personlig trænere. Der ved jeg at Bodybuilding.com er en af de skarpere blogs online og har tusindvis af artikler.

Jeg smed Bodybuilding.com ind i Buzzsumo og tjek hvad jeg får
Vupti nogle af de meste delte indlæg.

Skærmbillede 2016-04-16 kl. 14.22.22

Hele ideen med at “udspionere” er naturligvis ikke at kopiere andre’s indhold. Det må man ikke og skal man ikke. Derimod skal det ses som en inspiration til at få nogle ideer til hvad du kan skrive om.

Ligeledes kan disse informationer give dig en idé om hvordan du skal opbygge dine indlæg samt hvilke sociale medier du skal fokusere på. Lig mærke til om der bliver brugt video, tekst mv.

Du har med garanti nogle konkurrenter i din branche ellers findes der store forums hvor du kan gøre det samme.

Tjek Amazon’s bøger (my secret tip)

Dette tip er ikke så anerkendt i Danmark, men bliver ofte brugt af online marketers i udlandet.

Amazon giver dig muligheden for at se en lille bid af indeholdet i alle bøger før du køber dem. Det gælder også indholdsfortegnelsen.

Søg efter en bog indenfor dit felt og vælg derefter indholdsfortegnelsen. Der vil du hurtigt kunne finde en lang række områder / emner / overskrifter du vil kunne bruge.

Jeg søgte efter Bodybuilding og valgte en af de mest solgte bøger og fik disse resultater.

Skærmbillede 2016-04-16 kl. 14.25.51

Gør dette for 5-10 bøger i dit felt og du burde have indholdsideer nok til et år. Dermed ikke sagt det ikke er hårdt arbejde. Det er altid hårdt arbejde at være en stærk blogger – men det er også det der gør at du skaber en solid forretning.

Spørg dine brugere

Når man opnår så stor en følgeskare som nogle personlige trænere opnår kan man med fordel stille dem et spørgsmål.

Man kan enten bruge de sociale medier eller bruge systemer der giver en lille popup på siden hvor man spørger. Jeg har tidligere haft gode erfaringer med Hotjar som giver en lille popup hvor folk nemt kan stille et spørgsmål.

Det kunne også give anledning til et indlæg med “10 hurtigere Q&A’s” og dermed være med til at skabe indhold der er nemt for dig at forfatte og samtidigt er populært for din målgruppe.

Jeg kunne skrive en længere smøre omkring hvordan du skal markedsføre dit indhold, men jeg har faktisk lavet en guide der til – læs den lige her.

Analyse / kend din målgruppe

Næsten alt mit arbejde består af data-analyse. Vi har et saying hos Firtal der går nogenlunde således:

Without data you’re just another person with an opinion

I bund og grund betyder det at vi tager 99% af vores beslutninger baseret data. En mening er i princippet ingenting værd, medmindre den er bakket op af data.

Vi bruger en lang række systemer – når man arbejder med mange webshops og har folk som Jesper Buch og Christian Stadil i ejerkredsen er det elementært at have styr på sine tal da de forlanger dette.

Det er dog ikke helt så nødvendigt at have de fancy systemer vi bruger, men du kan alligevel tage din data analyse til næste niveau, det gør de helt store personlige trænere og bloggere med garanti i USA.

Lad os tage 2 elementer du skal starte med …

Google analytics

Google analytics er nok det sted hvor jeg bruger allermest af min tid. Det er et værktøj der stilles gratis til rådighed af Google.

Du kan analysere alt når du først har implementeret tracking koden.

Som personlig træner ville jeg analysere

 • Demografi – hvem rammer du med dit indhold?
 • Tid på din side – hvor lang tid bruger folk på siden?
 • Trafikkilder – hvor kommer din trafik fra?
 • Landingsider – hvad er dine mest populære indlæg?

Google analytics er et meget dybdegående tracking software – så lad være med at blive helt overvældet. Det tager virkelig lang tid at blive velkendt i, men find 4-5 ting du gerne vil måle – mere behøver du faktisk ikke.

Cyfe

Cyfe er et form for dashboard der kan trække data ud fra alle andre medier. Såsom Google Analytics, Facebook, Instagram og mange flere.

Ideen med Cyfe er at have et dashboard der kun viser de tal du gerne vil kigge på i stedet for at blive overvældet af alle de data der findes i hvert enkelt værktøj og i stedet for kunne holde fokus.

Sådan ser et Cyfe dashboard ud

Skærmbillede 2016-04-16 kl. 15.56.29

Dashboard du kunne lave til din personlig træner biks:

 • Antal besøgende på siden
 • Real time trafik på siden
 • Trafikkilder
 • Organisk trafik fra Google
 • Tid på siden
 • Antal facebook fans og stigning
 • Antal Instagram fans og stigning
 • Antal e-mails fra Mailchimp
 • Top landingsider

Facebook Insights

Uanset hvilket sociale medie du bruger er det virkelig vigtigt at analysere hvordan dit indhold performer. Facebook insights er Facebook’s eget analyse værktøj og kan fortælle dig en lang række ting. Jeg har fundet et par stykker herunder.

Hvem er dine “fans?”

Skærmbillede 2016-04-16 kl. 16.05.01

Super relevant så du er sikker på at du har de rigtige fans i følge din målgruppe. Tænk hvis de alle sammen var fra Indien og over 70?!

Hvornår på dagen er de online?

Skærmbillede 2016-04-16 kl. 16.06.11

Super relevant i forhold til hvornår du skal poste dine indlæg og hvornår du ikke skal. Der er ingen grund til at poste når der ikke er nogen online.

Hvilke posts performer bedst?

mestpopulareposts

Super relevant at vide hvilke type indlæg der performer bedst. Også super relevant at vide hvilke der er værd at kaste penge efter. Som det ses tydeligt på denne side, performer video bedst – så hvorfor ikke lave flere videoer?

Der findes lign. værktøjer til de fleste sociale medier. Som vi snakkede om i afsnittet under sociale medier så hold dig til få medier – specielt hvis din målgruppe “kun” er Danmark.

Konklusion

Som du nok kan fornemme er der massere af muligheder til hvordan man kan markedsføre sig som personlig træner. Det kan også være der er mange flere?

Er du personlig træner og fik du noget ud af det her indlæg? Vil du gerne komme med flere ideer? Smid din kommentar herunder og hjælp både mig og andre til at blive klogere.

Tak fordi du læste med!

This Post Has 8 Comments
 1. Hej Micky. Rigtigt godt indlæg, der nok skal hjælpe en masse personlige trænere. Jeg er i færd med at udvikle et søge-indeks, der yderligere skal hjælpe bl.a. personlige trænere og kostvejledere med at sælge deres produkter.

  Jeg vil gerne tilbyde de første 10 herindefra en gratis profil i et år, når indekset lanceres i næste måned. Resten vil få 50 % rabat frem til den 1. juni 2016 på en profil, hvis de bruger følgende kode: Micky.

  Send mig en mail på kontakt@fitness-guide.dk og oplys koden Micky i mailen, hvis du er interesseret som personlig træner eller kostvejleder.

  Mvh. Casper Lohse, Fitness-guide.dk.

 2. Hej Mickey – og tak for dine indlæg.
  Jeg har et spørgsmål angående at poste samme indhold på flere medier, fx Instagram og Facebook. Personligt syns jeg man skal nuancere de forskellige medier, og de posts mann smider op, for hvorfor sku folk gide at læse den samme post flere steder flere gange ?
  Men jeg har intet der bakker min påstand op om dette, hva tænker du og har du evt. Data der kan tracke dette eller noget i den stil ? 😊

  1. Hejsa Marianne.

   Først og fremmst – tak fordi du gider at kommentere, det er altid fedt for mig at læse andres kommentarer.

   Det store problem er vel egentlig: Hvem ser dine posts? Jeg forsøger gerne at poste det samme indhold, men tilpasset de forskellige medier.

   Det vil sige hvis du har Instagram, Facebook og Youtube – kunne det være en video der er tilpasset hvert medie. Jovist det tager tid, men skaber også noget for hvert medie.

   Omvendt rundt kan du sagtens poste noget om formiddagen på Instagram og det samme om aftenen på Facebook, men at poste det samme indhold på samme tid på flere medier ville jeg heller ikke gøre :).

   Giver det mening?
   Jeg har læst en del om netop dette, som jeg lige kan prøve at grave frem igen.

   1. Tak for svar, og jo det giver helt sikkert mening – og er enig.
    Hvis du har yderligere til emnet kunne det være en interressant blogpost en dag 🙂
    har søgt lidt rundt efter emnet, og har kun fundet et par enkelte engelske blogposts indtil videre – men mest bare personlige holdninger.

 3. Goddag Micky

  Jeg er lige startet som personlig træner – hvis man gerne vil hyre dig i nogle timer til at gennemgå ens markedsføringsstrategier, er det så noget du gør noget i? I så fald vil du så ikke kontakte mig – jeg har sendt dig en e-mail.

  Rigtig god dag =)

  Mvh
  Peter Thomsen

 4. Tusind tak for et super godt indlæg. Som personlig træner var det virkelig brugbart at få konkrete tips til, hvordan man kan få godt fat i fitness/sundhedsbranchen via google. Jeg vil helt sikkert prøve at gå i gang med dit tip omkring videoer… Det er nok mere sådan de fleste vil have deres information i dag fremfor (udelukkende) lange tekster.

  Tak for godt indhold!

  Mvh. Niels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *